web analytics

SOS Droge benen

Het is officieel herfst en dat staat vaak garant voor een droge huid en dan vooral droge benen. Warmere douches, lange broeken en een slechte verzorging (want tja, niemand ziet je benen dus why bother?) zorgen er vaak voor dat we last krijgen van droge plekjes en een schilferende en/of jeukende huid. Daarom wordt het dringend tijd om je benen eens goed aan te pakken en ik ga je daar bij helpen met dit stappenplan.

Stap 1: (Mild) scrubben
Scrubben is erg belangrijk als je een mooie egale huid wilt. Toch kun je ook veel verkeerd doen met scrubben en daarom raad ik dan ook een milde scrub aan. Als je te ruig scrubt kun je je huid net kapot gaan maken, zeker als je huid al erg droog en gevoelig van zichzelf is. Een goede scrub hiervoor is Rituals Wai Wang.

Stap 2: Scheren
In de winter moet het misschien wat minder (ja, ik ben schuldig) maar toch moeten je benen ook geschoren worden. Ook hierdoor kun je je huid extra beschadigen dus je moet zeker goed oppassen als je gaat scheren. Ik investeer het liefst in een duurder mesje van Venus zodat ik mijzelf niet in m’n benen snijd. Ik ga meestal voor Venus Breeze omdat hier een stukje zeep rond zit en dit dus zachter is voor je benen! Waxen en/of harsen is natuurlijk ook altijd een optie maar als je gaat scheren dan zou ik wel investeren in een goed mesje. Een goed mesje is echt het halve werk!

Stap 3: After Oil
Als je extreem droge benen hebt zoals mij dan is deze stap een echte must! Gewoon smeren is helaas niet voldoende bij extreem droge benen dus het hydrateren begin je best in de douche. Ik maak vaak gebruik van een after oil zodat alles al lekker zacht en gevoed wordt voor ik uit de douche stap. Wel opletten dat je alles goed afspoelt want het kan glibberig (en gevaarlijk) worden als je uit de douche stapt.

Stap 4: Smeren
Na het douchen komt de niet te vermijden stap: smeren. Als ik mijn benen niet insmeer dan zit ik gegarandeerd met schuurpapier als benen en dat is alles behalve leuk. Het ziet er niet uit, het jeukt én het wordt nog eens pijnlijk ook als ik alles openkrab. Smeren is voor mij dus zeker de belangrijkste stap.

Je kunt voor een lekkere body butter van The Body Shop gaan als je droge tot normale benen hebt maar als je een extreem droge huid hebt zou ik voor een product uit de apotheek gaan. Producten uit de apotheek bevatten geen tot weinig parfum en gaan je huid dus niet onnodig irriteren.

Stap 5: Nog meer smeren

If all else fails dan smeer je gewoon nog wat vaker. Tijdens de koudste wintermaanden smeer ik me soms zelfs 3 tot 4 keer per dag in als het moet. Helaas is het wel een tijdrovend werkje maar het is het mij helemaal waard!

Op deze manier blijft mijn huid de hele winter lang mooi en is het niet meteen zo’n shock als ik terug een korte broek aanmoet, haha. Het is ook gewoon minder pijnlijk als je alles goed blijft onderhouden want zo krijgen droge plekjes en irritaties geen kans!

Welke stappen onderneem jij tegen droge benen?

Amy
Share:

10 Comments

 1. September 21, 2015 / 6:45 am

  Ik gebruik in het najaar vaak een bodylotion voor onder de douche en heb daarom dan ook geen droge benen, ideaal!

 2. September 21, 2015 / 10:13 am

  Goede items! Ik heb zelf ook altijd droge benen. En helaas ook echt heel veel last er van!

 3. Saar
  September 21, 2015 / 1:57 pm

  Ik smeer altijd als ik uit de douche kom mijn benen in en dat helpt echt onwijs goed. Vroeger had ik altijd droge benen en nu helemaal niet meer!

 4. September 21, 2015 / 2:45 pm

  Oeh veel smeren moet ik zeker. Eucerin is een fijn merk hiervoor omdat ze ook ureum toevoegen.

 5. September 21, 2015 / 3:09 pm

  Ik heb al volop last van droge benen, want ze jeuken ook als een gek! Heel vervelend, maar ik blijf maar smeren en hopen dat het snel weg is!

 6. September 21, 2015 / 5:23 pm

  Ooh hier heb ik zo snel last van. Ik vind persoonlijk de spray and go vanille van vaseline erg fijn, gewoon lekker snel en makkelijk.

 7. September 21, 2015 / 6:14 pm

  Bedankt voor deze tips! Ik heb ALTIJD last van droge benen en ik wist nooit echt wat ik er mee moest doen…

 8. September 21, 2015 / 7:45 pm

  Ik heb nog een olie liggen, die smeer ik dan op mijn nog vochtige benen, en daarna nog een bodycrème van Rituals. Nivea onder de douche vind ik ook fijn!
  Ik heb altijd heel droge benen.

 9. beautifulday4makeup
  September 21, 2015 / 10:18 pm

  Het is eigenlijk wel slim om genoeg te smeren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?