Solinotes Yuzu & Thé Blanc

Solinotes is een zeer uniek en speciaal parfummerk. Solinotes is namelijk een merk van parfum dat speciaal ontwikkeld is om te mixen en matchen. Je kunt de Solinotes geuren op zichzelf dragen maar je kunt er ook gemakkelijk twee met elkaar mixen. Sinds kort zijn er twee nieuwe geuren binnen hun gamma: Yuzu en Thé Blanc. Beide geuren zijn heerlijk fris en delicaat maar óh zo lekker! In dit artikel vertel ik er graag meer over.

Solinotes Yuzu & Thé Blanc

Solinotes is een concept waar ik echt oprecht fan van ben. Ik ben natuurlijk een enorme parfumgek en draag het ook gewoon iedere dag. Daarom ben ik niet meer zo snel onder de indruk als ik een nieuwe geur probeer. Bij Solinotes ligt dat echter anders omdat je hun geuren onderling kunt combineren. Hierdoor kun je zoveel verschillende combinaties maken en zelf zoveel experimenteren als je wilt. Soms loopt dat al eens verkeerd af maar andere keren kun je een geweldige geur creëren die niemand anders heeft.

Ik ben zelf natuurlijk groot fan van frisse, zomerse geurtjes. Eau de cologne achtige geuren, ik vind het gewoon fantastisch. Geuren die toch fris en delicaat zijn maar tegelijkertijd ook genoeg power hebben om lang te blijven hangen. Dát zijn de geuren waar ik persoonlijk enthousiast van word.

De twee nieuwste Solinotes geuren passen perfect binnen deze categorie. Ze werden dan ook samen gelanceerd omdat ze dus echt ideaal zijn om zowel afzonderlijk als met elkaar te gebruiken.

Solinotes Yuzu (€ 11,90/50 ml)

De geur waar ik het meest benieuwd naar was is de Yuzu. Dit zeggen ze bij Solinotes over deze geur:

De lente hangt in de lucht en dat betekent dat de drang naar vrijheid en lichtheid weer opsteekt. Solinotes heeft dit euforische gevoel willen vangen in zijn gloednieuwe zomerse eau de parfum. Bedwelmende en omhullende geurakkoorden moeten wijken voor frisse en pittige citrusakkoorden, die hun inspiratie halen bij een van de meest emblematische vruchten van Azië: de yuzu.

Dit eau de parfum bestaat dus uit zuurfrisse akkoorden van citroen en bergamot, die uitmonden in de frisheid van de yuzu. Verder bevat dit parfum witte bloemen, mandarijn, patchouli en eikenmos.

Als je de geurnoten leest, dan weet je waarschijnlijk al wel dat dit echt een schot in de roos is voor mij. Je ruikt de bergamot, citroen en bloemen echt heel erg sterk terug in deze geur. Toch is het niet té overheersend en zit er een heerlijke balans in deze geur, mede dankzij de bloemen.

Qua geur valt het goed te vergelijken met een eau de cologne, alleen krijg je dus wél de houdbaarheid van een eau de parfum.

Solinotes Thé Blanc (€ 11,90/50 ml)

Witte thee wordt beschouwd als de meest nobele en de meest zuivere thee ter wereld. De smaak is uniek en het aroma betovert. Solinotes tornt graag aan de codes van de klassieke parfumerie en pakt uit met een gloednieuwe eau de parfum die geïnspireerd is op de witte thee. De subtiele mix van florale akkoorden en hesperiden vormt de aanheef voor een delicate ode aan de sereniteit.” aldus Solinotes.

In de kop van de Thé Blanc vinden we bergamot en kardemom. Het hart wordt gevuld door een boeketje bloemen en natuurlijk ook de witte thee. Die thee wordt ook gebruikt in de grondnoten, waarbij het aangevuld wordt door witte muskus en osmanthus.

