web analytics

Mijn tips tegen striae (striemen)

Striae is zó irritant en hardnekkig om van verlost te raken. Mijn bovenbenen en billen staan er ook helemaal vol. Of je nu slank of vol bent, iedereen kan last krijgen van striae of striemen. Striemen zijn dus de paarse strepen die je op je huid krijgt doordat je huid te ver is uitgerekt, verder dan ze eigenlijk kan rekken. Na verloop van tijd worden ze wel wit en verdwijnen ze een beetje, al verdwijnen ze nooit meer helemaal. Toch zijn er een paar dingen die je ertegen kunt doen. Dit zijn mijn tips tegen striae:

tips tegen striemen striae

Tips tegen striae die ik zelf heb geprobeerd (en werken!):

Masseren + hydrateren: Je huid rekbaar houden is het allerbelangrijkst, je wilt namelijk niet dat er extra striemen bijkomen.. Het belangrijkste is namelijk dat je de crème/lotion die je gebruikt goed in masseert. Maak cirkelvormige bewegingen en masseer het echt goed in i.p.v. te smeren. De druk die je op de striemen zet zorgt ervoor dat ze beter verzorgt worden, zet ongeveer 2 à 3 minuten druk per dag op je striemen voor optimaal resultaat.

Ik gebruik hiervoor het liefst een olie zoals bv. de Nuxe Huile Prodigieuse of de Kneipp Beautiful Shape olie. De Kneipp olie kun je hier kopen en is gelukkig zeer goed betaalbaar! Met deze olie is mijn striae echt énorm hard afgenomen.Sporten: Vooral krachttraining is zeer effectief tegen striemen. Je maakt de huid en de spieren als het ware weer steviger waardoor je striemen ook gaan verminderen. Dit is vooral aan te raden op het moment dat ze al wit zijn, omdat ze hierdoor gaan verminderen. Als ze echt nog knalpaars (en vers zijn) is vooral het smeren en masseren belangrijk.

Cocoa Butter: Te koop in veel verschillende natuurwinkels en zeker de moeite waard. Dit is echt zo’n oldskool natuurlijk middel dat iedereen gebruikt en ik moet zeggen: het helpt best goed. Het is natuurlijk geen wondermiddel want dat is nog steeds niet uitgevonden maar het helpt zeker. Gebruik het puur of zoek een product waar cocoa butter bovenaan de ingrediëntenlijst staat.

tips tegen striemen striae

Tips die ik op internet heb gevonden (en nog niet heb geprobeerd):

Honing: Ik heb al vaker gelezen dat je honing voor 5 minuten lang moet aanbrengen op de striemen, dit zou goed voor je huid moeten zijn. Ook kun je er een scrub van maken, neem een theelepel honing en een halve theelepel zout en meng dit tot een scrub.

Vitamine E: Pure Vitamine E en producten met Vitamine E zouden ook goed moeten helpen, zeker in de vorm van supplementen. Klik hier om de beste supplementen met Vitamine E te kopen.

Aloë Vera: Dit zou moeten helpen om de huid rekbaarder te maken, zonder dat er littekens achter blijven. Het hydrateert goed, werkt preventief tegen nieuwe striemen én werkt nog eens extra doeltreffend na de Vitamine E.

Al deze dingen kunnen natuurlijk niet werken zonder de 2 belangrijkste dingen: tijd en consequent zijn. Striae gaat niet van de ene dag op de andere weg zijn en al helemaal niet als je deze stappen maar 1 keer per week onderneemt. Bij mij heeft het 3 jaar geduurd voor ze van paars naar wit zijn gegaan en nu ze wit zijn zijn ze nog altijd vrij zichtbaar. Het kost dus echt veel tijd en moeite maar het is niet onmogelijk!

Binnenkort ga ik ook nog een paar producten en oliën reviewen die mij net dat extra beetje geholpen hebben. Hou TPP dus zeker in de gaten!

Amy
Share:

9 Comments

 1. October 20, 2013 / 10:11 am

  Heb er zelf ook last van, zo vervelend! Zal je tips proberen toe te passen 🙂

 2. beautybyts
  October 20, 2013 / 11:38 am

  Ik heb ze op m’n heupen. Ik heb cocoa butter en bio-oil gebruikt maar beide hebben niet geholpen.

 3. October 20, 2013 / 12:33 pm

  Wat goed dat je hierover schrijft, ik heb er ook echt veel en weet inderdaad niet zo goed wat ik ermee moet. Fijne tips, dankjewel!

 4. Lisa R
  October 20, 2013 / 5:09 pm

  Op mijn benen had ik er vroeger aardig wat, die zijn gelukkig allemaal naar wit getrokken. Aan de zijkant van mij buik zitten aan beide kanten ook nog wat. Gelukkig nu heel licht paars, maar ik krijg ze nog niet echt wit.
  Ik zal maar wat tips uitproberen, zou fijn zijn als ze wat meer wegtrekken!

 5. October 20, 2013 / 9:13 pm

  Goeie tips. Ik wou toch dat er gewoon een middeltje was dat ze in no-time liet verdwijnen haha

  XO

 6. October 20, 2013 / 10:55 pm

  Handige tips, vooral op mijn heupen heb ik er een paar.

 7. August 18, 2014 / 4:38 am

  This is the first step on the way of how to become a Diving Instructor and it teaches you the
  necessary skills and methods for you to become a competent diver.
  Although they are somewhat comfortable, the rope may leave you with skin impressions.
  Multiple big and small fish populate the waters
  near the island, as well as sea turtles and sharks.

 8. used cars for sale
  August 19, 2014 / 3:46 am

  Restoration is a huge business these days as car owners try to relive their
  motoring dreams by rebuilding their old favorites,
  many of which are no longer made. The quantity paid for junk vehicles differ among $200 – $five
  hundred. No matter what kind of automobile you have you can junk it.

 9. where to sell junk cars
  September 11, 2014 / 4:53 am

  Restoration is a huge business these days as car owners try to relive their motoring dreams by rebuilding their old favorites, many of which are no longer made.
  Quite a few years back, it was a mission to find customers who would be willing to buy your car, but nowadays your customers are hardly
  phone calls or an advertisement away from you. Hill jumping consists
  of accelerating a vehicle on the drive up to a hill to give
  the car an airborne leap across it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?