web analytics

Geen scheerirritaties meer met Avoyd

Ingegroeide haartjes, scheerirritaties, een geïrriteerde huid, … Het zijn allemaal van die irritante kwaaltjes waar je last van kunt hebben na het scheren. Toch blijven we massaal scheren omdat het goedkoop, makkelijk en snel is. Tegenwoordig bestaan er producten waarmee je de ongemakken een heel stuk kunt verlichten en een fijn merk hiervoor is Avoyd. Bij Avoyd ontwikkelen ze producten die al deze irritaties tegengaan. Ik testte de Original en de Bikini Bliss. Kijk je mee?

scheerirritaties

Avoyd Original crème tegen scheerirritaties

Avoyd Original is het standaardproduct van het merk Avoyd en geschikt voor alle scheerirritaties. Het gaat ingegroeide haartjes tegen maar kalmeert de huid ook tegelijkertijd.

Hierdoor is het product ook goed te gebruiken als je waxt of harst! Moest je een gevoelige huid hebben die zeer snel jeukt, dan kan dit product ook als oplossing dienen.

Ik gebruik de Avoyd Original voornamelijk bij mijn benen. Die zijn op zich niet zo extreem gevoelig maar er ontwikkelen zich wel altijd rode bultjes op de onderkant, vooral richting mijn enkels toe.Hier zijn mijn haartjes ook iets stugger precies en moet ik dus ook wat ‘agressiever’ te werk gaan. Met de Avoyd Original heb ik veel minder last van rode bultjes en het voelt gewoon iets comfortabeler aan.

Je brengt de roller dus 1 à 2 keer per dag aan op de pas onthaarde huid. Ook al heb je nog geen last van irritaties, toch moet je het product altijd aanbrengen!

Je moet de irritaties juist voorkomen en niet genezen. Dus ook als je geen last hebt moet je het product blijven gebruiken. Je hebt slechts een klein beetje nodig want een dun laagje is al voldoende.

scheerirritaties crème Avoyd

Avoyd Bikini Bliss

Mijn oksels en bikinilijn zijn een heel ander verhaal want oh boy, die huid is écht gevoelig! Gelukkig is er ook Bikini Bliss, een speciaal product voor die gevoelige zones, waar de haartjes toch ook vaak wat dikker en stugger zijn.

Dit is ook een Soothing Cream en heeft voornamelijk een helende werking.Het noemt dus Bikini Bliss maar kan dus ook perfect gebruikt worden voor oksels en zelfs voor je benen moesten die extra gevoelig zijn.

Dit product moet je aanbrengen vlak na het scheren of waxen zodat het kalmerende effect direct zijn werk kan doen. Na een dag of twee, als alles gekalmeerd is, kun je dan overstappen op de Original. De Bikini Bliss gaat dus vooral kalmeren en direct verzorgen, de Original gaat de scheerbultjes tegen.

scheerirritaties crème Avoyd

Merk ik verschil? Jazeker! Mijn scheeruitslag is helaas nog altijd niet volledig verdwenen want vooral op hardnekkige plekken zoals mijn oksels blijft het natuurlijk wel wat lastig. Wel merk ik dat alles veel minder pijnlijk aanvoelt. Als mijn bikinilijn pas onthaard was deed het wel eens pijn en dan vooral op warmere dagen. Dan schuurt alles en voor je het weet ziet alles vuurrood en pikt het. Daar heb ik nu veel minder last van!

Ook mijn benen zien er een pak gezonder uit. Meestal als ik mij pas onthaard had en ik droeg een skinny jeans, dan zag je de scheerbultjes echt afgetekend staan op mijn benen. Dan durfde ik ‘s anderendaags echt geen rokje meer aan. Dat probleem is nu gelukkig verholpen.

Meer weten over de producten van Avoyd? Dan kun je terecht op hun officiële website. Er zitten nog meer producten in het gamma die ook zeker de moeite waard zijn!

Heb jij soms last van scheerirritaties? 

Amy
Share:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?