web analytics

Tip: Thermaal water voor de gevoelige huid

Tijdens mijn carrière als blogger en make-up artist heb ik hier en daar wat fijne tips opgepikt. Deze tips wil ik nu wat vaker met jullie gaan delen!

Vandaag wil ik jullie daarom meer vertellen over thermaal water, wat echt een lifesaver is voor de gevoelige huid. Kijk je mee?

thermaal water

Wat is thermaal water precies?

Thermaal water is iets waar menig make-up artist en skincarejunkie bij zweert. Het wordt echt al jaren gebruikt achter de schermen bij catwalks en fotoshoots maar heeft nu ook eindelijk zijn weg naar het gewone publiek gevonden. Thermaal water is namelijk iets heel speciaals!

Het zit in een normale sprayflacon, zoals dus ook het geval is bij van die Evian sprayflesjes. Toch is het echt geen normaal water wat hier in zit. Gewoon normaal water is namelijk heel erg uitdrogend voor je huid, zeker als je al een droge en/of gevoelige huid hebt. Thermaal water werkt juist heel kalmerend en verzorgend!

Hoe gebruik je thermaal water?

Je kunt dit product dus op verschillende manieren gebruiken. Je kunt het als primer of als setting spray bij je make-up gebruiken maar ook gewoon als skincare, zoals ik het dus ook gebruik.

Ik gebruik dit soort watertjes vooral om te kalmeren. Wekelijks breng ik een masker aan en als de tijd afgelopen is haal ik het weer van mijn gezicht af. Dit kan soms wel wat roodheid nalaten, zeker als ik een exfoliërend masker gebruikt heb.

Nadat ik het masker afgenomen heb met een washandje of wattenschijfje spray ik van dit water over mijn gezicht. Thermaal water verkoelt echt gelijk en haalt alle roodheid en irritatie supersnel weg!

thermaal water

Ideaal in de zomer

Dit soort water is ook heel erg fijn om je huid mee te verkoelen als je lang buiten geweest bent. Het is zeker geen after sun maar het is wel heel erg aangenaam en verkoelend.

Natuurlijk kun je dit ook doen met gewoon mineraalwater maar bij een gevoelige huid gaat dat dus een averechts effect hebben.

Waar kun je het kopen?

Thermaal water heb je van verschillende merken. De meest bekende producten zijn:

Ik hoop dus zeker dat jullie het eens een kans gaan geven! Zeker als je een zeer droge of gevoelige huid hebt kan dit zeker een enorme opkikker zijn voor je huid.

Ben jij al bekend met thermaal water?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?