web analytics

Tip: goedkoop kwasten reinigen

Make-up brushes oftewel kwasten zijn echt een broeihaard aan bacteriën. Het is dus zeer belangrijk om deze steeds goed te reinigen, zeker als je make-up artist bent. Maar ook als gewone make-up liefhebber is het belangrijk om goed voor je kwasten te zorgen. Je wilt namelijk geen ooginfectie of ervoor zorgen dat er viezigheid in je make-up terechtkomt zodat deze sneller slecht wordt. In dit artikel wil ik jullie graag een goede tip meegeven omtrent goedkoop kwasten reinigen. Kijk je mee?

goedkoop kwasten reinigen

Het reinigen van make-up brushes kan nogal veel tijd in beslag nemen. Om je brushes zeer diep te reinigen wordt er vaak aangeraden om baby shampoo, handzeep of een speciaal product te gebruiken. Het nadeel hiervan is dat je je make-up kwasten te drogen moet leggen. Als je ze direct nodig hebt (bv. als je een make-up artist bent), dan gaat dat natuurlijk niet.

Verder kan dit ook gewoon een zeer duur zaakje worden. Veel merken hebben brush cleansers in hun assortiment, waaronder dus bv. ook MAC Cosmetics. Zo’n reinigingsproduct is echt gelijk op en het is vaak nogal aan de prijs.

Gelukkig is goedkoop kwasten reinigen niet onmogelijk! Ik heb tijdens mijn opleiding tot make-up artist namelijk een hele grote truc geleerd en dat is het gebruiken van ontsmettingsalcohol van bij de apotheek. Dit product kost slechts een aantal euro voor een grote fles en hier doe je ongelofelijk lang mee. De exacte naam van dit product is Isopropanol-alcohol of Isopropylalcohol en dit kun je dus bij iedere apotheek of drogist kopen, zonder voorschrift.

Het reinigen met ontsmettingsalcohol heeft meerdere voordelen:

 • het werkt snel want alcohol verdampt, je kunt je kwasten dus gelijk erna opnieuw gebruiken
 • het is goedkoop
 • het is extreem hygiënisch want het doodt gelijk alle bacteriën

Het is ook gewoon makkelijk in gebruik. Breng gewoon wat alcohol aan op een tissue en veeg met je kwasten over deze tissue heen tot je kwasten proper zijn.

Natuurlijk is het ook aan te raden om je make-up kwasten tussendoor eens grondig te wassen met water en zeep, zeker ook om alle make-up restanten er goed uit te krijgen. Tussendoor kun je echter perfect met alcohol werken, zeker als je ook op andere mensen werkt. Het is perfect hygiënisch en verdampt vrijwel gelijk dus je kunt meteen door met het aanbrengen van make-up. Ik vind het in ieder geval superhandig!

Hoe reinig jij je make-up brushes?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

5 Comments

 1. February 22, 2019 / 7:13 am

  Handige tip! Ik was ze altijd met baby shampoo en dan duurt het super lang om ze te drogen. Ik reinig mijn kwasten te weinig. Dit weekend maar eens doen op jou manier!

  • February 22, 2019 / 11:24 am

   Zeker eens doen! Het is echt een wereld van verschil want je bent zo snel klaar, ik vind het echt heel erg makkelijk!

 2. dingske
  February 22, 2019 / 7:47 am

  Ik doe dit al jaren zo, staat in een spuitflesje op mijn make-uptafel.
  Nog een groot voordeel: het laat geen geur achter, in tegenstelling tot de meeste kwastenreinigers.

  • February 22, 2019 / 11:23 am

   Dat klopt! Ik vind de geur van kwastenreinigers ook altijd zo storend en dat heb je hier inderdaad niet!

 3. February 27, 2019 / 9:50 pm

  Oh, daar moet ik eens voor gaan kijken! Lijkt me veel effectiever dan ‘reguliere’ make-upkwasten reinigers. Goede tip is dit! ^_^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?