web analytics

Scheerwondjes voorkomen

Nu het weer warmer wordt en we meer huid laten zien gaan we vanzelf ook weer wat vaker scheren wat vaak tot scheerwondjes kan leiden. Scheerwondjes zijn niet alleen heel lelijk maar vaak ook nog pijnlijk en vervelend.

Gelukkig zijn er wel wat dingen die je kunt doen om scheerwondjes te voorkomen tijdens het scheren. Dit kun je doen om je huid zo optimaal mogelijk te scheren:

Gebruik een scherp scheermesje

Een bot scheermesje kan de huid beschadigen en snijwondjes veroorzaken omdat je meestal te vaak opnieuw en opnieuw over hetzelfde plekje moet gaan en dat gaat irriteren. Vervang het mesje regelmatig, bij voorkeur na elke vijf tot zeven scheerbeurten. Scheermesjes zijn over het algemeen niet zo goedkoop dus hou websites zoals Bol.com en Kruidvat goed in de gaten om je scheermesjes in promotie te kunnen scoren.

Gebruik scheerschuim of -gel

Scheerschuim of -gel helpt om de huid te hydrateren en het mesje soepel over de huid te laten glijden. Het vermindert de kans op irritatie en snijwondjes en zorgt ervoor dat de huid dus ook niet droog wordt tijdens het scheren. Zeker bij je bikinilijn is het een absolute must om een goede schuim of gel te gebruiken!

Verzacht de huid ook altijd best voor je begint met scheren: zorg ervoor dat je huid eerst heel erg goed nat is en dat je een tijdje in warm of lauw water hebt gezeten. Dit opent de poriën en maakt de huid soepeler zodat het scheren makkelijker voorloopt.

De techniek tijdens het scheren

Let goed op met de druk die je zet. Druk uitoefenen op het scheermesje kan de huid beschadigen en leiden tot snijwondjes. Laat het mesje heel zachtjes over de huid heen glijden tijdens het scheren om scheerwondjes door te voorkomen.

Scheer ook áltijd met de haargroei mee om ingegroeide haartjes en wondjes te voorkomen. Als je tegen de haargroei in scheert, kan dit de huid namelijk beschadigen en snijwondjes veroorzaken. Probeer daarom altijd in de richting van de haargroei te scheren!

Na het scheren

Ook na het scheren is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Kies voor een aftershave of een verkoelende lotion zoals een after sun (op basis van aloë vera) om de geïrriteerde huid extra te kalmeren. Werk daarna ook nog af met een parfumvrije crème of lotion om de huid extra te hydrateren en om scheerwondjes te voorkomen.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?