web analytics

Tips voor het gebruik van duurzame verzorgingsproducten

In de huidige tijd waarin we ons steeds bewuster zijn van het feit dat alles duurzaam moet zijn, is het vinden van een passend alternatief voor onze verzorgingsproducten gelukkig geen enkel probleem. Of het nu gaat om deodorant, lipgloss of crème, is alle gevallen is er van allemaal wel een vegan variant of een variant die is gemaakt van alleen maar biologische ingrediënten. Ook is de verpakking vaak bij of helemaal afbreekbaar. Om je een idee te geven hoe ook jij kunt bijdragen aan een beter en schoner milieu met minder plastic, hebben we enkele tips voor je die hierbij kunnen helpen.

Tandpasta

We poetsen onze tanden allemaal minimaal twee keer per dag. De tandpasta zoals we deze kennen zit natuurlijk is een tube die is gemaakt van plastic. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel van deze tubes er op jaarbasis per huishouden doorheen gaan. Gelukkig zijn hier alternatieven voor. Zo kun je gebruik maken van tandpasta tabletten. Deze tabletten zitten in een recyclebaar flesje, waardoor je geen afval produceert. Daarnaast is het ook belangrijk om de kraan tijdens het tandenpoetsen niet onnodig te laten lopen. Net zoals dat tanden poetsen onder de douche niet verstandig is. Niet alleen verbruik je veel meer water, maar ook meer energie. Heb jij iedere maand een hoge energierekening? Begin dan eens met dit soort dingen en daarnaast natuurlijk jaarlijks je energie vergelijken om te kijken of het bij een andere leverancier voordeliger is.

Gebruik een shampoo bar

Net zoals dat we dagelijks tandpasta gebruiken, gebruik de meesten ook iedere dag shampoo om de haren mee te kunnen wassen. Omdat shampoo vloeibaar is, moet het natuurlijk wel in een fles worden verkocht. Ontzettend zonde, want dit is helemaal niet nodig. Er bestaan namelijk speciale shampoo bars. Dit zijn blokjes waarmee jij je haren tot wel 80 keer kunt wassen. Het is een soort blokje, die je alleen maar nat hoeft te maken zodat er schuim ontstaat. Zo kun je je haren wassen met het schuim en berg je het blokje na het douchen weer eenvoudig op.

Scheer je niet met wegwerpmesjes

Allereerst is het scheren met een wegwerpmesje voor velen al niet heel prettig, maar wat dacht je van de onnodige hoeveelheid plastic die wordt geproduceerd. Door een goed scheermesje te kopen, hoef je niet iedere keer wegwerpmesjes te kopen, waardoor je afval vele malen minder wordt, maar is het resultaat vaak ook stukken beter.

Gebruik cosmetica met een keurmerk

Naast alle praktische verzorging, wil je er natuurlijk ook mooi uit zien. Make-up heeft tegenwoordig daarom een keurmerk. Aan dit keurmerk kun je niet alleen zien welke ingrediënten er allemaal inzitten of juist niet inzitten, maar ook de manier waarop het is gemaakt. Dit geeft je dus een goed beeld van of het wel of niet op een duurzame manier is gemaakt. Blijkt dit niet het geval te zijn, dan kun je dit eenvoudig achterhalen en uiteraard kiezen voor iets anders. Op deze manier kun ook jij je steentje bijdragen aan een beter en schoner milieu.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?