web analytics

Salt Of The Earth deodorant: natuurlijk en nieuw

Natuurlijke producten worden steeds belangrijker in onze routine. Zeker producten die direct met onze huid in contact komen zoals bv. natuurlijke deodorant. Een bekend merk van natuurlijke deodorant is het merk Salt Of The Earth.

Dit unieke merk was eerder al verkrijgbaar in Nederland maar nu is het dus ook online verkrijgbaar zodat we ze vanuit België ook makkelijker kunnen kopen. In dit artikel vertel ik jullie graag meer over de Salt Of The Earth deodorants.

Wat is Salt of The Earth? 

Deodorant is een product dat we rechtstreeks aanbrengen onder onze oksels. Hierin liggen een heleboel klieren die verbonden zijn met onze borsten. Daarom kiezen steeds meer mensen voor natuurlijke alternatieven zonder toegevoegde stoffen die schadelijk zouden kunnen zijn.

Salt Of The Earth is een merk dat zich specialiseert in natuurlijke deodorant. Hun producten zijn vrij van aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën.Ze bevatten dus geen producten die schadelijk zijn voor je lichaam of die de huid kunnen irriteren. Hierdoor zijn de producten ideaal voor mensen die geen chemicaliën willen aanbrengen of die last hebben van een gevoelige huid.

Verder kan ook iedereen terecht bij Salt Of The Earth. Ze hebben producten voor zowel mannen als vrouwen en dat in verschillende vormen. Zo hebben ze sprays, roll-ons en sticks. Bovendien zijn hun producten ook nog dierproefvrij!

Hoe werkt een natuurlijke deodorant? 

Alle Salt Of The Earth deodoranten bevatten een natuurlijk mineraalzout genaamd potassium alum. In Azië wordt dit mineraal al eeuwenlang als natuurlijke deodorant gebruikt. Je brengt het aan onder de oksels en het zoutfilmpje op de huid zorgt ervoor dat er geen onprettige geurtjes ontstaan, zonder de poriën te blokkeren of te vernauwen.

Een zweetgeur ontstaat namelijk doordat bacteriën in contact komen met lucht. Deze bacteriën kunnen niet overleven door het zout in de deodorant, waardoor ze dus ook geen reactie veroorzaken en zo een zweetgeur tot gevolg hebben. Doordat de deodorant alleen maar natuurlijke ingrediënten bevat laat hij dus ook geen strepen of vlekken achter op kleding.

Mijn Salt Of The Earth deodorant review

Ik heb inmiddels ook al een aantal producten geprobeerd en ik moet zeggen: het is wel even wennen. Ik gebruik al jarenlang de sticks van Lady Speedstick maar die zitten natuurlijk boordevol aluminium en werken best wel verstoppend. Niet iets dat je perse iedere dag wilt gebruiken.

De deodorant van Salt Of The Earth werkt heel erg prettig en houdt het zweet op een gemiddelde dag perfect tegen. Tijdens het sporten verkies ik jammer genoeg toch mijn ‘klassieke’ deodorant. Het houdt de geur wel ietwat tegen maar het zweet blijft er wel heel erg hard doorkomen.

Daarom heb ik voor mijzelf besloten dat ik op normale niet-actieve dagen voor een Salt Of The Earth deodorant ga en de Lady Speedstick uitsluitend hou voor intensieve workouts. Gewoon omdat ik mij er persoonlijk prettiger bij voel om niet te zweten omdat ik anders overmatig zweet.

De deodorant van Salt of the Earth is dus het ideale product om iedere dag te gebruiken. Het houdt een nare lijfgeur prima tegen en het is niet schadelijk voor je huid of voor je gezondheid. Je kunt de producten dus met een gerust hart gebruiken zonder bang te zijn voor eventuele schadelijke gevolgen die deodorant met zich mee kan brengen.

Je vindt de producten van Salt Of The Earth bij Big Green Smile. De prijzen variëren van € 6,99 tot € 8,49.

Welke deodorant gebruik jij? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. May 7, 2019 / 10:45 am

    Klinkt goed zeg, lijkt me een super fijne deo. Grappig dat zout daar voor kan zorgen, nooit geweten. Ik ga ze zeker eens proberen. Zit al een tijdje na te denken over een iets mildere deodorant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?