web analytics

Tip: Bronzer als oogschaduw gebruiken

Binnen de make-upwereld is er niets taboe. Je kunt lipstick als blush gebruiken, eyeliner als lippotlood of oogschaduw als highlighter. Je kunt zelfs bronzer als oogschaduw gebruiken!

Maar waarom zou je je bronzer nu precies als oogschaduw gebruiken? En hoe pak je dat het best aan? Wel, dat leg ik je allemaal uit in dit artikel!

Kun je bronzer als oogschaduw gebruiken?

Bronzer is een product dat je kunt gebruiken om jezelf een wat bruinere, meer zomerse tint te geven. Je gebruikt het meestal op de plaatsen waar de zon je huid het eerste raakt: je slapen, je jukbeenderen, je wangen, …

Poederbronzer kun je niet alleen op je gezicht gebruiken maar kun je dus ook op je ogen gebruiken. Alles wat poeder is kun je als oogschaduw gebruiken!

Je kunt een bronzer dus als oogschaduw over het gehele ooglid gebruiken maar de meeste mensen gebruiken hem echter vooral in de crease (oftewel je arcadeboog).

Waarom zou je bronzer als oogschaduw gebruiken?

Doordat bronzer vaak wat warmer en wat bruiner is is het dé perfect tint voor de arcadeboog. Een warme bronzer zorgt gelijk voor een zomers effect en warmt je ooglook in zijn geheel op.

Daarnaast zorgt het ook voor harmonie in het gelaat als je dezelfde tinten op meerdere plaatsen gebruikt. Het brengt je hele look op een mooie manier samen.

Ook is een bronzer als oogschaduw handig om mee te multitasken want je hebt slechts 1 product nodig! Zeker op vakantie kan het handig zijn om verschillende make-upproducten voor meerdere doeleinden te gebruiken. Zo hoef je veel minder mee te sleuren en kun je heel wat plaats besparen.

En tot slot: bronzer pans zijn véél groter dan oogschaduw pans waardoor je dus ook langer toekomt met een bronzer dan met oogschaduw. Als je niet zo’n groot budget hebt of graag wat geld wilt besparen op je make-up dan is zo’n bronzer als oogschaduw ook zeker geen slecht idee!

Zo zie je maar, binnen de make-up zijn er helemaal geen regels! Het kan net leuk zijn om een bepaald product eens op een compleet andere manier te proberen.

Een bronzer als een oogschaduw gebruiken heeft heel wat voordelen en het is gewoon ook superleuk om eens mee te experimenteren. De volgende keer dat je bronzer aanbrengt, breng dan ook eens wat aan op je ooglid of in de arcadeboog en kijk eens naar het mooie effect dat het geeft. Je zult het je zeker niet beklagen!

Wil je graag meer leren over bronzers? Bekijk dan ook zeker de volgende blogposts:

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?