web analytics

The Body Shop Vitamin C Overnight Mask review

Wil je graag een stralende teint? De nieuwe, verbeterde en uitgebreide The Body Shop Vitamin C lijn van heeft alles wat je nodig hebt.

Er zit nu nog meer vitamine C in, met concentraties tot wel 10 er zijn gloednieuwe producten aan toegevoegd, en alle producten bestaan nu voor ten minste 90 uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Een van de nieuwste producten is het The Body Shop Vitamin C Overnight Mask.

Dit masker voor ‘s nachts is verrijkt met melkzuur van natuurlijke oorsprong en papaja enzymen en werkt terwijl jij slaapt. Klinkt natuurlijk wel veelbelovend dus natuurlijk moest ik het testen. In dit artikel vertel ik er dan ook graag meer over!

Vitamine C in je huidverzorging

Vitamine C is een krachtig antioxidant dat niet alleen goed is voor je algehele gezondheid, het is ook een fijn ingrediënt voor de huid.

Vitamine C doet namelijk het volgende voor je huid:

  • beschermt ze tegen schadelijke factoren waaronder o.a. vervuiling en uv-straling
  • vervaagt een oneven pigmentatie veroorzaakt door huidveroudering en zonneschade
  • werkt tegen ontstekingsreacties (goed bij een acne-gevoelige huid)
  • verfrist een doffe en vlekkerige teint
  • werkt goed bij roodheden zoals rosacea

Eigenlijk zou iedereen dus een product met Vitamine C in zijn routine moeten opnemen om toch alleszins wekelijks te gebruiken. Een masker is hier dus het ideale product voor!

 

Nieuw: The Body Shop Vitamin C Overnight Mask

Het nieuwste masker van The Body Shop werd dus verrijkt met melkzuur van natuurlijke oorsprong en papaja enzymen. Hierdoor gaat het masker ook als een soort milde peeling werken waardoor dode huidcellen verdwijnen en er een stralende huid tevoorschijn komt.

Door de huid te peelen zal je achteraf ook merken dat je teint veel egaler zal ogen doordat pigmentvlekken (ongelijke pigmentatie) en grove poriën verminderen. Hierdoor lijkt je huid meteen een stuk gezonder.

Maar hoe valt het gebruik in kwestie mee? Wel, het maskertje is in het begin wel heel erg dik waardoor je het moeilijk uit de verpakking krijgt. Dat vind ik persoonlijk wel een klein minpuntje maar het zegt zeker niets over het eigenlijke product.

Het product zelf smeert, eens uit de tube, wel heel erg makkelijk uit en voelt het ook wel prettig aan op de huid.

De eerste ochtend na gebruik merk je dus meteen al dat je een zachtere huid hebt die echt straalt, op langere termijn merk je dan vooral een verschil qua pigment en huidtextuur. Ik gebruik het product nu ongeveer twee maanden en dankzij de peelende werking ziet mijn huid er echt wel een heel stukje beter uit.

Ik kan het product dan ook zeker aanraden voor mensen met een oneffen teint (door overpigmentatie) of mensen die strugglen met acne omwille van hardnekkige dode huidcellen en onstekingen!

Zelf eens proberen? Het The Body Shop Vitamin C Overnight Mask kost € 23,00 en is te koop bij de webshop en filialen van The Body Shop.

Meer lezen over de The Body Shop Vitamine C producten? Lees dan ook mijn The Body Shop Vitamin C Concealer review!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?