Sleek A New Day I-Divine palette review

Het Sleek A New Day I-Divine palette is al jarenlang een van mijn favoriete palettes. Het is een neutraal paletje met een koele ondertoon en dat is best wel zeldzaam binnen de beautywereld.

Alle tinten zijn súpermakkelijk te combineren, blenden makkelijk en zijn gewoonweg prachtig. Het leek me daarom wel leuk om het uitgebreid aan jullie te laten zien.

Als je benieuwd bent naar dit mooie doosje, kijk dan zeker verder!

Vormgeving van het Sleek A New Day palette

Sleek A New Day is een van de recentere palettes van Sleek, samen met All Night Long.

All Night Long is iets donkerder en aanweziger qua kleuren. A New Day is meer aan de neutrale kant, al is het wel een palette met een twist t.o.v. andere neutrale palettes.

Ik heb al zoveel neutrale palettes in mijn stash maar toch vind ik deze wel het benoemen waard. De kleuren van dit palette zijn allemaal neutraal maar op een hele speciale manier, ze zijn namelijk veel koeler dan de gemiddelde neutrale oogschaduw!

Binnen dit palette vind je een groot assortiment aan kleuren terug. Je hebt een mooie coppery kleur, een prachtige goudgele highlighter (precies NARS Albatross!) en zelfs wat koele matte kleuren voor in de crease.

Meestal zijn de crease kleuren wat warmer en bruiner terwijl je hier bij Sleek A New Day toch die mooie grijze ondertoon krijgt. Dit zijn de kleuren die je tegenwoordig vaak op Instagram ziet!

Rij 1

Rij 2

De pigmentatie en kwaliteit

Zoals je op de swatches kunt zien is het palette dus heerlijk afwisselend met zowel lichte en onopvallende kleuren maar ook kleuren die er gelijk uitspringen. Ik hou echt van dit soort palettes omdat je dan zoveel looks kunt creëren zonder dat je er een ander palette moet bij nemen.

Aan de verscheidenheid van kleuren hangt helaas ook een verscheidenheid aan kwaliteit af. Zoals je misschien al wel kunt zien zijn de matte kleuren niet zo buttery als de shimmery tinten. Ze brengen wel mooi egaal aan en niet zo patchy zoals we van matte kleuren wel gewend zijn dus dat is al een plus.

Ondanks dat de pigmentatie van de matte tinten minder is vind ik dit een fantastisch palette dat ik meermaals per week gebruik. Je kunt gewoon zo’n mooie everyday looks maken met dit palette, zonder al teveel moeite.

Ik ben alleszins erg blij met dit palette! Ik kan hier een mooie bruine smokey eye mee maken maar even goed ook gewoon een opvallende cut crease met gouden glitters. De verscheidenheid aan kleuren zorgt er echt voor dat dit een top palette is dat ik iedereen kan aanraden!

Ook omdat het palette voornamelijk koele tinten bevat vind ik zelf een enorm pluspunt. Dat zie je namelijk helemaal niet zo vaak bij dit soort natuurlijkere paletjes.

Moest je dus nog op zoek zijn naar een naturel oogschaduwdoosje dat voornamelijk uit koelere kleuren bestaat: het Sleek A New Day I-Divine palette is zéker de moeite waard.

Benieuwd geworden? Het Sleek A New Day I-Divine palette kost € 10,45 en is verkrijgbaar bij Lookfantastic Nederland.

Wat vind jij van dit palette?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?