web analytics

Sheet masks – zo gebruik je ze het best!

Sheet masks zijn dé grootste hype binnen de beautywereld de laatste jaren. Geheel terecht want ze zijn vaak relatief goedkoop maar zitten boordevol goede ingrediënten. Ze zijn zeer effectief qua verzorging maar wist je dat je nóg meer uit je sheet masks kunt halen? Ik weet namelijk een aantal hacks waardoor je nog meer plezier zult hebben van je sheet masks! Kijk je mee?

Beautybox Maart

Gebruik de restjes op de rest van je lichaam

Sheet masks zijn altijd zó rijkelijk gevuld met essence dat het teveel wordt voor je gezichtshuid om het allemaal op te nemen en dat is toch zonde? Daarom kun je de restjes ook heel goed op de rest van je lichaam gebruiken. Zeker met Koreaanse sheet masks is dat een goed idee, aangezien deze altijd vol zitten met anti-aging en anti-oxidanten.

Knijp je maskertje dus eens goed uit voor je het aanbrengt of gebruik de overtollige vloeistof die nog in het zakje zit. Breng het aan op je decolleté en je handen om zo extra te profiteren van de goede (anti-aging) ingrediënten die erin zitten!

Leegeehaam

Bewaar je maskertjes recht omhoog

Deze tip past eigenlijk een beetje bij mijn vorige tip! De beste manier om je sheet masks op te bergen is door ze recht neer te zetten. Door dit te doen gaat alle overtollige vloeistof naar de onderkant van het zakje drijven. Hierdoor gaat het dus veel makkelijker worden om alle overtollige vloeistof uit het zakje te krijgen, i.p.v. dat er veel te veel in het maskertje zelf blijft hangen.

Maar hoe zet je zo’n sheet masks nu neer zonder dat ze omvallen? Je kunt ze bv. in een soort file holder plaatsen, waar je dus ook belangrijke papieren in zou kunnen steken. Een andere manier is om al je maskertjes naast elkaar te plaatsen en ze recht te houden met een boekensteun. Je kunt ze bv. ook allemaal samen rechtzetten in een mandje, al moet je er dan wel voor zorgen dat ze niet omvallen van zodra je er een aantal maskertjes uit haalt.

Draai je sheet mask om

Wist je dat er nog genoeg vloeistof in het maskertje zit nadat de tijd van het maskertje er op zit? Ook dat wil je natuurlijk niet verspillen! Daarom kun je je masker twee keer gebruiken en dus extra lang genieten van alle werkende stoffen die erin zitten. Draai je masker dus gewoon eens even om na een kwartiertje en laat het daarna nog even zitten!

Nooit overtollig product weghalen

Je hebt je sheet mask een kwartiertje op gehad en haalt het daarna van je gezicht af. Je zult zien dat je nog een hele hoop vloeistof over hebt op je gezicht. Bij een normaal masker zou je dit eerder afwassen met water of weghalen met een wattenschijfje. Bij een sheet mask kun je dat beter niet doen! Een sheet mask is eigenlijk gewoon een serum of essence. Dat spoel je ook niet af nadat je het hebt aangebracht, toch?

Om ten volle te kunnen profiteren van je masker is het beter om het overtollige product in te masseren of in te kloppen. Laat de overschot daarna rustig intrekken et voila: een babyzachte huid gegarandeerd!

Dit waren dus mijn allerbeste tips die te maken hebben met het aanbrengen van een sheet mask. Ik gebruik tegenwoordig bijna geen ‘normale’ maskers meer en ga altijd voor een hydraterend of anti-aging sheet masker. Dankzij deze tips haal ik er veel meer uit en dan vind ik het ook niet erg om af en toe wat meer geld te spenderen aan een maskertje. Je kunt er namelijk zoveel meer uithalen met deze tips!

Gebruik jij vaak sheet masks?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. January 3, 2019 / 11:37 pm

    Heel fijne tips weer! Ik wist niet dat je ze rechtop ‘moet’ bewaren, maar ga degene die ik nu heb, wel meteen overeind zetten haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?