web analytics

How to: rood haar onderhouden

Iedereen zegt altijd: “Begin nooit aan rood haar want rood haar onderhouden is veel te moeilijk”. Ergens klopt het wel want rood is een van de meest intensieve kleuren qua onderhoud. De rode tonen wassen er supersnel uit, het is lastig om de kleur goed fel te houden én het haar gaat snel dof ogen. Mijn haar is inmiddels al een hele tijd rood en door lots of trial & error kan ik jullie vandaag mijn beste tips voor rood haar meegeven. Kijk je mee?

rood haar onderhouden

Vaker naar de kapper

Als je wilt beginnen aan rood haar is er een ding dat je écht moet weten en dat is dat je vaker naar de kapper zult moeten gaan. Er is gewoon geen ontkomen aan, aangezien rood haar er supersnel weer uitwast. Zelfs als je alle mogelijke stappen volgt valt het niet te vermijden.

Normaal ging ik altijd om de 12 weken naar de kapper maar nu moet ik mijn afspraken toch verschuiven naar maximum 8 weken. Zeker als je ook nog eens blond of ontkleurd haar onder je rode kleurtje hebt zitten! Rood haar onderhouden begint dus bij de kapper.

LEES OOK: Haarupdate – weer een beetje roder

rood haar onderhouden

Was je haar zo weinig mogelijk

Leer al maar leven met (semi)vet haar want je gaat je haar veel minder kunnen wassen. De grootste boosdoener van afgebleekt rood haar is het wassen. Probeer dus zo vaak mogelijk terug te grijpen naar droogshampoo om je wasbeurten zo lang mogelijk uit te stellen. Zelf vind ik de droogshampoos van Batiste het fijnst!

Pas op met de zon!

Ook de zon is een enorme killer voor je haar, zeker als je rood haar hebt. Sowieso is teveel zonlicht slecht voor iedere haarkleur maar bij rood haar is het al helemaal funest. Probeer de zon dus zoveel mogelijk te vermijden of maak gebruik van een goede hittebeschermende spray, natuurlijk liefst met UV filter. Ik heb eentje van L’Oréal gekocht en ik vind hem echt wel fijn in gebruik! Ook het dragen van een hoed zou een zeer goede optie kunnen zijn. Staat tegelijkertijd ook nog eens heel stylish. 😉

Voeg zelf ook weer kleur toe

Heb je de indruk dat je rode haar zijn intensiteit aan het verliezen is maar wil je niet opnieuw naar de kapper? Dan kun je zelf ook heel makkelijk weer wat kleur toevoegen. En nee, dan heb ik het niet over de box kleurshampoo’s die je bij Kruidvat kunt halen want deze zitten meestal vol siliconen.

Deze siliconen zorgen er dan weer voor dat je haar sneller vet zal worden waardoor je het ook weer vaker moet wassen. Vaker wassen zorgt ook voor sneller kleurverlies, zoals ik je eerder in dit artikel al zei.Daarom moet je kleur toevoegen op een andere manier. Er zijn veel kappers die maskertjes verkopen waarin ze jouw haarkleur vermengen met een verzorgend haarmasker. Op die manier kun je je haar verzorgen terwijl je tegelijkertijd ook kleur toevoegt.

Ook hebben bepaalde merken conditioners waarin kleurpigmenten verwerkt zijn. Zelf gebruik ik al een hele tijd de Warm Red conditioner van Wella omdat mijn haar meer ros is dan rood. Voor echte felle redheads hebben ze gelukkig ook een normale Red variant.

Als je deze tips volgt ga je gegarandeerd langer van een prachtige rode tint kunnen genieten. Iedereen raadt het altijd af maar ik kan het alleen maar aanraden. Ik ben na maanden nog altijd verliefd op mijn rode kleurtje en ga voorlopig zeker niet meer terug naar blond. Rood haar onderhouden is zeker veel werk maar het is oh zo waard. Redheads have more fun!

Heb jij (natuurlijk) rood haar of zou je het overwegen?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. February 27, 2022 / 7:34 pm

    wat grappig om over te lezen ik ben van nature rood . En mensen die mij niet zo goed kennen denken altijd dat ik het rood geverfd heb maar het is gewoon mijn eigen kleur 😂
    kappers zegen altijd we vinden het zo zonde om jou haat een ander kleurtje te geven dus daarom heb ik nooit mijn haar blond geverd maar wel hilghts er door heen van blond.
    nu laat ik het weer uitroeien de hilghts naar gewoon mijn eigen rode haar kleur:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?