web analytics

The Body Shop Camomile Cleansing Butter (Limited Edition)

Make-up is heel leuk om te dragen maar uiteraard moet het er ‘s avonds ook weer af. Een goede cleanser is dan ook een absolute must!

Een fijn exemplaar dat ik recent ontdekte is de The Body Shop Camomile Cleansing Butter. Deze reinigende boter is echt heerlijk voor de huid en sinds kort is er dus ook een speciale versie van met daarin ook verzachtende Japanse camellia-olie. Dat maakt het product alleen nog maar beter!

Ik gebruik het product tegenwoordig met veel plezier dus het werd dringend tijd voor een review. Kijk je mee?

De Camomile Sumptuous Cleansing Butter van The Body Shop is echt een icoon binnen de beautywereld. Wereldwijd worden er elke 15 seconden een potje van deze cleanser verkocht en dat is geheel terecht.

Deze zachte cleanser haalt al je make-up perfect weg maar op een milde manier waardoor je huid er niet onder gaat lijden. Zeker als je een gevoelige en/of een droge huid hebt is zo’n cleansing butter eigenlijk ideaal, zeker in vergelijking met een uitdrogende gel of schuim.

De Camomile Sumptuous Cleansing Butter is gecertificeerd vegan en laat je huid zacht en soepel aanvoelen, onder andere dankzij kamille-extract afkomstig uit het landelijke Engelse Norfolk. Kamille is beroemd om zijn rustgevende werking. Verder bevat deze klassieker verzorgende Community Fair Trade-sheaboter uit Ghana en biologische Community Fair Trade-olijfolie uit Italië.

En nu is er sinds kort dus een Limited Edition van deze Butter, met daarin ook verzachtende Japanse camellia-olie. Hierdoor laat de butter je huid nog soepeler aanvoelen én de geur zorgt ook gewoon voor een complete beleving waardoor het demaquilleren alleen nog maar aangenamer wordt.

Het product werkt heel erg simpel. Je neemt gewoon een beetje van de boter tussen je vingertoppen en door de warmte van je vingers gaat het product smelten. Hierna breng je het gewoon zo droog aan over je gelaat in cirkelvormige bewegingen om alle make-up goed los te maken.

Daarna kun je je make-up afspoelen met water of als je liever toch voor een doekje gaat, dan haal je alles gewoon weg met een (herbruikbaar) katoenen doekje. Hierdoor is het een fijn product om mee te nemen op vakantie omdat je in principe eigenlijk niet zoveel nodig hebt!

Zelfs als je geen make-up draagt kun je deze cleansing butter gebruiken om je huid mee te reinigen. Zeker als je doorheen de dag een zonnecrème hebt gebruikt is het belangrijk om je huid goed te reinigen en het overtollige product te verwijderen.

Ben je dus nog op zoek naar een fijne milde reiniger die huid goed schoonmaakt en tegelijkertijd ook snel alle (waterproof) make-up verwijderd? Probeer de The Body Shop Camomile Cleansing Butter dan zeker eens. Nu dat deze limited edition verkrijgbaar is moet je hem zeker eens uitproberen, dit is het ideale moment!

Zowel de gewone Cleansing Butter als de limited edition kosten € 15,00 voor 90 ml en zijn te koop bij de webshop en fysieke winkels van The Body Shop.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?