web analytics

The Body Shop Tea Tree Oil tegen puistjes

Puistjes lijken precies altijd naar boven te komen op de meest ongelegen momenten. Een date, de eerste schooldag of een fotoshoot: puistjes lijken er gewoonweg dol op te zijn.

Gelukkig zijn er hier en daar wel wat hulpmiddelen om snel van die vervelende puistjes verlost te raken. Een goed voorbeeld hiervan is de The Body Shop Tea Tree Oil. Deze natuurlijke spot treatment pakt puistjes snel en doeltreffend aan.

In dit artikel vertel ik graag meer over dit fijne product! Kijk je mee?

The Body Shop Tea Tree Oil tegen puistjes

De The Body Shop Tea Tree lijn

Tea Tree Oil is een natuurlijk ingrediënt dat erom bekend staat om onzuiverheden snel aan te pakken. Het wordt in de cosmeticawereld dan ook vaak gebruikt binnen productlijnen voor een vette, onzuivere huid.

Zo ook binnen de The Body Shop Tea Tree lijn. Binnen deze lijn vind je een heleboel producten terug die perfect geschikt zijn voor de vette huid. Zo hebben ze o.a. gezichtsreinigers, douchegels, een toner, een scrub en ga zo maar verder.

Dé ster van deze lijn is uiteraard de The Body Shop Tea Tree Oil, een product dat vooral als spot treatment gebruikt wordt.

Zo gebruik je de olie als spot treatment

De The Body Shop Tea Tree Oil is een product zonder al teveel poespas en het werkt heel erg simpel. In tegenstelling tot de andere The Body Shop Tea Tree producten gaat het bij dit product om een zeer geconcentreerde substantie.

Het product is niet bedoeld om over je hele gezicht aan te brengen maar dient enkel gericht aangebracht te worden. Het enige wat je dus hoeft te doen is je onzuiverheden aanstippen met deze olie.

Klinkt natuurlijk allemaal heel leuk maar werkt het ook echt? Ik kan jullie met zekerheid zeggen: ja, het werkt.

Ik heb de laatste tijd vaker last gehad van ontstoken, actieve puistjes. Na een dag dit product te gebruiken merkte ik dat ze een dag later al een stuk minder opvallend waren. Het product pikt niet en droogt de huid ook niet te sterk uit.

The Body Shop Tea Tree producten overzicht

Conclusie

Het enige nadeel? Tea Tree olie stinkt enorm. Daarom gebruik ik het graag voor het slapengaan, dan heb je vrij weinig last van de opvallende geur. Gelukkig weegt dit nadeel niet op tegen de goede werking van de The Body Shop Tea Tree Oil!

Zelf eens proberen? Je koopt al een flesje The Body Shop Tea Tree Oil voor slechts € 10,00. Je hebt slechts enkele druppels nodig dus het is best zuinig in gebruik!

Ook de moeite: het Tea Tree Anti-Imperfection Peel-Off masker. Dit masker is wel geschikt om over het hele gelaat aan te brengen en is perfect voor onzuivere huidjes.

Heb jij al eens een spot treatment gebruikt? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

4 Comments

 1. January 14, 2020 / 10:24 am

  Deze is altijd zó populair geweest bij TBS, maar ik had hem al heel lang niet meer voorbij zien komen. Jammer dat hij wel erg stinkt.

 2. January 14, 2020 / 2:39 pm

  Tee Tree is altijd zo’n fijn ingrediënt, wat een mooi product zeg. De geur is altijd wel een beetje vreemd ja..
  maar goed als het maar werkt toch?

 3. Margaux
  January 15, 2020 / 1:22 pm

  Ben het helemaal met je eens over de geur, ik heb een dagcrème ervan! Een vraagje, heb je enig idee of er een groot verschil zit tussen deze van the body shop en die van Kruidvat? Zij hebben ook zo’n olie in hun Originals assortiment als ik me niet vergis.

  • January 16, 2020 / 10:39 pm

   Op zich zit er qua werking niet zoveel verschil tussen beide producten. De olie van The Body Shop bevat een aantal extra ingrediënten waardoor het minder hard is voor je huid maar in essentie zou het geen extreem verschil moeten maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?