web analytics

Rude Cosmetics Nude York Face & Eye palette review

Rude Cosmetics is een leuk make-upmerk dat ik recent ontdekte bij Kruidvat. Ze staan vooral bekend omwille van hun schattige retro verpakkingen die op zichzelf alleen al leuk zijn om naar te kijken. Ook de kwaliteit van de producten zou heel erg goed moeten zijn.

Ik besloot het een keertje te proberen en testte het Rude Cosmetics Nude York Face & Eye palette uit. In dit artikel laat ik dit mooie doosje graag zien. Kijk je mee?

Rude Cosmetics is een merk dat in 2016 het levenslicht zag in Los Angeles, Californië. Het merk bestaat dus nog niet zo heel erg lang maar is sinds kort wel al gewoon te koop bij drogisterijketens Di en Kruidvat. Hun motto draait erom dat het niet uitmaakt of je voor een opvallende of subtiele look gaat, zolang je maar goed in je vel zit.

Bij Rude draait het dus niet alleen om het uiterlijk maar ook om het innerlijke aspect. Daarom zien al hun producten er niet alleen leuk uit langs de buitenkant, ook de kwaliteit van de producten is heel erg goed.

Ik was heel erg benieuwd naar het merk en besloot om als eerste het Rude Cosmetics Nude York Face & Eye palette uit te proberen. Dit schattige doosje bevat maar liefst 9 verschillende oogschaduwtinten, een highlighter, een bronzer en twee mooie blushtinten. Het thema van het paletje staat volledig in het teken van New York, de prachtige stad die ik dit jaar ook eindelijk voor het eerst bezocht had.

Qua kleuren is het palette redelijk warm. Zowel de blushes als de oogschaduwkleuren zijn heel erg warm en staan daarom goed bij zowat iedere huidskleur en haarkleur. Het palette bevat een mooie mix tussen matte en blinkende oogschaduw waardoor je eigenlijk geen ander paletje nodig hebt om een complete ooglook te creëren.

Ook het face-gedeelte van het palette is zeer compleet. Je krijgt twee verschillende blushes, een oranje en een iets donkerdere peachy tint, samen met een highlighter en een bronzer. Met dit palette ben je dus volledig gesteld waardoor het perfect is om mee (op reis) te nemen!

Manhattan – Queens – Brooklyn – Bronx

Over de pigmentatie mag er ook zeker niet geklaagd worden. Zowel de gezichtsproducten als de oogschaduw zijn fantastisch qua kwaliteit. De blushes, highlighter en bronzer hebben genoeg pigment om duidelijk zichtbaar te zijn maar zijn ook niet zó intens dat je er amper mee kunt werken.

De producten zijn ook heel erg goed op te bouwen én makkelijk te blenden.

Tribeca – Subbon Place – SoHo – Chelsea – Hell’s Kitchen

Greenwich Village – Murray Hill – Gramercy – Lenox Hill

De oogschaduw is echter het gedeelte waar ik écht door verbaasd werd. Zowel de shimmery als de matte oogschaduw hebben een fantastische pigmentatie, zowel tijdens het swatchen als tijdens de applicatie met een oogschaduwkast.

De kleuren blijven heel erg intens op het oog, zelfs tijdens het blenden. Ook de matte kleuren zijn súperzacht en laten zich goed in de huid blenden zonder vlekkerig te worden. Iets wat toch wel vaak een probleem vormt bij oogschaduw maar bij dit palette dus niet.

Ik ben dus heel erg enthousiast over het Nude York palette! De producten zijn prettig in gebruik, hebben een goede pigmentatie en zijn dus zeker het geld meer dan waard. Het merk is misschien ietwat prijzig voor de drogisterij maar de kwaliteit maakt dat meer dan goed.

Het Rude Cosmetics Nude York Face & Eye palette kost € 24,99 en is dus te koop bij de filialen en webshop van Kruidvat.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?