web analytics

SolarTea minerale zonnecrème SPF50

Een goede zonnecrème is een absolute must, ook tijdens de wintermaanden. Daarom liet ik deze SolarTea minerale zonnecrème met SPF50 eerder al eens kort zien in een artikel over essentials voor de winterhuid.

Deze minerale zonnecrème bestaat grotendeels uit ingrediënten van natuurlijke origine én is ook nog eens heel erg fijn als extra verzorging voor de droge huid. Daarom krijgt deze zonnecrème nu ook z’n eigen artikel!

Minerale zonnecrème van SolarTea

De minerale zonnecrème van SolarTea beschermt de huid effectief tegen de UVA/UVB-stralen. De zonnecrème is geschikt voor personen met een gevoelige huid of die allergisch reageren op chemische filters.

Chemische filters dringen namelijk in in de huid terwijl minerale filters een laagje bovenop de huid leggen die de zonnestralen weerkaatsen. Als je geen fan bent van al die extra chemicaliën op (of in) je huid, dan is zo’n minerale zonnebrandcrème eigenlijk de beste oplossing.

Daarnaast is deze SolarTea zonnecrème ook lekker verzorgend voor de huid. De unieke formule bestaande uit een mix van waardevolle plantenextracten, 100% minerale filters en Visiblue Screen Complex zorgt dus niet alleen voor de bescherming tegen de zon, maar hydrateert, verzorgt en voorkomt pigmentvlekken veroorzaakt door de uv-stralen.

Zoals je kunt zien is de zonnecrème nogal aan de redelijk dikke kant maar desondanks smeert hij wel heel makkelijk uit en laat hij ook geen witte waas achter. Doordat het zo’n dikke zonnecrème is kan ik deze dus vooral in de winter aanraden op momenten dat de huid misschien wat droger is.

Zeker als je een droge huid hebt is zo’n dikkere, verzorgende zonnecrème eigenlijk wel mooi meegenomen! Mensen met een (zeer) vette huid zou ik deze crème daarom ook niet aanraden.

Ook heeft de zonnecrème een relatief aangename geur, zeker voor een product met ingrediënten van natuurlijke origine. De meeste zonnecrèmes (en zeker natuurlijke) hebben vaak een vervelende indringende geur maar daar heb je bij de SolarTea zonnebrandcrème weinig last van.

Het ruikt niet perse heel lekker zoals een standaard zonnecrème die je in de winkel koopt, en die dus ook boordevol parfum zit, maar de geur is dus zeker niet storend en hij blijft ook niet zo lang hangen op de huid. Daardoor is hij zeker niet onprettig in gebruik.

Moest je dus nog op zoek zijn naar een fijne zonnebrandcrème om te gebruiken in de winter, dan kan ik deze SolarTea zonnecrème met SPF50 zeker aanraden. Voornamelijk mensen met een droge of normale huid zullen zeer blij worden van deze verzorgende en beschermende crème.

Ook tijdens de koude wintermaanden waarin de zon niet zoveel scheelt moet je je huid absoluut beschermen. Zowel om vroegtijdige huidveroudering als huidkanker preventief tegen te gaan moet je echt wel consequent blijven smeren. Gooi deze zonnecrème dus al maar op je wishlist!

De SolarTea zonnecrème met SPF50 is hier te koop voor € 18,90.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?