web analytics

Tips tegen pluizig haar

Er is niets zo vervelend als veel tijd en liefde in je kapsel steken om dan achteraf buiten te moeten komen met een pluizige coupe. Pluizig haar verpest je look meteen helemaal en het is ook nog eens heel erg vervelend.

Gelukkig zijn er heel wat producten en technieken die je kunt gebruiken om pluizig haar tegen te gaan. In dit artikel zet de beste tips op een rijtje!

Gebruik minder shampoo tijdens het wassen

Shampoo zorgt er voor dat ons haar en onze hoofdhuid lekker schoon worden. Allemaal goed en wel maar shampoo kan helaas ook een uitdrogend effect op je haar hebben waardoor je haar dus ook sneller zal gaan pluizen.

Het zit namelijk zo: om je haar schoon te krijgen moet een shampoo alle viezigheid en alle talg uit je haar halen. Dit doet een shampoo dus door al het vet uit het haar te strippen. Dit effect zorgt voor proper haar maar je haar en hoofdhuid hebben natuurlijk ook nog wel van dat vet nodig. Door alle (of teveel) talg of vet weg te halen ga je je haar dus eerder uitdrogen en misschien zelfs beschadigen.

Als je merkt dat je vaak last hebt van droog of pluizig haar na het wassen, dan zou het misschien kunnen dat je gewoonweg teveel shampoo gebruikt. Probeer daarom eens om te minderen met je shampoo en kijk welk effect dit geeft.

Style je haar met een warmtetool

Na het wassen is het tijd om je haar te drogen en dit is een van de allerbelangrijkste stappen in je haarroutine, zeker als je pluizig haar wilt voorkomen. Als je je haar wilt gaan drogen, zorg er dan altijd voor dat je je haar zeer grondig brusht met een grote ronde borstel. Wil je meer te weten komen over het stylen van je haar? Kijk dan zeker eens op de website van Haarstijlspecialist.

Moest je alsnog geen held zijn in het stylen van je haar, dan zou je na het drogen ook gebruik kunnen maken van de stijltang. De warmte van de stijltang zorgt er ook voor dat je haren netjes plat blijven en niet omhoog gaan steken.

Nog op zoek naar een goede stijltang? Ik gebruik zelf de Remington Keratin Protect Intelligent, dat is in mijn ogen nog steeds de beste stijltang op de markt.

Verzorg je haar van binnenuit

Gezond haar begint van binnenuit dus een goede inwendige verzorging is zeker ook belangrijk, samen met de producten die je op je haar smeert. Zorg dus voor een gebalanceerd voedingspatroon met voldoende groenten en fruit.

Wil je je haar echter nog een éxtra boost geven? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om extra vitamines bij te nemen.

Bij de apotheek vind je heel wat vitaminen die je haar een boost geven maar je kunt bv. ook voor een gespecialiseerde kuur gaan. Zo zijn er tegenwoordig heel wat haarmerken die speciale haarvitamines verkopen die zeer specifiek op de gezondheid van je haar werken. Mijn persoonlijke favorieten zijn de gummies van HairLust omdat ze niet alleen goed werken maar ook nog eens heel erg lekker zijn.

Door je haar van binnenuit extra goed te verzorgen zal je merken dat het veel sterker gaat glanzen én dat het dus ook minder snel zal pluizen!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?