web analytics

Tips tegen ingegroeide haartjes

Ingegroeide haartjes kunnen erg vervelend en ongemakkelijk zijn omdat ze vaak pijnlijk aanvoelen of bijkomende jeuk veroorzaken. Gelukkig zijn er wel wat dingen die je ertegen kunt doen zodat je de volgende keer geen last meer hebt van irritante ingegroeide haartjes of pijnlijke bultjes.

Hoe kun je ingegroeide haartjes voorkomen? Met deze tips zal het zeker lukken:

Tips tijdens het scheren

Tijdens het scheren zijn er heel wat dingen die je kunt doen om pijnlijke ingegroeide haartjes te vermijden.

Allereerst moet je er ten allen tijde voor zorgen dat je een scherp scheermesje gebruikt. Dit om te voorkomen dat de haartjes afbreken en in de huid blijven steken. Gebruik dus NOOIT een bot scheermesje!Scheer ook altijd met de haargroei mee. Als je scheert, doe dit dan in de richting van de haargroei in plaats van ertegenin. Hierdoor vermindert de kans dat de haartjes in de huid teruggroeien.

Gebruik ook altijd een goede scheergel of scheerschuim. Dit zorgt ervoor dat het resultaat gladder wordt, je jezelf minder snel snijdt en de kans op ingegroeide haartjes wordt dus ook kleiner.

Je huid voldoende voorbereiden

Ook een goede voorbereiding vóór het scheren is belangrijk om de huid zacht te houden en om ingegroeide haartjes te voorkomen.

Zorg er daarom voor dat je de huid regelmatig exfolieert. Regelmatig exfoliëren helpt dode huidcellen te verwijderen en voorkomt dat haartjes vast komen te zitten onder de huid. Gebruik een zachte scrub of een exfoliërende handschoen om de huid voorzichtig te scrubben zodat alle dode huidcellen vlot loskomen.

Wil je nog een stap verder gaan als je echt wel vaak last hebt van bultjes en ingegroeide haartjes? Gebruik dan af en toe een product dat salicylzuur bevat. Salicylzuur kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en het bevorderen van de uitgroei van ingegroeide haartjes. Producten met salicylzuur worden ook vaak gebruikt voor acné.

Hou de huid ook altijd voldoende gehydrateerd. Dit zorgt ervoor dat de haarzakjes zakjes worden en voorkomt dat de haartjes vast komen te zitten.

Ingegroeide haartjes behandelen

Is het helaas toch gebeurd dat je last hebt gekregen van vervelende scheerbultjes of ingegroeide haartjes?

Probeer ze dan zeker niet zelf te verwijderen door te plukken of te knijpen. Dit kan leiden tot ontstekingen en infecties en maakt het probleem eigenlijk alleen maar erger. Er kunnen op den duur zelfs littekens ontstaan!

Als je regelmatig last hebt van ingegroeide haartjes en of als ze ernstig ontstoken zijn, overweeg dan om een professional te raadplegen, zoals een dermatoloog of een schoonheidsspecialiste, voor advies en behandelingsopties. Je zou ook altijd langs kunnen gaan bij de apotheek voor een verkoelende, ontstekingsremmende zalf die kan helpen om de irritatie te verlichten.

Ook zou je er voor kunnen kiezen om helemaal te stoppen met scheren maar zou je kunnen opteren voor een permanentere oplossing zoals permanente ontharing of eerder kiezen voor epileren. Op die manier hoef je niet meer (zo vaak) te scheren en zal je dus ook geen last hebben van ingegroeide haartjes.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?