web analytics

Roger&Gallet Feuille de Figuier

De geuren van Roger&Gallet zijn altijd perfect voor het voorjaar. Ze zijn altijd zo lekker fris maar toch met een zeer unieke en speelse toets. Sinds kort hebben ze een nieuwe Eau Fraîche gelanceerd, de Roger&Gallet Feuille de Figuier. Een heerlijke frisse geur geïnspireerd op een tuin met vijgenbomen. Ideaal bij dit warme weer! In dit artikel laat ik de geur graag aan jullie zien.

Feuille de Figuier

De Roger&Gallet Feuille de Figuier is de allernieuwste Eau Fraîche binnen hun gamma. Voor deze geur vonden ze bij Roger&Gallet de inspiratie bij een heerlijke tuin vol met vijgenbomen. Ze wouden een zeer speelse en ontspannen geur creëren die tegelijkertijd ook onweerstaanbaar ruikt. Bij deze geur werd vooral gebruik gemaakt van vijgenbladeren, om zo toch de frisheid te kunnen bewaren.

De top van het parfum bestaat uit bergamotessence, wat direct die hele frisse toets geeft. Het hart bestaat dus voornamelijk uit frisse vijgenbladeren. In de basis ruik je dan weer de benzoëhars goed terug. Hierdoor wordt het geheel dus lekker groen en citrusachtig, precies alsof je écht net een tuin binnenwandelt.

Feuille de Figuier

Ik verwachtte in het begin echt zo’n typische eau de cologne geur zoals bij de Extrait de Cologne die ik al een tijdje in huis heb. Mede dankzij de frisse geurnoten dacht ik dat het een soortgelijke geur zou zijn. Maar niets  is minder waar!

Deze Feuille de Figuier is echt wel heel erg uniek. Hij is inderdaad redelijk fris maar toch zit er zo’n speciale toets doorheen die ik nog nergens anders geroken heb. Het is letterlijk gewoon een tuin in een flesje.

Feuille de Figuier

Voor mij is de Roger&Gallet Feuille de Figuier de perfecte lentegeur. In de zomer kies ik liever voor een echte eau de cologne maar voor nu vind ik hem echt ideaal. Het is gewoon zo’n unieke geur die bijna niet te omschrijven valt in woorden. Je moet hem dus echt eens gaan proberen!

Feuille de Figuier kost € 21,95 voor 30ml, € 31,95 voor 50ml en € 46,95 voor 100 ml. Hij is nu al verkrijgbaar bij de apotheek en de parfumerie.

Wat is jouw favoriete geur tijdens de lentemaanden? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

9 Comments

 1. April 23, 2018 / 8:49 am

  Ik houd frisse bloemige geuren. Deze lijn ziet er leuk uit!

 2. Marjolein Goedhardt
  April 23, 2018 / 9:43 am

  Wat een prachtige verpakking ,dat kan haast niet anders als heel lekker ruiken! Mooie ontdekking

 3. April 23, 2018 / 10:37 am

  Ik ken dit merk helemaal niet. Ik ben super benieuwd geworden naar de geur! 🙂

 4. April 23, 2018 / 11:09 am

  Ik ken dit geurtje eigenlijk niet. Maar alleen het flesje ziet er al prachtig uit! Je hebt het ook super mooi op de foto gezet! Complimenten hoor. Ben wel erg benieuwd nu naar het geurtje.

 5. Lipstickencupcakes
  April 23, 2018 / 3:56 pm

  Dit merk ken ik nog niet. De verpakking ziet er heel leuk uit. Wie weet ga ik deze eens proberen.

 6. Kiki
  April 23, 2018 / 5:43 pm

  ik ken dit merk niet, maar het ziet er fancy uit!

 7. Mieke | mieksmind
  April 23, 2018 / 6:36 pm

  Ik ken Roger&Gallet helemaal niet? is dit iets Belgisch ? ik vind de geur van vijgen echt heerlijk dus ben erg nieuwsgierig

 8. Eke
  April 23, 2018 / 10:11 pm

  Dit klinkt echt als een heerlijke frisse lentegeur! Ik ga hem snel eens snuffelen als ik hem tegenkom!

 9. Nina Simplynspecial
  April 24, 2018 / 9:46 pm

  Ik ben benieuwd! Al gok ik stiekem dat het (aan de hand van de omschrijving) toch niet helemaal in mijn straatje past 🙂 Ik ben meer van het zoete <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?