web analytics

TIP: Je (make-up) kamer herinrichten en herorganiseren

Er is gewoon geen beter moment dan nu om je make-upcollectie, slaapkamer of badkamer opnieuw in te richten. Het is tijd voor de lenteschoonmaak én we zitten allemaal massaal ‘in ons kot’ dus we hebben de tijd.

Ook vind ik het heerlijk om bezig te zijn met declutteren, opruimen en dat soort zaken omdat het zo ontspannend werkt. Het houdt mij bezig waardoor ik niet denk aan wat er buiten gebeurt.

Daarom wil ik jullie in dit artikel vertellen waar ik op dit moment mee bezig ben, waar ik rekening mee hou en waar ik de komende tijd nog aan wil werken!

Hopelijk kan het jullie inspireren!

Een propere stash is veel waard

Ik schreeuw het al jaren op mijn blog maar het is écht zo: door hygiënisch te werken en alles netjes te houden heb je veel meer plezier van al je mooie make-up en blijft alles langer houdbaar.

Dit is dan ook het perfecte moment om letterlijk een grote schoonmaak te houden. Was al je kwasten eens grondig, haal alle stof weg bovenop je lades én: desinfecteer je make-up eens.

Ik spray geregeld met alcohol over al mijn make-up heen om zeker te zijn dat alle bacteriën dood zijn. Voorlopig geen alcohol in huis? Haal dan sowieso al alle stof weg.

Het zonlicht is niet ideaal…

Let goed op met licht

Goede belichting is natuurlijk ook erg belangrijk als je make-up aan wilt brengen. Ik heb in mijn badkamer een grote lamp boven de spiegel hangen waardoor ik mezelf goed kan zien.

Ook in je slaapkamer of bij je make-upcollectie is het belangrijk om goed licht te voorzien. Je wilt natuurlijk wel zien welke kleuren je moet pakken want anders ben je uren bezig met zoeken, zeker als je een grotere stash hebt.

Ik ben zelf groot fan van ‘plaatselijk’ licht zoals inbouwspotjes. Als ik dan iets moet zoeken tussen mijn make-up kun je het spotje gewoon draaien om extra veel licht te krijgen.

Moest je zelf geen goede lichtbronnen in je kamer hebben is dit het moment om de nodige aanpassingen te doen!

Pas op met zonlicht

Wat ik de komende tijd wél nog wil veranderen is het verplaatsen van een aantal dozen. Ik heb namelijk een make-up organizer in mijn huiskamer staan maar deze krijgt net iets teveel zonlicht.

Op bepaalde uren van de dag, zeker nu de zon volop schijnt, komt er teveel zonlicht binnen. Om je make-up goed te bewaren zet je deze best op een koele én donkere plaats.

De komende weken ga ik dus nog wat reorganiseren en alle make-up verplaatsen naar 1 kast. Al ga ik daarvoor nog wel wat moeten opruimen en declutteren voor dat gaat lukken 😉 !

Gooi slechte producten gewoon weg

Is je make-up echt niet meer goed of twijfel je aan de houdbaarheid? Gooi het gewoon weg. Er zijn ontzettend veel factoren die meespelen in de houdbaarheid van je make-up.

Hygiëne en zonlicht zijn al belangrijke factoren, zoals ik hierboven dus ook al zei. Maar ook de formule van producten (crème of poeder, groot verschil!), de leeftijd en de verpakking spelen een grote rol.

Je wilt niet graag dingen weggooien met sentimentele waarde of oude limited editions die je niet meer kunt kopen maar geloof me: je wilt die dingen écht niet meer op je gezicht smeren.

Dit is voor mij ook een harde les want ik heb nog ontzettend veel producten in mijn collectie die dringend de vuilbak in moeten. Ook hier ga ik me de komende tijd stevig mee bezig houden!

Als je al deze stappen doorloopt ga je echt wel een paar uren (of zelfs dagen) zoet zijn. Opruimen en reorganiseren werkt therapeutisch én je huis wordt er ook nog eens extra proper door.

Eens de hele crisis voorbij is en we weer buiten mogen zul je blij zijn als alles netjes en opgeruimd is. Binnenkort heb je waarschijnlijk toch de tijd niet meer om het te doen 😉 !

Heb jij je kamer al onder handen genomen? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

4 Comments

 1. April 11, 2020 / 12:37 pm

  Ik zou eigenlijk ook eens flink wat weg moeten gooien. Maar dan blijft er niet heel veel meer over ben ik bang haha. Alcohol is wel een goeie, dat ga ik ook eens doen.

 2. April 11, 2020 / 5:39 pm

  Ik heb pas ook alles opgeruimd. Wat nog goed is maar wat ik niet meer gebruik geef ik weg. Een aantal producten die niet meer goed zijn heb ik nog wel bewaard vanwege sentimentele redenen, maar die gebruik ii niet meer. Die heb ik in een opbergdoos gedaan

 3. April 12, 2020 / 8:25 am

  Goed bezig! Mijn stash is eigenlijk altijd goed opgeruimd 🙂

 4. April 14, 2020 / 3:59 pm

  Opruimen is zo lekker, dit moet ik binnenkort ook weer eens echt gaan doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?