Snel make-up aanbrengen: de beste producten

Soms heb je echt niet veel tijd in de ochtend maar je wilt natuurlijk wel goed voor de dag komen. Gelukkig kun je ook met slechts een aantal producten snel make-up aanbrengen.

Daarom zet ik in dit artikel een aantal producten op een rij waarmee je súpersnel een mooi resultaat kunt boeken. Maquilleer jezelf onderweg op de trein of trek snel even 10 minuten uit voor je vertrekt.

Met deze producten krijg je een complete look zonder al teveel tijd kwijt te spelen!

Cushion foundation

Stel dat je het aanbrengen van je foundation écht niet wilt overslaan ook al heb je eigenlijk niet veel tijd, wat doe je dan het best? Dat is zeer simpel, je kiest gewoon voor een cushion foundation.

Een cushion foundation heeft vaak een iets lichtere dekking dan een standaard foundation maar een betere dekking dan een BB cream. Hierdoor is het ideaal om snel aan te brengen omdat de kans op opvallende strepen en vlekken veel minder is.

Cushions komen ook altijd in handige compacts waardoor ze ideaal zijn om mee te nemen onderweg. Zo kun je je make-up onderweg aanbrengen of bijwerken als dit nodig moest zijn.

Deze cushion foundations zijn echte aanraders:

Mascara

Mascara is onmisbaar bij iedere make-uplook. Of je voor de ‘no make-up’ look gaat of je wilt een volledige smokey eye aanbrengen, zonder mascara is je look natuurlijk nooit af.

Ook als je gehaast bent kun je de mascara beter niet overslaan. Een klein laagje mascara zorgt namelijk al meteen voor een open, wakkere blik.

Als je slechts 1 product zou kunnen aanbrengen ‘s ochtends zou ik steevast voor mascara gaan.

Deze mascara’s geven veel volume en zijn ideaal voor een snelle make-up:

Wenkbrauwpotlood

Je wenkbrauwen vormen als het ware ‘het kader’ van je gezicht. Van het moment dat je je wenkbrauwen bijtekent of iets sterker aanzet krijg je al gelijk een hele andere look.

Als je ‘s ochtends weinig tijd hebt is het dus een goed idee om je wenkbrauwen snel even bij te tekenen. Dit doe je het best met een potloodje aangezien dit sneller werkt dan een pommade of een poeder.

Deze wenkbrauwpotloden werken snel en blijven lang zitten:

Getinte lipbalsem

Weinig mensen hebben ‘s ochtends de tijd om uitgebreid lipstick aan te brengen. Je moet er toch echt wel even de tijd voor nemen om echt secuur te werk te gaan, zeker nu het nog zo lang donker blijft.

Een getinte lipbalsem is de perfecte oplossing om toch een kleurtje op je lippen te dragen. Je kunt het snel snel aanbrengen met je vingertoppen en binnen de 3 seconden zijn je lippen voorzien van een tof kleurtje.

Extra voordeel: je lippen zullen ook nog eens extra gehydrateerd worden waardoor ze er voller en gezonder uitzien. Mooi meegenomen toch?

Deze getinte lippenbalsems geven een mooi kleurtje en werken verzorgend:

  • L’Occitane Roses et Reines lippenbalsem (€ 8,50)
  • Weleda Colour Lip Balm (€ 6,99)
  • MAC Tendertalk lippenbalsem (€ 23,00)

Snel make-up aanbrengen

Wil je dus snel make-up aanbrengen zonder teveel zorgen? Gebruik de producten uit dit lijstje en je kunt binnen de 5 à 10 minuten helemaal gemaquilleerd de deur uit.

Indien je iets comfortabeler bent met make-up of iets meer tijd hebt kun je de look natuurlijk nog wat verder uitbreiden. In dat geval zou ik opteren voor een extra eyeliner en eventueel ook wat bronzer. Met deze eerste vier stappen zit je alvast in de goede richting voor een snelle make-up in de ochtend!

Hoeveel tijd spendeer jij aan make-up? 

Share:

1 Comment

  1. February 7, 2020 / 6:44 pm

    Cushion foundation lijkt mij erg fijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?