web analytics

Synthetische make-up kwasten

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat mensen de switch maken van natuurlijke make-up kwasten naar synthetische make-up kwasten.

Vaak omdat synthetische haren cruelty free zijn maar synthetische make-up kwasten hebben ook nog tal van andere voordelen.

In dit artikel leg ik je graag uit wat het verschil precies is en waarvoor je deze synthetische brushes het best kunt gebruiken. Kijk je mee?

Wat zijn synthetische make-up kwasten?

Synthetische make-up kwasten zijn kwasten die volledig uit ‘nep haartjes’ bestaan. De haren worden dus niet gemaakt van dierenhaar (zoals haar van eekhoorns, pony’s of geiten). Hierdoor zijn de haartjes volledig vegan en dus ook cruelty free.

Dit is dan ook vaak de reden dat mensen voor synthetische borstels kiezen. Al is er ook nog een andere belangrijke reden en dat is dat synthetische kwasten vaak beter zijn voor crèmes.

Synthetische haartjes voelen vaak gladder aan dan dierenhaar. Doordat de haartjes zo glad zijn grijpen ze crèmes zoals oogschaduwprimer, concealer en foundation beter vast dan kwasten van dierenhaar.

Daarnaast zijn synthetische borstels ook vaak goedkoper dan hun tegenhangers met dierenhaar. Ze zijn dus ook vriendelijker voor je portemonnee!

Merken die synthetische make-up brushes verkopen

Tegenwoordig zijn er heel wat merken op de markt die make-up brushes verkopen. Er zijn verschillende merken die zowel synthetische borstels als borstels met dierenhaar verkopen.

Toch zijn er ook een paar merken die zich specialiseren in synthetische brushes. Dit zijn alvast een aantal merken die ik zelf aan kan raden:

  • Real Techniques: een professioneel merk dat vaak door make-up artist gebruikt wordt
  • EcoTools: een betaalbaar merk dat zich specialiseert in diervriendelijke tools
  • Illamasqua: een edgy, professioneel merk dat zowel (cruelty free) make-up als brushes verkoopt
  • e.l.f. Cosmetics: een van de meest betaalbare make-upmerken op de markt, verkoopt uitsluitend synthetische kwasten

Mijn favoriete synthetische make-up borstels

Real Techniques Expert Face Brush – € 8,95

Ik gebruik mijn Real Techniques brushes zowel voor persoonlijk als voor professioneel gebruik, ik heb dan ook meerdere sets in huis. De Expert Face Brush is er eentje die in mijn beide kits voorkomt.

Hij is echt ontzettend fijn om foundation mee aan te brengen of om blush mee uit te blenden. Het is gewoonweg dé perfecte brush voor crèmeproducten. Ik kan er niet meer zonder!

e.l.f. Crease Brush penseel – € 5,00

Budgetmerk e.l.f. maakt echt de beste brushes om gedetailleerd oogschaduw mee aan te brengen. Als je op een zeer specifieke plaats een donkere oogschaduw neer wilt zetten zijn deze kwasten de beste in hun vak.

Een van mijn persoonlijke favorieten is het e.l.f. Crease Brush penseel. Hij werkt heel goed in de crease maar hij werkt ook fantastisch om concealer onder de ogen aan te brengen. Voor slechts € 5,00 heb je met deze kwast iets multifunctioneels in handen!

Ecotools Daily Defined Eye Kit – € 12,07

Wil je geld besparen maar je collectie wel aanvullen met een aantal fijne én synthetische make-up kwasten? Dan zit je bij deze Ecotools Daily Defined Eye Kit zeker goed.

Ik kocht deze een aantal jaar geleden in de VS en zelfs na langere tijd blijven de borstels hun vorm goed behouden. Ze voelen lekker zacht aan en werken prima om (crème) oogschaduw aan te brengen en te blenden.

Met deze Eye Kit ben je er zeker van dat je volledig gecovered bent op het vlak van oogschaduw brushes!

Het is dus zeker de moeite waard om je collectie aan te vullen met synthetische make-up kwasten. Het zijn de ideale kwasten voor crèmes zoals oogschaduw primer, foundation of crème bronzer.

Daarnaast zijn ze ook 100% cruelty free aangezien er geen dierenharen aan te pas komen. Ze zijn verkrijgbaar bij verschillende merken en voor verschillende budgetten. Bekijk het dus zeker eens!

Welke brushes gebruik jij op dit moment?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?