The Body Shop Banana Body Butter

Volgens mij ben ik echt een van de minions uit Despicable Me want ik ben dol op bananen. Ik eet ze graag zo maar ik eet ze ook graag in combinatie met aardbeien, in de vorm van een smoothie, met een proteïne shake of zelfs als ijs. Toen ik hoorde dat The Body Shop met een limited edition Bananen lijn uitkwam werd ik dan ook gelijk enthousiast. Ik kreeg de The Body Shop Banana Body Butter toegestuurd en heb deze inmiddels al uitvoerig getest! Kijk je mee naar dit product?

The Body Shop Banana Body Butter

Als beautyliefhebber ben je waarschijnlijk al wel bekend met de bananen producten van The Body Shop. Hun bananen shampoo en conditioner bestaan echt al zo lang ik me kan herinneren. Ik geloof dat ze er zelfs al waren toen ik mijn allereerste product van The Body Shop kocht in 2009 of 2010, dat is dus al een hele tijd.

Bananen zijn dus echt enorm goed voor je haar én ook voor je huid. Daarom lanceerden ze bij The Body Shop nu een complete Limited Edition bananenlijn, bovenop de shampoo en conditioner die ze al hadden. Binnen deze lijn vind je een Body Yogurt, Shower Gel, Banana Kit en Body Butter terug. Over die laatste wil ik het in dit artikel graag even hebben.

The Body Shop Banana Body Butter

De The Body Shop Banana Body Butter is een typische body butter zoals we die wel kennen van The Body Shop. Heerlijk vol van textuur maar ook lekker makkelijk om uit te smeren. Al van bij de eerste aanraking versmelt de boter met de huid (al kan dat ook wel wat aan het weer liggen nu, haha!).

De boter voelt dus heel erg zacht aan op de huid maar laat ook echt een zachte geur na. De eerste keer dat je het potje opent denk je: “Wat een sterke geur zeg!” maar na het aanbrengen valt het echt wel heel erg goed mee. Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat het in het begin niet zo my cup of tea was maar na aanbrengen vind ik de geur echt heerlijk. Zodra de boter versmelt met de huid krijg je echt zo’n hele zachte exotische bananengeur, precies alsof er ook wat vanille of kokos doorheen verwerkt zit. Het geeft echt zo’n lichte zweem van bananen.

The Body Shop Banana Body Butter

Het product is trouwens niet alleen goed voor je huid maar heeft nog een heleboel andere voordelen! De boter werd namelijk gemaakt met biologische Community Trade-bananenpuree.

Deze puree werd gemaakt van bananen die de voedselindustrie niet wou gebruiken. Denk aan bananen die niet perfect waren qua kleur of qua vorm. Normaal gezien zouden de boeren deze bananen moeten weggooien, wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor hun inkomen. Dankzij The Body Shop krijgen ze toch een eerlijke prijs voor hun bananen én wordt er niets weggegooid. Een zeer mooi initiatief!

Buiten dit alles om is de The Body Shop Banana Body Butter ook nog eens 100% vegan én natuurlijk ook cruelty free zoals alle producten van The Body Shop. Er moeten dus ook geen dieren lijden voor dit product!

The Body Shop Banana Body Butter

De The Body Shop Banana producten zijn dus tijdelijk verkrijgbaar via de winkels van The Body Shop en dit vanaf juli 2018. Voor de Banana Body Butter betaal je € 17 voor 200 ml.

Lijkt deze Banana lijn jou iets?

11 Comments

 1. July 5, 2018 / 8:51 am

  Heb inderdaad wel eens gehoord van de bananenlijn van TBS 🙂
  Het klinkt weer als een hele fijne bodybutter! En fijn dat ie ook vegan- en dierproefvrij is!

 2. July 5, 2018 / 8:52 am

  Ik vind hem wel heel speciaal en de banaangeur is echt hard aanwezig! Niet mijn favoriete TBS geur, maar wel eens iets anders en leuk voor de zomer!

  • Amy Hermans
   July 5, 2018 / 9:53 am

   Oh echt? Ik vind het eigenlijk wel heel erg goed meevallen! Ik vind de andere fruitgeuren van The Body Shop precies veel sterker over komen.

 3. July 5, 2018 / 8:53 am

  Ja zeker wel! Alleen al vanwege de vrolijke uitstraling vind ik het leuk.

 4. kiki hasselton
  July 5, 2018 / 10:34 am

  ik weet niet of ik zo’n fan zal zijn van de geur. Maar hij klinkt wel fijn

 5. July 5, 2018 / 10:41 am

  Ik kijk hier al een tijdje naar uit! Ik wil graag de douchegel, yoghurt én body butter! 😀

 6. Jouvence
  July 5, 2018 / 6:49 pm

  Dit lijkt me zo’n heerlijke lijn, ben echt benieuwd naar de geur! Alleen om de leuke verpakking zou ik het al kopen.

 7. July 5, 2018 / 8:18 pm

  Lekker zomers product lijkt mij, al ben ik wel een beetje bang dat ik de bananengeur misschien iets te zoet zal vinden

 8. July 6, 2018 / 12:08 pm

  De verpakking ziet er kleurrijk uit!! Ben benieuwd, het ziet er goed uit!

 9. July 6, 2018 / 2:28 pm

  Oehh de banaan producten van The Body Shop zijn mijn favoriet, komt vooral door de lekkere geur 🙂

 10. July 9, 2018 / 11:12 am

  Ik heb deze ook en ik vind hem heerlijk! Mijn kinderen overigens ook. Heerlijke geur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?