Storytime: Slechte ervaringen in winkels

Als beautyblogger sta je er natuurlijk om bekend dat je graag winkelt. Je wilt nieuwe producten laten zien voor reviews, je wilt er altijd op je best uitzien en nieuwe collecties zijn ook altijd zeer aantrekkelijk. Je bezoekt dus heel wat winkels en vaak ook high-end winkels zoals winkels van duurdere merken of parfumerieën.

Veel van deze winkels staan bekend om hun geweldige service maar hier en daar komt er ook eens een negatief verhaal boven. Ik heb enorm veel positieve ervaringen met dit soort winkels maar er zijn er natuurlijk ook negatieve ervaringen en die bespreek ik in dit artikel!

Allereerst wil ik zeggen dat ik nooit iets verschrikkelijks erg heb meegemaakt. Ik zie op Youtube vaak filmpjes terugkomen van bv. de MAC en de Sephora waar mensen gediscrimineerd werden op basis van hun huidskleur of afkomst, wat ik echt verschrikkelijk vind! Zoiets kan natuurlijk echt niet door de beugel en het is dus maar te hopen dat de verkopers in kwestie effectief ontslagen worden. Ik kan hier dus niet van meespreken maar heb zelf ook al wat minder prettige ervaringen meegemaakt, zoals bv. ‘discriminatie’ op basis van mijn geld.

Ik kom geregeld bij de parfumerie en sommige winkels zijn echt fan-tas-tisch. Helaas heb ik ook al iets heel anders meegemaakt (ik ga geen namen noemen). Ik ging kijken voor een nieuw parfum en ik was nogal casual gekleed. Als ik snel iets ga aanschaffen en weinig tijd heb ga ik niet heel opgetut naar de winkel. Maar echt, ik had zo’n ongelofelijk arrogante verkoopster.

Ik was ondertussen even naar de nagellak aan het kijken en vroeg de prijs + meer informatie omdat ik onbekend was met de collectie die er op dat moment lag. Anders geef ik ook gewoon € 20 aan een van Chanel of Dior dus ‘dure’ nagellak is mij zeker niet vreemd. Ik had op dat moment ook € 200 bij dus het was niet dat ik het niet wilde betalen. Krijg ik meteen zo’n scheef antwoord terug: “Ja deze nagellak is veel te duur, kijk maar eens naar *insert merk*”. Pardon?  Op dat moment zag ik er misschien niet uit maar dat geeft je nog geen recht om te beslissen of iets te duur is voor mij of niet. In datzelfde filiaal is mijn moeder ook al meerdere keren slecht behandeld dus het lag echt niet aan mij.

Ik heb zelf een hele tijd in de verkoop gewerkt, zoals jullie misschien al wel weten. Ici Paris XL behoort tot de lijst van ex werkgevers en ik kan me echt niet voorstellen dat ik ooit zo’n commentaar zou geven. Ik had ook zeker eens een mindere dag maar zou dit zeker nooit uitgewerkt hebben op klanten. Laat staan dat ik iemand zou beoordelen op uiterlijk of op ‘hoeveel geld ze hebben’. Gelukkig was bovenstaande ervaring een alleenstaand geval en krijg ik 95% van de tijd wél een geweldige service!

Verder heb ik ook iets niet discriminerend meegemaakt maar wel gewoon irritant: het kopen van een blush bij de Sephora. Ik had interesse in de Coralista blush van Benefit en was hem even aan het swatchen op mijn hand. Komt er meteen een MUA op me afgestormd met een BB cream etc en zonder ik kon tegenspruttelen was ze mijn foundation al aan het wegnemen. Ik had op dat moment redelijk last van rode plekken en ontstekingen dus ik voelde me echt niet goed zonder foundation.

Het volgende wat ze deed was de BB cream aanbrengen en omdat ik me niet op m’n gemak voelde bleef ze maar volhouden “dat ik echt een prachtige huid had en geen foundation nodig had”. Ik weet dat ik soms overdrijf maar mijn huid was op dat moment echt slecht. De BB cream dekte voor geen meter en de ontstekingen bleven er gewoon doorheen komen. Ook was de kleur van de BB cream véél te donker voor mij en was het gewoon volledig oranje.

Als klap op de vuurpijl bracht ze ook nog eens veel te veel Coralista aan waardoor ik er uit zag als een kreeft. Not a cute look. Ik heb haar gewoon gelijk gegeven uit pure wanhoop en de BB cream meegenomen tot aan de kassa. Toen ik zag dat ze weg was had ik hem gewoon teruggelegd maar ik was er tenminste vanaf, haha. Ik haat het echt als MUA’s té pushy zijn en daarbij ook nog eens in je gezicht staan te liegen.

Over mijn ervaringen in de MAC Store heb ik ooit al eens een volledig apart artikel geschreven. Kort samengevat: altijd geweldige ervaringen gehad op mijn allereerste bezoek na. Als je dit allemaal eens terug wilt lezen moet je dat artikel zeker eens lezen!

Ik ben ook heel benieuwd naar jouw ervaringen. Grappige, irritante of slechte ervaringen in een winkel? Deel ze in de comments! 

Share:

1 Comment

  1. January 18, 2018 / 1:18 pm

    dit is zo herkenbaar, vooral dat eerste stuk wanneer je lekker casual binnen stapt en ze denken dat je 1 of andere pauper bent… not cool people, not cool!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?