web analytics

He-Shi Express Liquid Tan zelfbruiner

Zelfbruiner is de ideale manier om op een veilige manier een mooie teint te verkrijgen. Toch is het nog steeds niet zo ingeburgerd bij de meesten. Mensen denken vaak dat zelfbruiners voor vlekken zorgen of dat ze je oranje maken. Niets is minder waar, zo lang je een goed product gebruikt! Daarom wil ik jullie vandaag de zelfbruiner van He-Shi laten zien. Ik gebruik de He-Shi Express Liquid Tan zelfbruiner al een jaar en ik word er steeds blijer mee. Kijk je mee?

He-Shi Express Liquid Tan zelfbruiner

Deze He-shi zelfbruiner is een product dat gelijk voor een zomerse teint zorgt. Het is dus geen product dat op langere termijn bruint zoals een zelfbruinende bodylotion. Het product is énorm vloeibaar en heeft een waterige substantie. Hierdoor is het aan te raden om een tanning mitt of glove te gebruiken. Met je handen gaat het niet lukken doordat het product zo vloeibaar is.

Laat me de review dus allereerst beginnen met het feit dat dit geen zelfbruiner is voor beginners. Ik gebruik nu al vijf jaar lang zelfbruiner en heb al tientallen flacons versleten.

Zelfs ik vond het in het begin lastig om mijn draai te vinden met dit product. Ik heb enorm veel gekliederd en de vloer een paar keer oranje gemaakt. Dit komt voornamelijk doordat het zo’n waterige substantie is waardoor je snel teveel gebruikt en het product gaat druppen. Gelukkig is er ook een gelversie van deze zelfbruiner verkrijgbaar, die vond ik qua werking ook erg fijn.Eens je je draai hebt gevonden gaat het wel wat beter. Als je de zelfbruiner vaker gebruikt weet je ongeveer hoeveel druppels je nodig hebt per applicatie. Op die manier gebruik je niet snel te veel en ga je ook minder vies maken.

Toch blijft het wel een risky zelfbruiner voor beginners. Als je pas begint met zelfbruinen zou ik eerder een mousse of zelfs een getinte bodylotion aanraden. Dit gaat een subtieler resultaat geven en is ook iets makkelijker in gebruik.

He-Shi Express Liquid Tan zelfbruiner

Zo breng je de He-Shi Express Liquid Tan zelfbruiner aan

Als je al een beetje ervaren bent met zelfbruinen is dit wel echt een hele fijne, het is een van de enige zelfbruiners die ik op dit moment gebruik. Zodra je begint met het zelfbruinen zie je gelijk waar je smeert. Deze zelfbruiner heeft namelijk een ‘colour guard’ oftewel een soort gekleurde laag die je een indicatie geeft van waar je al gesmeerd hebt. Deze colour guard is best donker en oranje dus schrik niet, dit is zeker niet de definitieve kleur. Nadat je zelfbruiner een uurtje of zes heeft ingetrokken kan je de colour guard er gewoon afwassen onder de douche.

De makkelijkste manier om dit product aan te brengen is in verticale strepen. Ik doe een aantal druppels op een tanning mitt en breng de zelfbruiner in lange verticale strepen aan. Bij een mousse of gel zou ik eerder wrijven in cirkelvormige bewegingen maar bij dit product geeft dat vlekken. Ik begin meestal beneden op mijn huid en werk zo naar boven toe. Zodra het product op mijn huid zit ga ik er nog wel eens overheen om alles uit te blenden. Het is wel nodig om een tanning mitt te gebruiken.

Nadat het ingetrokken is spoel ik het dus af in de douche. Zeker niet schrikken want je bent gelijk een stuk lichter dan toen de colour guard nog op de huid zat. In het begin dacht ik vaak: “oh nee, ik heb alles eraf gespoeld!” maar niets is minder waar. Er blijft zeker nog een mooie gebruinde teint over maar de kleur ziet er wel een pak natuurlijker uit dan voorheen. Wees dus niet te bang als je begint te smeren, de kleur wordt echt nog een pak minder intens!

He-Shi Express Liquid Tan zelfbruiner

Mijn been zonder zelfbruiner – arm is met zelfbruiner, 2 dagen na applicatie

De He-Shi Express Liquid Tan zelfbruiner is dus niet mijn favoriet qua gebruik maar qua kleur en houdbaarheid zeker wel. Qua gebruik vind ik een mousse of lotion véél handiger maar die vervagen op mijn huid ook veel sneller. Deze zelfbruiner blijft gemakkelijk een volledige week zitten, zelfs als je iedere dag een douche neemt. Hij wordt niet vlekkerig, geeft niet af op kleding en blijft erg lang intens qua kleur. Het geklieder en gemors neem ik er dus maar al te graag bij als het betekent dat ik maar 1x per week hoef te zelfbruinen.

Zoals bij iedere zelfbruiner geldt dat de voorbereiding en naverzorging even belangrijk zijn als het bruinen zelf. Voor het bruinen goed scrubben en na het bruinen goed blijven hydrateren zorgen voor het beste resultaat. De combinatie van al deze factoren zorgt ervoor dat ik er mooi bruin uitzie, zónder strepen!

Gebruik jij graag zelfbruiner?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

  1. Nienke Hilbrands
    June 3, 2017 / 1:16 pm

    Het aanbrengen is altijd een stuggle, maar als het er mooi op zit is het altijd erg fijn. Ik gebruik het soms, maar wil het niet meer gaan gebruiken omdat door zelfbruiner mijn eigen huid niet meer zo goed een mooi tintje aanmaakt.

  2. Christine Lamot
    June 4, 2017 / 11:08 pm

    Ik ga het binnenkort voor de eerste keer proberen! Heb enkel nog maar bodylotion met beetje zelfbruiner in gebruikt 😮

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?