web analytics

The Body Shop Peptalk lipstick refill review

De make-up collectie van The Body Shop werd een tijdje geleden in een nieuw (vegan) jasje gestoken.

Van hervulbare verpakkingen tot multifunctionele producten die je voor werkelijk alles kunt gebruiken, binnen deze vernieuwde collectie kun je heel wat moois terugvinden.

Een van de nieuwste producten is de The Body Shop Peptalk lipstick. Deze lipsticks zijn eigenlijk refills die je in een herbruikbare aluminium huls kunt stoppen waardoor je veel minder verpakkingen weg hoeft te gooien. Goed voor het milieu én goed voor je portemonnee!

Ik heb het concept recent uitgetest in de vorm van de ‘Be Proud’ lipstick en in dit artikel vertel ik er dus ook graag meer over.

Het concept achter de The Body shop Peptalk lipsticks

De gloednieuwe Peptalk lipstick heeft een semi-matte finish en bestaat voor 80% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, waaronder Community Fair Trade-sheaboter uit Ghana. Daardoor werkt hij tot 12 uur lang vochtregulerend en voelt hij de hele dag aangenaam aan.

De nieuwe Peptalk Lipstick is er in 20 verschillende kleuren, van nude tot roze, bessen en rood… voor iedereen een favoriete kleur. De kleur die ik zelf uitgetest heb is de kleur “Be Proud“.

De Peptalk Lipstick is in wezen een refill die je verpakt in een herbruikbare aluminium huls, de zogenaamde Peptalk Refillable Case for Life. Die schaf je de eerste keer apart aan, je klikt de refill erin en je bent klaar. Is je lipstick op of wil je een nieuwe kleur uitproberen, dan hoef je alleen maar de refill aan te schaffen – handig en duurzaam!

Voor de case betaal je € 5 en de lipstick refills kosten € 11,00 per stuk.

De kwaliteit

Ik was eerst een beetje bang dat het concept wel wat tegen zou vallen. Ik heb namelijk eerder al van dit soort lipsticks geprobeerd en dat was telkens geen succes. Vaak was het te moeilijk om de lipstick te vervangen of om deze in de huls te steken waardoor je helemaal onder de lipstick hangt of de lipstick vaak losliet binnenin de huls.

Bij de Peptalk lipsticks is dat dus niet het geval. Ze schuiven en klikken heel makkelijk in de huls en zijn nadien ook weer simpel te verwijderen. Geen gesmos met lipstick dus! Ook laten de lipsticks niet snel los dus je hoeft niet bang te zijn dat daar iets mee gebeurt. De verpakking is zeer stevig.

Ook over de kwaliteit van de lipstick Be Proud valt zeker niet te klagen. Ik heb geen ervaring met de andere kleuren maar over deze nude-tint ben ik meer dan tevreden. De pigmentatie is goed, hij brengt makkelijk aan en voelt ook zeer comfortabel aan op de lippen. Hij heeft een satijnen finish en zit dus ergens tussen mat en glanzend in.

Dat de lipstick boordevol sheaboter zit voel je zeker terug. Daarom is het ook zeker een fijn product om tijdens de koudere (winter)dagen te dragen!

Ik ben dus zeker onder de indruk van de The Body Shop Peptalk refillable lipsticks. Be Proud is een mooie bruintint die volgens mij iedereen staat en de kwaliteit is gewoon goed. Dat de lipstick ook nog eens vol natuurlijke en verzorgende ingrediënten zit is natuurlijk ook een groot pluspunt.

Ook de refillable verpakking is een prettig concept. Je bespaart zo heel wat afval én geld en eigenlijk merk je vrijwel geen verschil met een gewone lipstick in een klassieke lipstickhuls. Daar hoef je het dus ook zeker niet voor te laten.

Verkrijgbaarheid:

  • Peptalk Refillable Case (te koop voor € 5)
  • Peptalk Lipstick Bullet Refill (te koop voor € 11)
Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?