Smashbox Superfan mascara

Jullie hebben er jarenlang op moeten wachten maar hier is hij dan eindelijk: de allereerste volledige mascara review! Mijn wimpers zijn kort en als ik zeg kort dan bedoel ik echt wel heel kort. Ik loop bijna altijd met falsies rond als ik ergens heenga en ik schaam me best voor mijn korte stompe wimpers. Daarom post ik dus ook nooit mascara reviews maar voor de nieuwe Smashbox Superfan mascara wil ik graag een uitzondering maken. Als je benieuwd bent naar deze mascara, lees dan zeker verder!

Smashbox Superfan mascara

De nieuwe Smashbox Superfan mascara is een mascara die elke wimper in de kijker zou moeten zetten. Deze mascara is er namelijk speciaal voor ontwikkeld om een waaiereffect te geven, waarbij elke wimper even sterk gecoat zou moeten worden. Dit alles zonder ook maar een klonter te geven.

Klinkt natuurlijk veelbelovend maar vaak is het het toch net niet met nieuwe mascara’s. Doordat ik zo korte stompe wimpers heb werken mascara’s bij mij meestal nooit echt goed. Ofwel geven ze wel een beetje lengte maar klonteren ze like crazy ofwel maken ze mijn wimpers zo zwaar dat alles volledig naar beneden valt. Als een mascara bij mij werkt, dan werkt hij voor iedereen (zoals de Yves Rocher Sexy Pulp, hoera!).

Smashbox Superfan mascara

Inmiddels zijn we al tientallen teleurstellingen verder maar toch blijf ik nieuwe mascara’s proberen. Gelukkig maar want gek genoeg is deze Smashbox Superfan mascara wél echt een schot in de roos.

Meestal blijf ik ver weg van rubberen borsteltjes omdat ze vaak te messy zijn en klonters geven. Bij dit borsteltje is dat gelukkig niet het geval. De haartjes zijn redelijk kort waardoor je echt heel erg precies kunt werken. Ik snap dus wel dat ze bij Smashbox zeggen dat elke wimper voldoende gecoat wordt. Je kunt dankzij dit borsteltje overal goed bij zonder dat er product op je ooglid terecht komt.

Smashbox Superfan mascara

Het resultaat mag er in mijn ogen (pun intended) zeker wel zijn. Zoals je kunt zien heb ik echt korte wimpers, al zijn ze nu voor een of andere reden nog relatief lang tegenover anders. De binnenkant van mijn oog is wel redelijk mooi gelift maar de buitenkant steekt gewoon recht naar voor.

Bij de foto waarop ik de mascara opgebracht heb zie je zeker wel een mooie lift. Werkelijk iedere wimper is even goed gecoat als de rest en de wimpers worden zeer mooi gelift. Echt veel krul zit er helaas wel niet in, dat had voor mijn part dus nog wel iets beter gemogen.

Waar ik wél heel blij mee ben is dat de mascara dus zowel lengte als volume geeft zonder te klonteren. De formule is ook redelijk droog maar niet zo droog dat je de mascara niet kunt opbouwen. Hij is nat genoeg om in meerdere laagjes te werken maar droog genoeg om gelijk een langdurig zwart resultaat te bekomen.

Verrassend genoeg ben ik dus echt blij dat ik de zoektocht nog niet opgegeven heb. De Smashbox Superfan mascara geeft mijn korte en rechte wimpers zowel lengte als volume en zorgt voor een mooie natuurlijke lift.

De formule werkt erg prettig en met het borsteltje kun je zeer precies werken. Ook blijft de mascara heel erg goed zitten en geeft hij niet af doorheen de dag. Een regenbui of zwembeurt overleeft hij niet (hij is niet waterproof) maar hij kan zeker een dagje warm weer doorstaan.

De Smashbox Superfan mascara kost rond de € 22 en is verkrijgbaar via Douglas.

Wat vind jij van deze mascara?

3 Comments

 1. August 18, 2018 / 9:42 am

  Je hebt een fijne review geschreven, het ziet er goed uit! en klont niet!

 2. Britt
  August 18, 2018 / 9:58 am

  Ziet er goed uit, hij geeft een heel mooi resultaat!

 3. August 19, 2018 / 9:38 pm

  Ik vind het een hele fijne review! Ik vind de mascara er mooi uitzien. Hij maakt je wimpers echt heel erg mooi zwart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?