The Beauty Q&A #4

Als beautyblogger en visagiste heb ik jarenlang ervaring met beauty en make-up. Ik zie via social media veel vragen voorbij komen en ook via mail krijg ik geregeld vragen binnen. Ik wil mijn kennis graag met jullie delen en deze vragen dan ook via de blog beantwoorden met de Beauty Q&A!

Welke zonnecrème voor het gelaat maakt je huid niet vettig maar beschermt wel goed?

Bij Garnier hebben ze een hele fijne spray met SPF50 die de huid niet vet maakt én zelfs over make-up aangebracht mag worden. Doordat hij zo licht is plakt hij niet en ga je dus ook niet glimmen. Als je last hebt van een huid die snel allergisch reageert kun je ook bij La Roche-Posay terecht, hier verkopen ze een soortgelijke spray voor de vette én gevoelige huid.

Mijn lippen zijn altijd zo droog en Labello helpt niet, hoe zorg ik ervoor dat ze minder droog zijn en minder pijn doen?

Lipbalsems zoals Labello volstaan meestal wel om tussendoor wat te hydrateren maar als ze écht goed droog en kapot zijn, dan moet je op zoek naar iets beter. Labello gaat tijdelijk misschien wat hydratatie bieden maar de lippen herstellen, dat gaat hij niet doen dus je blijft met pijnlijke lippen achter. Ik zou in zo’n geval altijd een goede dikke lipboter aanraden, liefst eentje van bij de apotheek. Mijn persoonlijke favoriet is die van Nuxe!

Wat is het verschil tussen anti-age en anti-rimpel?

Een anti-rimpel crème is een dikke en rijke crème die het volume en collageengehalte in de huid gaat boosten, dit gebruik je dus inderdaad alleen als je al echt rimpels hebt. Een anti-age verzorging is juist om huidveroudering tegen te gaan en moet je dus vóór de rimpels verschijnen gaan gebruiken.

Wat is de beste leeftijd om met anti-aging te beginnen?

Anti-age is een vrij breed begrip. Ik aanzie het dagelijks smeren van een zonnebescherming ook als anti-aging omdat je huid beschermen het verouderen van de huid tegengaat. Voor het smeren van crèmes vind ik 25 ideaal omdat je huid vanaf dan minder snel gaat regenereren. De Yves Rocher Elixir Jeunesse lijn vind ik echt heel erg prettig! Deze lijn herstelt en verzorgt de huid optimaal terwijl ze alle schadelijke invloeden van buitenaf tegengaat. Zeker een goede anti-age lijn om mee te starten.

Ik heb altijd last van rode bultjes na het scheren. Hoe ga ik dit tegen?

Epileren! Sinds ik mijn benen epileer heb ik veel minder last van irritatie. Kan je niet goed tegen de pijn van het epileren of is het niks voor jou? Zorg er dan voor dat je altijd eerst goed scrubt voor je gaat scheren én dat je de juiste scheergel gebruikt. Ik verkies scheergel boven scheerschuim omdat het minder uitdrogend is voor je benen. Als je dan ook nog eentje kiest voor de gevoelige huid zou het helemaal goed moeten komen.

Heb jij nog een dringende beautyvraag? Stel ze in de comments of mail naar info@thepinkperfectionist.be en wie weet beantwoord ik jouw vraag de volgende keer!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?