The Beauty Q&A #5

Als beautyblogger en visagiste heb ik jarenlang ervaring met beauty en make-up. Ik zie via social media veel vragen voorbij komen en ook via mail krijg ik geregeld vragen binnen. Ik wil mijn kennis graag met jullie delen en deze vragen dan ook via de blog beantwoorden met de Beauty Q&A!

Ik wil graag eyeliner dragen maar weet niet goed waar te beginnen. Heb jij tips?

Het makkelijkste product om een lijntje mee te zetten is oogpotlood. Hierdoor kun je de waterlijn (ofwel het lijntje onder de wimpers) goed zwart te maken zonder dat je heel precies moet werken. Ook kun je het makkelijk aanbrengen op de bovenste wimperrand.

Het handige van zo’n potlood is dat je het makkelijk kan vervagen met wat oogschaduw als je het lijntje te breed hebt gemaakt. Oefen dus eerst met oogpotlood (liefst bruin i.p.v. zwart) voor je overstapt naar een vloeibare variant.

Moest je toch gelijk met een vloeibare eyeliner beginnen zou ik voor een exemplaar kiezen met een pennetje als applicator. Dit is toch net iets makkelijker én secuur in gebruik dan een kwastje.

Tegenwoordig lijkt het alsof mijn haar steeds dunner wordt en of ik steeds minder haar heb. Is er iets wat ik hiertegen kan doen?

Allereerst zou ik je aanraden om hier mee langs de dokter te gaan. Soms kan het een onderliggende medische oorzaak hebben dus het is best om dit eerst te onderzoeken. Moest er verder niets aan de hand zijn kun je ervoor kiezen om supplementen te gaan slikken. Dit helpt sowieso tegen haaruitval en gaat het haar ook sterker en dikker maken.

Verder helpt het ook om andere producten te gaan gebruiken. De Phytodensia producten van Phyto zijn een goed voorbeeld van fijne producten voor fijn en dunner wordend haar met weinig volume.

Ik ben op zoek naar nieuwe make-up kwasten maar heb niet zo’n groot budget. Bij welke merken kan ik het best terecht?

Tegenwoordig zijn Morphe en Zoeva de #1 merken en ondanks het feit dat deze merken niet extreem duur zijn zijn ze ook niet echt heel goedkoop. Mijn favoriete merken die echt budgetproof zijn zijn Ecotools en de brushes van Boozyshop. Zowel EcoTools als Boozy Brushes bieden hele fijne sets aan tegen een goedkope prijs.

Heb jij nog een dringende beautyvraag? Stel ze in de comments of mail naar info@thepinkperfectionist.be en wie weet beantwoord ik jouw vraag de volgende keer!

Share:

1 Comment

  1. September 7, 2018 / 2:56 pm

    Wat een leuke Q&A weer! Ik vind zelf voor eyeliner van die stiftjes heel handig werken met een lange dunne punt. Ik ben zelf heel slecht in eyeliner en gebruik het dan ook bijna nooit, maar als ik het doe vind ik dat heel handig. Ook gel liner werkt voor mij heel fijn, omdat je daar niet zo snel mee uitschiet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?