web analytics

Swiss Clinic Skin Roller review

Huidverzorging gaat tegenwoordig veel verder dan het opsmeren van een simpele crème. Zo zijn er heel wat geavanceerde tools op de markt gekomen waarbij je je huid veel steviger aan kunt pakken. Een beetje zoals bij het schoonheidsinstituut zou gebeuren.

Een goed voorbeeld van zo’n tool is de Swiss Clinic Skin Roller. Dit innovatieve apparaatje wordt speciaal gebruikt voor de ‘microneedling’ techniek.

Waarom dit zo goed is en hoe het allemaal precies werkt, dat leg ik je uit in dit artikel!

Swiss Clinic Skin Roller microneedling apparaat

Wat is microneedling?

Microneedling (klinisch aangeduid als ‘collageeninductietherapie’) is een behandeling die ontworpen is om de genezingsreactie van de huid te bevorderen door microtrauma te veroorzaken op een zorgvuldig gecontroleerde manier.

In duidelijke taal: Microneedling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en deze mooier en gezonder te maken zonder de opperhuid te beschadigen. Dit doe je dus door je huid te prikken met súperdunne naaldjes, vandaar de ‘micro’ in microneedling.

Waarom microneedling?

Maar waarom zou je jezelf in je huid liggen prikken? Wel, microneedling heeft blijkbaar een heleboel voordelen waaronder:

  • Het vermindert de lijntjes in je gezicht, denk aan: fronsrimpels en de fijne lijntjes bij de bovenlip, rondom de ogen, neuslippenplooi en de rimpels op je wangen
  • Het vult je gezichtsvolume op een natuurlijke manier
  • Het verfijnt de huidtextuur waardoor je poriën minder opvallend zullen lijken
  • Het vervaagt pigmentvlekken in het gelaat

Wat is de Swiss Clinic Skin Roller?

Microneedling werd traditioneel gezien vooral toegepast in schoonheidsinstituten. Gelukkig kunnen we het tegenwoordig ook gewoon zelf doen en dit van thuis uit.

Met de Swiss Clinic Skin Roller kun je deze techniek op een veilige manier zelf toepassen.

Hoe werkt de roller?

Deze Skin Roller is uitgerust met honderden ultrafijne naalden vervaardigd van het beste Japanse chirurgisch staal. Hij werd dan ook speciaal ontworpen voor veilige en pijnloze thuisbehandelingen.

Tijdens het rollen zullen de naaldjes duizenden kleine micro-kanaaltjes openen in de huid, waarbij het natuurlijke genezingsproces van de huid gestimuleerd wordt d.m.v. productie van collageen en elastine.

Ook zorgt een verhoogde bloedcirculatie voor nieuwe gezonde huidcellen.

Swiss Clinic Skin Roller microneedling

Hoe gebruik je de Swiss Clinic Skin roller?

In de Swiss Clinic Skin Roller kit vind je een aantal items terug. Zo vind je natuurlijk de roller terug, aangevuld met een aantal verschillende kopjes. De kopjes bestaan uit naalden van 0,2 mm (voor de gevoelige huid), 0,5 mm (de standaard naalden) en 0,5 mm voor het lichaam.

Indien je net begint met microneedling is het belangrijk om een naald te kiezen die niet te diep gaat zodat je huid kan wennen aan de techniek.

Voor je begint moet je het best eerst even uitproberen op je hand om de juiste naald én de juiste druk uit te vinden.

Eens je het juiste kopje hebt kun je beginnen met rollen. Druk niet te hard, maar ook niet te zacht. Je voelt kleine prikjes die niet pijnlijk zijn, alsof je met een schuurpapiertje over je huid wrijft. Je hoeft absoluut niet bang te zijn voor enige pijn!

Doe de thuisbehandeling in de avond, zodat de huid de gehele nacht heeft om te herstellen. Rol altijd op een schone droge huid en gebruik na het rollen een hydraterend serum.

Ontsmet na gebruik je roller om zeker te zijn dat alles goed gedesinfecteerd en hygiënisch is.

Swiss Clinic Skin Roller body

Als je de Swiss Clinic Skin Roller een tijdje gebruikt zul je merken dat je huid zeker op zal knappen. Het is natuurlijk geen wondermiddel dat ervoor zorgt dat je een compleet nieuwe huid krijgt maar je merkt het effect zeker.

Door techieken zoals microneedling (of bv. microdermabrasie) te gebruiken zal je huid zichzelf veel sneller genereren. Dit heeft natuurlijk een positief effect op je huid.

Wel is het belangrijk om dit soort zaken goed vol te houden, net zoals bij alle huidverzorging het geval is. Je zult je dus even over het ongemakkelijke gevoel moeten zetten om een mooi resultaat te bereiken.

Verkrijgbaarheid

Nieuwsgierig geworden? De Swiss Clinic Skin Roller kost € 68,95 en is verkrijgbaar via Lookfantastic Nederland.

Niet goedkoop natuurlijk maar wel nog altijd een stuk goedkoper dan een professionele behandeling. Het is even een investering maar het is zeker de moeite waard!

Gebruik jij een speciale tool bij je huidverzorging?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. June 15, 2020 / 9:10 am

    Ik ga dit zeker onthouden, want je hebt me enorm benieuwd hiernaar gemaakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?