web analytics

Tips tegen een droge huid na het douchen

Nu het weer stilaan kouder wordt genieten we allemaal wat vaker van een warme douche. Ook douchen we gemiddeld wat langer, waardoor onze huid dus extra te verduren krijgt. Warm (of heet) water is namelijk niet zo goed voor onze huid en het kan de conditie van je huid zeker verslechteren. Ik heb bv. ook vaak last van een droge huid na een hete douche maar gelukkig heb ik er vanalles tegen gevonden! In dit artikel deel ik mijn favoriete middeltjes.

Douchecrèmes

Ik gebruik tijdens de herfst/winter vaker een crème dan een douchegel. Dit zijn van die lekkere volle crèmes die niet erg schuimen, hierdoor drogen ze je huid dus niet uit. Ze hebben veel voedende bestanddelen en je voelt het meteen werken. Mijn favorieten zijn die van The Body Shop omdat ze echt héérlijk ruiken. Zeker die met Coconut is gewoonweg fantastisch!

Olie of body lotion onder de douche

Tegenwoordig zijn er ook veel body lotions en oils verkrijgbaar om onder de douche te gebruiken. Je brengt ze royaal aan op het lichaam en spoelt ze daarna lichtjes af. Dan hoef je je dus niet meer in te smeren zodra je uit de douche komt en kun je meteen je kledij weer aantrekken. De Rainpharma After Oils werken echt súpergoed en zorgen voor een babyzacht velletje. Geen fan van zo’n glibberige olie? Gebruik dan een lotion. Die van Eucerin doet zijn werk prima!

Nuxe Huile Prodigieuse Riche

Een voedende olie

Ben je toch niet zo’n persoon die graag lang onder de douche staat? Dan kun je ook perfect een olie na het douchen gebruiken. Ik heb vaak het probleem met olie dat het toch niet zo goed voedt als dat ik zou willen en dat het gewoon meer voor een shiny effect zorgt. De Huile Prodigieuse van Nuxe doet dat gelukkig wél en is echt mijn reddende engel in de winter.

Douche gewoon niet te warm

Makkelijker gezegd dan gedaan maar soms is dit nog de allerbeste manier om een droge huid te voorkomen. Voor je huid is een wisseldouche het best (dus afwisselen tussen koud en warm) maar dat kan soms nogal vervelend en te koud zijn. Daarom doe ik vaak een extra vuurtje aan in de kamer zodat ik toch nog warm genoeg heb!

Zo, dit waren mijn tips. Veel van jullie kenden deze producten misschien al maar misschien heb je toch nog wat nieuwe tips kunnen ontdekken. Ik gebruik ook pas sinds vorige winter zo’n olie onder de douche en wou dat ik het veel eerder ontdekt had, het had me veel ellende kunnen besparen! Sinds ik deze middeltjes gebruik moet ik ook veel minder butter en lotion smeren dus scooooore!

Wat doe jij tegen een droge huid na het douchen? 

Amy
Share:

4 Comments

 1. Michaela
  October 1, 2014 / 6:47 am

  Wat een handige tips! 🙂

 2. October 1, 2014 / 3:57 pm

  Fijne tips dank je wel! Alleen ik vind het helaas zo lekker om warm te douchen als het zo koud is buiten haha.

 3. Lotje
  October 1, 2014 / 8:33 pm

  Ik heb ook altijd een droge huid na het douchen, vooral mn benen. Ik gebruik nu een bodylotion van Garnier en dan is t droge gelijk weer weg! XOXO

 4. October 1, 2014 / 8:53 pm

  goede tips! ik heb ook nog een tip (van de dermatogloog): gebruik geen bodylotion want het grootste bestandsdeel is water en daarvan wordt je huid nog droger. gebruik dus liever een body butter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?