Solinotes Yuzu & Thé Blanc

Ook in deze geur ruik je dat de bergamot goed naar voor komt, alleen wel op een heel andere manier als bij de Yuzu het geval is. Je merkt echt dat de bloemenakkoorden de citrusnoten ‘kalmeren’ en het dus echt fris maken op een zeer delicate manier. De Yuzu is in dat opzicht véél scherper als de Thé Blanc.

Solinotes Yuzu & Thé Blanc

Doordat Thé Blanc dus zowel veel noten van bloemen als van citrusvruchten bevat is het de ideale geur om mee te combineren. Thé Blanc is echt ideaal om te gebruiken in combinatie met de Yuzu.

Deze combinatie is echt heel erg fris maar wordt dankzij de bloemakkoorden in de Thé Blanc wel gelijk een pak minder scherp. Het gekke is dat je de parfums alsnog apart blijft ruiken als je goed ruikt maar dat ze tegelijkertijd ook goed in elkaar smelten. Echt heel vreemd maar de combinatie is echt superlekker! Ik kan deze combinatie vooral aanraden voor mensen die wel van frisse, zomerse geuren houden zonder dat het té eau de cologne achtig gaat worden.

Buiten de Yuzu en Thé Blanc combinatie zou je de Thé Blanc ook nog goed kunnen combineren met de Fleurs de Cerisier. Deze geur ga ik binnenkort ook zeker eens besnuffelen om te zien of het wat is!

Solinotes Yuzu & Thé Blanc

Ik ben en blijf dus fan van Solinotes. Hun vorige geuren vond ik al lekker en fijn in gebruik maar deze twee overtreffen voor mij alles. Zowel gescheiden als gecombineerd zijn het dé ideale zomergeuren.

Hou je echt wel van een pittige frisse toets en hou je van eau de colognes? Dan is de Yuzu zeker iets voor jou. Mag het wel fris zijn maar liefst wat gedempt met een bloemige toets? Dan kun je voor de Thé Blanc gaan. En als je niet kunt kiezen, dan doe je gewoon zoals ik en dan combineer je ze.

De geuren van Solinotes zijn exclusief verkrijgbaar bij Di voor € 11,90 per stuk. Het zijn eau de parfums dus ze blijven lekker lang hangen. Voor die prijs mag je dus zeker niet klagen!

Welke van de twee lijkt jou het lekkerst?

Share:

9 Comments

 1. Jouvence
  July 11, 2018 / 2:24 pm

  Wat een leuke frisse flacons, lijken me beide heerlijke geuren voor de zomer.

 2. kiki hasselton
  July 11, 2018 / 2:26 pm

  ik ken het merk niet, maar wat leuk dat je het kunt mixen zeg!! daar heb ik nog nooit van gehoord.

 3. July 11, 2018 / 2:31 pm

  Nog nooit van gehoord maar ziet er heel zomers uit! Wat leuk dat je het ook kan mixen!

 4. marjolein westerbaan
  July 11, 2018 / 2:57 pm

  Leuk formaat, ideaal voor op reis.En ze hebben aandacht besteed aan de verpakking, tof. Ziet er leuk uit!

 5. July 12, 2018 / 11:00 am

  Ik vind het superleuk bedacht dat je het ook kunt mixen. Zo heb je feitelijk twee geurtjes!

 6. July 12, 2018 / 10:05 pm

  Dit concept kende ik nog niet, maar hoe leuk! Wil ik testen

 7. Eline
  July 13, 2018 / 3:30 pm

  Wat een leuke zomerse flesjes! Een uniek concept dat ik ook wel eens wil proberen.

 8. July 13, 2018 / 10:40 pm

  Ik vind de flesjes alleen al mooi. Ze hebben echt een zomers look. Ik ben er zeker benieuwd nu naar

 9. July 14, 2018 / 10:36 am

  Eerlijk gezegd ken ik het merk nog niet, maar dit klinkt erg goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?