Schwarzkopf Essence Ultîme Blond & Bright

Een goede haarverzorging is zeker een must als je blond haar hebt. Als je op zoek gaat naar een goede haarverzorging voor blondines kom je al snel uit bij dure kappersshampoos. Gelukkig is er tegenwoordig ook in de drogisterij een uitgebreid gamma aan haircare voor blondines. Een goed voorbeeld hiervan is de Schwarzkopf Essence Ultîme Blond & Bright lijn die zowel verzorgend als oplichtend werkt. Kijk je mee?

De Schwarzkopf Essence Ultîme lijn bestaat al een hele tijd. Deze lijn werd uitgebracht in samenwerking met Claudia Schiffer en iedereen weet wel dat zij echt de godin is van het celebhaar, haha.

Als ze haar naam aan een speciale lijn geeft dan moet het wel goed zijn, toch? Ik heb in ieder geval al een paar producten van deze lijn getest en ik vond ze allemaal vrij goed, zeker voor hun prijs.Maar goed, buiten deze normale Essence Ultîme lijn is er nu ook een speciaal gamma voorzien speciaal voor blondines en dan meer bepaald voor het oplichten van je haar.

Het Bright & Blond gamma is speciaal bedoeld om je blonde haren wat op te lichten (ongeveer 2 tinten) en ook om het stralender en glanzender te maken. De producten zouden je haren ook nog extra moeten verzorgen zodat het geheel er gelijk frisser uitziet.

Ik heb inmiddels de conditioner en de blondspray getest want mijn flacon shampoo was helaas uitgelopen, bummer :(. Dit zijn de producten die ik getest heb:

Schwarzkopf Essence Ultîme Blond & Bright Conditioner

De Lightening Conditioner is speciaal bedoeld om je haar goed te verzorgen maar ook stilletjes aan op te lichten. Voor het beste effect kun je dus het best de hele lijn gebruiken (dus shampoo + conditioner + blondspray) maar ik heb hem nu gewoon even apart getest.

De conditioner bevat citrusextract en olie, waardoor het product ideaal is om je haar te ontwarren. Ik heb redelijk last van klitten en deze conditioner zorgt er inderdaad voor dat ik minder snel last heb van klitten na het wassen.

Qua verzorging vond ik de conditioner wel meh. De klitten waren er dan wel uit maar mijn lengtes voelde wel iets droger aan als normaal, ik zou dus sowieso altijd nog een maskertje gebruiken.

Bij mijn blonde haar merkte ik trouwens niet zo veel van het oplichtende effect maar ik merkte wel énorm veel verschil in de glans.

Het citrusextract liet mijn haar er zo gezond uitzien, precies alsof ik net terugkwam van bij de kapper. Mijn haar glanst, leeft en ziet er gezonder uit. Ik voelde de droge (en dode) stukken nog steeds maar vanaf een afstandje leek mijn haar net dat van Claudia Schiffer… Mission accomplished!

Schwarzkopf Essence Ultîme Blond & Bright Blondspray

Dit is het specifieke product dat, in combinatie met de shampoo en conditioner, je haar écht lichter zou moeten maken.

Deze blondspray bevat waterstofperoxide, het stofje dat ook gebruikt wordt door de kapper om je haren mee te blonderen. In deze spray worden er natuurlijk veel lagere hoeveelheden gebruikt dus als je denkt dat je gelijk hoogblond gaat worden met deze spray, dan heb je het toch bij het verkeerde eind.

Deze spray is eerder bedoeld om je lichte haren nog iets lichter mee te maken. Als je lichtbruin haar hebt kun je hier bv. mee naar donkerblond gaan maar je gaat dus niet spontaan blond worden als je vrij donkerbruin haar hebt.Ik heb de spray bij mijzelf getest (toen ik nog blond was uiteraard) en ondanks dat ik al vrij blond was zag ik toch wel verschil. Het verschil was niet extreem groot maar ik merkte het toch wel.

Ik kreeg hetzelfde effect alsof ik een week in Turkije in de zon had gelegen, alsof het op een natuurlijke manier zichzelf had gebleekt. Geen extreem opvallend resultaat dus maar wel opvallend genoeg. Mijn haar was trouwens wel ietsje uitgedroogd door deze spray maar dat is natuurlijk onvermijdelijk met waterstofperoxide.

Elk producten binnen de Schwarzkopf Essence Ultîme Blond lijn kost slechts € 5,99 en is gewoon bij de drogist of bij Bol.com te koop.

Qua verzorging gebruik ik mijn andere producten nog steeds het liefst maar voor de mooie kleur en glans vind ik deze lijn echt wel top!

De blondspray zorgt voor een mooie, natuurlijke bleking en de conditioner geeft een mooie glans aan het haar. Ik vind dit dus zeker wel een mooie lijn, al helemaal als je naar de prijzen kijkt.

Heb jij al eens een Schwarzkopf Essence Ultîme product geprobeerd? 

3 Comments

 1. beautifulday4makeup
  July 28, 2015 / 10:02 am

  Die blondspray lijkt mij wel interessant

 2. July 28, 2015 / 2:50 pm

  Ik heb deze shampoo en conditioner weleens gebruikt, maar mijn haar werd er droog van. Zonde, maar fijn dat hij bij jou wel goed werkt.

 3. Saartje
  July 28, 2015 / 8:56 pm

  Klinkt erg goed, deze producten ken ik nog niet. Super fijn dat ze je haar van glans en kleurbehoud voorzien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?