Tips: geld besparen op cosmetica

Een tijdje geleden gaf ik jullie al een aantal tips voor een no buy waarin ik je vertelde hoe je minder kunt kopen. Stel dat je toch nog altijd graag wilt shoppen maar toch geld wilt besparen, hoe los je dat dan op? Dat wil ik je graag vertellen in dit artikel! In dit artikel geef ik namelijk een aantal handige tips mee waarmee je kunt besparen op cosmetica.

Koop in bulk via Bol.com

Dé allerbeste plaats om goede koopjes te doen is Bol.com. Bij Bol is het bij verschillende merken mogelijk om in bulk aan te kopen, waardoor je dus met een fikse korting kunt shoppen.

Als je vaste favorieten hebt (zoals bv. handcrème of deodorant), dan is het dus een pak voordeliger om ze gewoon in grotere aantallen te kopen. Ik heb zo al honderden euro’s kunnen besparen op douchegel, tandpasta en deodorant. Al helemaal als je een Bol.com kortingscode kunt vinden.

Hou promoties in de gaten (Black Friday, Singles Day, …)

Promoties die vasthangen aan seizoenen en/of feestdagen zijn ideaal om geld te besparen. Denk dan bv. aan speciale dagen zoals Black Friday (de dag na Thanksgiving), Singles Day, Internationale Vrouwendag, … Dat zijn vaak momenten waarop merken en webshops extra mooie kortingen aanbieden. Vergeet verder ook niet om de gewone sales in de gaten te houden en abonneer je op nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van nieuwe promoties.

Nuxe Ontdekkingstasje

Samples en sets

Gratis samples en kleine giftsets zijn ideaal om nieuwe producten te proberen maar ook om ze voordeliger te kunnen scoren. Er zijn tal van websites die gratis samples aanbieden, waaronder bv. Yves Rocher en Douglas. Tijdens de feestdagen en vlak voor de grote vakantie worden er ook vaak nieuwe giftsets gelanceerd. Deze komen vaak met een ‘normaal’ product, aangevuld met een gratis product. Denk dan bv. aan een parfum met een lekkere douchegel of een mascara waar een extra eyeliner bij zit.

De sets die voor de grote vakantie gelanceerd worden zijn ook ideaal om geld mee te besparen. Deze bevatten vaak travel size versies van bepaalde producten maar vaak is het zo dat de waarde veel hoger ligt dan bij de normale verpakkingen.

Kies voor goedkope kwalitatief goede merken

Tegenwoordig hoef je echt niet veel geld te spenderen als je kwalitatief goede producten wilt. Er zijn een heleboel merken die lekker betaalbaar zijn maar wél goede producten verkopen. Zo heb je tegenwoordig bv. een hele nieuwe cosmeticalijn van HEMA, de B.A.E. lijn. Deze producten lijken bijna identiek aan de producten van Glossier maar zijn echt 10 keer zo goedkoop. Met een HEMA coupon worden deze producten zowaar nog goedkoper!

Dit waren alvast een aantal tips die ik zeer frequent gebruik. Door de promoties goed in de gaten te houden en prijzen te vergelijken kom je al een heel eind. Als je dan ook nog eens je favorieten in bulk koopt of bij andere producten voor travel sizes gaat, dan zul je zeker veel geld kunnen besparen.

Hoe bespaar jij geld op cosmetica? 

Share:

3 Comments

  1. April 22, 2019 / 12:08 pm

    Leuke blog! Ik besteed bijna geen geld aan cosmetica. Echt eens in de zoveel tijd en meestal ook alleen bij de action.

  2. April 22, 2019 / 8:44 pm

    Ik gebruik niet veel cosmetica en let daarom ook niet echt op de prijs. Ik koop meestal iets bij de Etos of de Hema, het liefste natuurlijk wel in de aanbieding.

  3. April 24, 2019 / 8:27 am

    Ik heb altijd een hele voorraad, met name verzorgingsproducten die ik inderdaad allemaal in de actie of in bulk koop 🙂 Scheelt zoveel geld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?