Essence My Skin moisturizing cream-gel

Als je denkt dat budgetmerk Essence alleen maar make-up verkoopt, dan heb je het grondig mis. Essence heeft sinds kort ook een skincarelijn gelanceerd die zich specifiek richt op de jongere huid. Vandaag wil ik jullie graag wat vertellen over de cream gel van de Essence My Skin lijn, omdat ik weet dat veel van jullie er benieuwd naar zijn.

Essence My Skin huidverzorging

Ik zie op andere blogs vaak reviews van dure high-end merken en budgetmerken worden jammer genoeg vaak genegeerd. Ik hoor vaak: “Het kost toch maar 5 euro, dat is toch geen rib uit je lijf?” Voor werkende mensen misschien niet nee, maar voor werkloze studenten is een ‘budgetcrème’ vaak ook al duur. Besides, het is ook gewoon echt zonde als je een hele pot crème hebt staan die je nooit gebruikt, toch?

Daarom besloot ik deze moisturizing cream-gel van Essence te testen. Want duur of goedkoop: als iets niet goed is, is het gewoon niet goed.

Wat vind ik nu van deze crème? Ik vind hem wel oke. Ik merk niet al te veel verschil als ik deze gel gebruik, dit heb ik wel als ik bv. de Hydrafresh van L’oréal gebruik. Hij maakt mijn huid wel niet vetter en zorgt er ook niet voor dat ik last krijg van acné.

De textuur is wel vrij prettig. Hij is heel dun en brengt gemakkelijk aan. Je hebt dus niet al te veel product nodig, hij is erg zuinig. De geur is ook aangenaam, hij ruikt lekker fris naar komkommer. De geur blijft niet al te lang aanwezig zoals je vaak hebt met andere crèmes of gels, of dit een voor- of een nadeel is persoonlijk natuurlijk.

Conclusie: het is een fijne crème als je huid niet veel nodig heeft. Het is een goede basisgel voor de wat jongere huid. Van mij krijgt deze crème een 3,5/5. Deze My Skin moisturizing cream-gel kost € 1,99 en is o.a. te koop bij Kruidvat.

Edit: De Essence My Skin producten zijn sinds 2016 helaas niet meer te koop. Gelukkig zijn er nog andere skincare alternatieven die ook niet al te duur zijn. Zo heeft het huismerk van Kruidvat ook tal van fijne producten waaronder:

2 Comments

  1. March 29, 2013 / 12:30 pm

    Ik heb hem zelf ook geprobeerd, maar ik vond hem niet zo fijn!

  2. March 29, 2013 / 3:09 pm

    Mijn huid heeft net iets meer nodig. Ik ben fan van Weleda 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?