Stash: Mijn mono eyeshadows

Een hele tijd terug liet ik jullie mijn eyeshadow palettes al eens zien. Buiten palettes heb ik ook een heleboel losse eyeshadows. Waarom? Soms vind ik het gewoon makkelijker omdat je in een palette toch nog een bepaalde kleur mist. Of je wilt niet vastzitten aan een palette maar net meerdere kleurtjes hebben om mee te experimenteren. Het leek me wel eens leuk om al die mono’s aan jullie te laten zien, moest er dan een kleurtje tussen zitten dat je in een look wilt zien, dan geef je maar een schreeuw!

 photo Stash-1_zpsmmcnukin.png

Ik heb dus vooral veel budgetproof merken in mijn stash gewoon omdat ik zo vaak langs het Kruidvat passeer en denk: “Oh wat een mooie kleurtje!”. Omdat ze meestal niet zo duur zijn neem ik ze maar gelijk mee, haha. Qua duurdere merken heb ik sowieso bijna alleen maar  mono’s van MAC en die zitten in mijn palette.

Essence is zeker een van mijn favoriete merken als het op mono’s aankomt. Deze twee heb ik pas nog aangeschaft en ondanks dat de shimmer volledig overspray is zijn het best nog wel leuke kleurtjes! De groene kleur is Lucky Grasshopper (leuke naam ook!) en de blauwe kleur is Jewel Up The Ocean (doet me denken aan Titanic).

 photo Stash-3_zpshzgezbie.png

Deze gebakken Colour & Shine eyeshadows van Essence kun je inmiddels niet meer krijgen (geloof ik) maar ik doe ze natuurlijk niet weg. Ik vind ze erg prettig werken, al helemaal als je ze nat maakt. Ze bevatten echt een extreme shimmer dus ik gebruik ze graag in de zomer.

 photo Stash-5_zpsi8lggghs.png

Een ander fijn budgetmerk is Catrice. De twee linkse kleuren (de blauwe en de zilveren kleur) waren van een wintercollectie van een hele tijd terug. De andere drie kleurtjes zitten (of zaten) in het vaste assortiment. De kleuren die ik heb zijn: Plum Up The Jam, The Noble Knights en Heidi Plum (HAHA!).

 photo Stash-4_zpspmtybmof.png

Buiten die gewone vierkante doosjes heb ik ook nog wat ‘speciallekes’ van Catrice, waaronder dus een Intensif’eye oogschaduw maar ook twee Liquid Metal eyeshadows. De Intensif’Eye eyeshadow kun je zowel nat als droog gebruiken en ik vind de kleur die ik heb, Black Or White Swan?!, best een fijne kleur om een smokey eye mee te maken. De Liquid Metal eyeshadows die ik heb zijn Gold n’ Roses en Gold Leaf Me.

 photo Stash-2_zpsyaykpjoe.png

Ook van Gosh heb ik al een paar mono’s in mijn bezit. Ik vind de kleurselectie van Gosh best wel saai maar voor goede basics kun je zeker bij hun terecht. V.l.n.r. zie je Bottle Green, Metallic Grey en Brown.

 photo Eyeshadows-cien-1_zpsodjin4a5.png

Al deze kleurtjes van Cien heb je al eens terug kunnen zien in een review. Ze zijn zo extreem cheap en voor de prijs zijn ze best wel fijn in gebruik.

 photo Stash-6_zpsvb4l8cqq.png

De rest van mijn mono eyeshadows zijn van verschillende merken. Op de bovenste rij zie je Amazed van BE Creative, Orange van Korres en Taupe Pearl van NYX. Die van Korres en BE kreeg ik ooit eens in een Deautybox en ik had de kleurtjes waarschijnlijk nooit uit mijzelf gekocht al ben ik er toch wel heel blij mee. NYX Taupe Pearl gebruik ik bijna standaard in iedere bruine smokey eye.

Op de onderste rij zie je MAC Her Alter Image, een kleurtje uit de Venomous Villains collectie. Ik vind de Maleficent verpakking zó leuk dat ik hem niet wou depotten, daarom is het mijn enige losse mono van MAC. Rechts zie je, last but not least, Pebble van ELF aka de perfecte kleur voor je wenkbrauwen.

 photo Stash-7_zpsdozriscl.png

Dit waren dus alle oogschaduw mono’s die ik op dit moment in mijn stash heb. Helaas zijn er veel producten limited edition maar ik kan ze wel nog altijd in een look verwerken moesten jullie dat willen. Verder staan er van veel kleurtjes al reviews online en van andere producten kan ik er altijd nog eentje schrijven. Laat maar iets weten en ik ga aan de slag!

Gebruik jij vaak oogschaduw mono’s?

12 Comments

 1. beautifulday4makeup
  May 4, 2015 / 9:04 am

  Volgens mij kun je hier prachtige ooglooks mee maken!

 2. May 4, 2015 / 8:18 am

  Oeh la la, er zitten prachtige tinten tussen! Wat leuk om te zien dat de tinten verschillend zijn. Hier kun je volgens mij eindeloos mee variëren.

 3. May 4, 2015 / 10:52 am

  Wauw mooie collectie heb je zeg! Ik heb ook een aantal mono’s maar ik merk toch dat ik sneller mijn palettes pak! Ik ben inderdaad wel heel benieuwd naar welke look je hiermee zou maken!

 4. May 4, 2015 / 11:19 am

  De liquid metals vind ik zelf ook heel leuk. Hier ook vrijwel enkel budget-mono’s (Essence, Catrice, Kiko) en verder alleen Mac (LE’s blijven mono, anderen in palet). Ik heb op beautyblogs wel al een paar hele fijne mono’s van Burberry zien passeren… tempting maar zo prijzig. Komt er mss wel eens van 🙂

 5. May 4, 2015 / 10:55 am

  Leuke kleurtjes! Ik gebruik zelf het liefst een pallet waar er genoeg kleuren in zitten voor één look, dat vind ik handiger. Behalve de highlighter en zwarte oogschaduw, daar gebruik ik een aparte voor.

 6. May 4, 2015 / 6:12 pm

  Waaauw echt heel mooi, ben wel een beetje jaloers nu dat je zoveel hebt :p

 7. May 4, 2015 / 6:39 pm

  Wow wat heb je veel mono’s, ik heb laatst heel veel weggegeven! Nu heb ik nog één lade met oogschaduw over hihi

 8. Mandy
  May 5, 2015 / 1:45 am

  Een mooie gevarieerde stash. En je hebt er ook best veel! Leuk om te zien 🙂

 9. May 5, 2015 / 8:02 pm

  Erg mooie stash meid met hele aparte maar mooie kleurtjes!

 10. me
  May 5, 2015 / 8:34 pm

  Mono’s worden ondergewaardeerd is mijn persoonlijke mening, juist met mono’s kun je verrassende cobinaties van kleuren maken, met een palette blijf je toch vaak hangen in de kleuren in dat palette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?