SOS droge handen: voorkomen én genezen

Droge handen komen de laatste tijd vaak voor aangezien iedereen continu zijn handen loopt te wassen. Door het vele wassen drogen je handen uit en dat voelt natuurlijk niet prettig aan.

Gelukkig zijn er een aantal zaken die je kunt doen om droge handen te voorkomen of om ze weer lekker zacht te maken achteraf.

In dit artikel zet ik mijn favoriete tips en producten op een rijtje!

Kies voor een handzeep die niet te sterk uitdroogt

Het voorkomen van droge handen begint bij het wassen. Als je een handzeep kiest die teveel parfum of juist teveel zeep bevat kan het gebeuren dat je handen extra gaan uitdrogen.

Daarom is het goed om voor een handzeep te kiezen die extra verzorgende ingrediënten bevat. Een veelvoorkomend ingrediënt voor verzorgde handen is glycerine.

Laat de uitdrogende handzeep dus even staan en kies voor een milde, verzorgende versie.

Toch droge handen? Gebruik een handcrème

Is het helaas toch gebeurd dat je handen droog zijn geworden door het vele wassen en/of desinfecteren? Dan kan een goede handcrème je redding bieden.

Door geregeld tussen het wassen en desinfecteren door goed te smeren kun je veel erger voorkomen. Je handen voelen misschien nog niet superdroog aan in het begin maar toch kan het raadzaam zijn om te smeren.

Gebruik tussendoor ook eens een scrub

Niet alleen last van droge handen maar ook van schilfertjes en plekjes? Of het lijkt alsof je handen echt permanent droog blijven? Dan biedt een scrub de redding.

Door tussendoor eens te scrubben kun je dit soort problemen makkelijk vermijden. Doe het niet te vaak want ook dan zullen je handen op termijn droger worden.

Gewoon af en toe eens een milde scrub gebruiken (2 à 3 keer per week max.) en je houdt er zachte, poezelige handen aan over!

Niet overdrijven

Ja, we moeten onze handen zeer goed en grondig wassen maar overdrijven is ook een kunst. Neem een pompje (of max. twee pompjes) zeep en meng de zeep goed met lauw water. Was je handen 20 seconden en je handen zullen écht wel goed proper zijn.

Probeer tussendoor ook niet teveel desinfecterende handgel te gebruiken. desinfecterende handgel is prima als je onderweg bent en geen water en zeep ter beschikking hebt.

Ben je echter thuis (zoals je nu eigenlijk hoort te zijn indien mogelijk), dan zijn water en zeep zeker de eerste keus. Nadien nog eens desinfecteren heeft eigenlijk geen zin en droogt de handen enkel verder uit.

Dou My Hands

Heb je dus ook zoveel last van droge handen? Let dan goed op met de handzeep die je gebruikt en of je niet teveel gebruikt.

Nadien nog droge handen: gebruik dan zeker een handcrème of handbalsem indien nodig.

Hoe verzorg jij je handen op dit moment? 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?