web analytics

Tips tegen droge benen

Heb jij ook vaak last van jeukende, droge benen en het gevoel alsof je er niets aan kunt doen? Dat is natuurlijk heel erg vervelend! Zeker tijdens de zomermaanden als je van plan bent om een rokje of shortje te dragen.

Wel, je hoeft niet bang te zijn want ik heb een aantal handige tips tegen droge benen. Dankzij deze tips zullen je benen er snel weer gezond en glanzend uitzien!

Kijk je mee naar mijn tips tegen droge benen?

De beste tip tegen droge benen: scrubben!

We hebben allemaal wel eens last van droge plekken op onze benen. Deze plekjes durven ook al eens te jeuken plus het ziet er gewoon niet zo heel erg gezond uit!

Deze droge velletjes zijn eigenlijk dode huidcellen die nog niet los zijn gekomen van de huid. Het is dus erg belangrijk om deze dode huidcellen goed los te maken voor we onze benen verder gaan verzorgen.

Om je huid vrij te maken van dode huidcellen gebruik je een scrub. Dit maakt al deze velletjes goed los waardoor je huid al meteen een stuk zachter zal aanvoelen en minder droog zal ogen.

Ook zorgt een scrub er voor dat de lotion of olie die je nadien aanbrengt veel beter zal hechten aan je huid waardoor je huid beter verzorgd zal worden én het product beter kan intrekken.

Ben je nog op zoek naar een goede scrub? Ik zette recent de beste scrubs voor het lichaam op een rijtje dus lees dat artikel zeker eens na als je nog op zoek bent!

Een olie voor droge benen

We hebben allemaal vast wel een lotion in de kast staat die vooral heel lekker ruikt maar eigenlijk niet veel doet. Denk dan aan van die typische body lotions die bij een parfum horen of die in een schattig setje kwamen.

Jammer maar helaas, deze lotions drogen je huid juist verder uit i.p.v. deze te verzorgen! Daarom kun je deze body lotions best in de kast laten staan op momenten waarop je huid extra droog is.

Als je huid écht heel erg droog kies je best voor een (droge) olie. Zo’n droge olie is niet vettig, trekt snel in én is gewoon veel efficiënter in het verzorgen van je huid.

Gebruik dus altijd een olie voor droge benen en laat de normale lotions even aan de kant staan.

Extreem droge benen? Droog ze niet verder uit!

Je kunt je droge benen natuurlijk wel blijven verzorgen maar een goede verzorging komt ook van binnenuit. Probeer dus ook om je huid niet verder uit te drogen of je kunt blijven smeren.

Probeer niet al te warm te douchen (lauw water voldoet ook prima!) en kies tijdens het douchen voor een douchegel die de huid niet uitdroogt.

Blijf ook altijd voldoende water drinken! Door goed veel water te drinken zal je huid zichzelf van binnenuit gaan herstellen.

Komaf maken met droge benen? Haal die fles water dan maar boven!

Dit waren mijn beste tips tegen droge benen. Ik hanteer deze tips al jaren en zolang ik deze producten blijf gebruiken en goed blijf drinken merk ik dat mijn benen nooit meer zo droog zijn als vroeger.

Heb je dus het gevoel alsof niets meer helpt? Probeer deze tips zeker een keertje uit en wie weet helpt het jou ook zo goed!

Heb jij vaak last van droge benen?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. July 23, 2020 / 8:12 am

    Die laatste douchegel is trouwens erg lekker, had die ook van Yves Rocher. En natuurlijk die heerlijke scrub van The Body Shop 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?