web analytics

SOS droge handen: voorkomen én genezen

Droge handen komen de laatste tijd vaak voor aangezien iedereen continu zijn handen loopt te wassen of te desinfecteren. Door het vele wassen drogen je handen uit en dat voelt natuurlijk niet prettig aan.

Gelukkig zijn er een aantal zaken die je kunt doen om droge handen te voorkomen of om ze weer lekker zacht te maken achteraf.

In dit artikel zet ik mijn favoriete tips en producten op een rijtje!

Kies voor een handzeep die niet te sterk uitdroogt

Het voorkomen van droge handen begint eigenlijk al bij het wassen. Je kunt het vele wassen van je handen in deze tijd helaas niet vermijden dus je kunt er enkel het beste van maken door de juiste producten te gebruiken.

Als je een handzeep kiest die teveel parfum of juist teveel zeep bevat kan het gebeuren dat je handen extra gaan uitdrogen.

Daarom is het goed om voor een handzeep te kiezen die extra verzorgende ingrediënten bevat. Een belangrijk ingrediënt voor verzorgde handen is glycerine. Glycerine zorgt er namelijk voor dat de huid lekker soepel blijft en niet verder uitdroogt door de zeep.

Laat de uitdrogende handzeep dus even staan en kies voor een milde, verzorgende versie (liefst met glycerine).

Toch droge handen? Gebruik een handcrème

Is het helaas toch gebeurd dat je handen droog zijn geworden door het vele wassen en/of desinfecteren? Dan kan een goede handcrème je redding bieden.

Door geregeld tussen het wassen en desinfecteren door goed te smeren kun je veel erger voorkomen. Je handen voelen misschien nog niet superdroog aan in het begin maar toch kan het raadzaam zijn om te smeren.

Zet een tube handcrème aan je bureau en op je nachtkastje zodat je jezelf er altijd aan herinnert om te blijven smeren. Neem indien mogelijk ook een klein tubetje mee in je handtas voor een hydratatieboost tussendoor. Je droge handen zullen je dankbaar zijn!

Gebruik tussendoor ook eens een scrub

Niet alleen last van droge handen maar ook van schilfertjes en plekjes? Of het lijkt alsof je handen echt permanent droog blijven? Dan biedt een scrub de redding.

Door tussendoor eens te scrubben kun je dit soort problemen makkelijk vermijden. Doe het niet te vaak want ook dan zullen je handen op termijn droger worden.

Gewoon af en toe eens een milde scrub gebruiken (2 à 3 keer per week max.) en je houdt er zachte, poezelige handen aan over!

Niet overdrijven

Ja, we moeten onze handen zeer goed en grondig wassen maar overdrijven is ook een kunst. Neem een pompje (of max. twee pompjes) zeep en meng de zeep goed met lauw water.

Was je handen 20 seconden en je handen zullen écht wel goed proper zijn. Het is dus niet nodig om teveel zeep te gebruiken aangezien het water dit voldoende verspreidt over je handen.

Probeer tussendoor ook niet teveel desinfecterende handgel te gebruiken. Desinfecterende handgel is prima als je onderweg bent en geen water en zeep ter beschikking hebt zodat je je handen toch proper kunt houden.

Ben je echter thuis (zoals je nu eigenlijk hoort te zijn indien mogelijk), dan zijn water en zeep zeker de eerste keus. Nadien nog eens desinfecteren heeft eigenlijk geen zin en droogt de handen enkel verder uit.

Dou My Hands

Heb je dus ook zoveel last van droge handen? Let dan goed op met de handzeep die je gebruikt en of je niet teveel gebruikt.

Nadien nog last van droge handen? Gebruik dan zeker een handcrème of handbalsem indien nodig. Probeer je handen wekelijks ook een grondige scrubbeurt te geven zodat de huid zichzelf voldoende kan herstellen en vernieuwen.

Hoe verzorg jij je handen op dit moment? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?