Sweet Sunnah henna shampoo

Natuurlijke middeltjes en producten worden steeds populairder. Geen chemische troep meer maar middelen van moeder natuur zouden al je problemen moeten oplossen. Daarom heb ik mezelf ook laten overtuigen om eens een natuurlijk product te proberen. Ik koos voor een Henna shampoo van het merk Sweet Sunnah, dat geen SLS bevat en dus volledig veilig is voor een gevoelige hoofdhuid (die ik na al het ontkleuren zeker wel gekregen heb). Benieuwd naar mijn ervaring met dit product?

Mijn haar is iets waar ik op dit moment enorm veel aandacht aan besteed. Ik heb het al zo vaak gezegd maar voor degenen die het nog niet weten: het is echt door en door beschadigd op dit moment. Door het vele ontkleuren is mijn hoofdhuid ook aan de gevoelige kant en ik heb opeens last van roos, iets wat ik nog nooit eerder gehad heb. Ik wissel deze Sweet Sunnah henna shampoo af met mijn Mythic Oil en ik moet zeggen: het heeft me echt wel geholpen met mijn roos. Het is zeker nog niet volledig weg maar ik zie zeker al een sterke vooruitgang.

Zoals je kunt zien zijn de ingrediënten volledig natuurlijk: de formule is een mix van Blackseed olie en plantextracten. Ook bevat de shampoo veel mineralen en proteïnen, vooral proteïnen zijn goed voor overbelast en breekbaar haar want ze maken je haar weer sterker.

Nog een enorm voordeel aan deze shampoo: de geur! Een van mijn favoriete conditioners EVER is Veganese van Lush, deze ruikt ook nog eens lekker naar citroengras en deze henna shampoo zou echt zo de shampoo versie van Veganese kunnen zijn.

Qua reinigen kan het natuurlijk iets beter omdat hij geen agressieve reinigers zoals SLS bevat. Ikzelf hou wel van dat ‘extreem propere’ gevoel dus op dat vlak komt deze shampoo iets te kort bij mij. Door de lekkere geur en de verzorgende bestanddelen neem ik het er wel bij. Hij laat mijn haar wel mooi glanzen maar door de mindere reiniging wil ik mijn haar toch iets sneller opnieuw wassen.

———–

Deze henna shampoo van het merk Sweet Sunnah is te koop via hun eigen webshop. Hij kost € 12,95 voor 250 ml, wat best duur is voor een shampoo. Gelukkig is hij wel erg zuinig in gebruik.

Gebruik jij soms natuurlijke producten? 

6 Comments

 1. October 14, 2013 / 10:37 am

  Mhh, dit klinkt goed! Ik ben ook dol op zachte shampoos met lekkere geurtjes <3

 2. Deborah
  October 14, 2013 / 12:52 pm

  Ziet er goed uit! Als het je haar een beetje helpt, dan is die prijs natuurlijk niet hoog!

 3. October 14, 2013 / 2:42 pm

  Klinkt goed zeg!

 4. October 14, 2013 / 4:27 pm

  Deze klinkt heel goed!

 5. October 14, 2013 / 10:57 pm

  ik vind het “schone” ook erg fijn dus niet zo voor mij…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?