web analytics

The Body Shop White Musk Flora eau de toilette

Bij een nieuw seizoen hoort een nieuw parfum moesten ze bij The Body Shop gedacht hebben. Daarom lanceerden ze zopas de gloednieuwe The Body Shop White Musk Flora collectie. De Flora is de nieuwste variant binnen het White Musk gamma en in dit artikel vertel ik er alles over!

The Body Shop White Musk Flora eau de toilette

Vier de lente met de nieuwe White Musk Flora collectie van The Body Shop! 

De geschiedenis van de Musk-collectie begon al in 1980 met de geboorte van de iconische White Musk geur. Door de jaren heen zijn er steeds meer nieuwe geuren bijgekomen waaronder ook deze nieuwe The Body Shop White Musk Flora collectie.

Binnen deze collectie vind je de volgende producten terug:

 • Eau de toilette 60 ml – € 31,00
 • Shower Gel 250 ml – € 9,00
 • Fragrance Mist 250 ml – € 24,50
 • Body Lotion 250 ml – € 14,50

In dit artikel wil ik vooral iets dieper ingaan op de eau de toilette en dus ook op de unieke White Musk Flora geur.

De The Body Shop White Musk Flora eau de toilette

“Geuren uit de Chypre-geurfamilie behoren tot de meest complexe parfumcomposities. Ze worden gekenmerkt door een warme basis van eikenmos gecombineerd met juist heel frisse topnoten van citrus. 

Deze bloemige variatie op de klassieke White Musk is een melange van sprankelende noten van bergamot en roze peper en een bloemig boeket van verleidelijke pioenroos en lelietje-van-dalen. De compositie als geheel is een moderne, chique, 100% vegan geur.”

Dit is de omschrijving die The Body Shop geeft over de nieuwe geur en ik zou zelf geen betere omschrijving kunnen geven. Ik verwachtte een warme muskgeur die speelser werd gemaakt door de citrus topnoten en dat is exact wat ik kreeg.

The Body Shop White Musk Flora is echt een unieke geur, zeker geen standaard geur die je in iedere parfumerie zou kunnen vinden. Het is een eau de toilette maar hij heeft toch eerder de zwaarte en diepte van een eau de parfum.

De geur opent redelijk warm maar hoe langer je ruikt, hoe meer alle andere geurnoten er sterker doorkomen. Vooral de bergamot en roze peper komen er in het begin goed door.Naarmate de geur langer op je huid zit, hoe sterker de bloemnoten naar voor komen. Het lijkt precies telkens een verrassing als je aan deze geur snuffelt.

De houdbaarheid van de The Body Shop White Musk Flora eau de toilette is ook meer dan prima. Niet zo lang houdbaar als een echte eau de parfum maar hij vervliegt zeker niet zo snel als een gewone doorsnee eau de toilette. Net zoals bij de The Body Shop Black Musk Night bloom eau de toilette dus!

Biologische Community Trade-alcohol uit Brazilië

Ook leuk om te weten: sinds 2008 is The body Shop het eerste merk dat biologische alcohol gebruikt voor haar parfums. Deze bijzondere alcohol wordt gedistilleerd uit een extract van suikerriet door een maatschappelijk betrokken, milieubewuste coöperatie in Brazilië genaamd Native.

Native is een voortrekker op het gebied van innovatieve, duurzame landbouw. Zo biedt de coöperatie werk aan ruim 300 vrouwen en financiert ze lokale projecten in een tot voor kort achtergebleven, kansarme plattelandsregio. Daarnaast hebben ze de afgelopen 30 jaar meer dan 1 miljoen bomen geplant.

Genoeg redenen dus om een flesje in huis te halen!

The Body Shop White Musk Flora kost € 20,00 voor 30 ml of € 31,00 voor 60 ml en is zowel online als bij de fysieke winkels te koop.

Ken jij de White Musk geur al?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

 1. May 10, 2019 / 9:59 am

  Oeh ik ben hier heel benieuwd naar! De verpakking is ook super mooi <3

 2. Roos
  May 10, 2019 / 10:56 pm

  Leuk! Ik ga het zeker even ruiken als ik bij een Body Shop ben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?