web analytics

Tips voor het reinigen van je gezicht

Het reinigen van je gezicht is een belangrijk onderdeel van een goede huidverzorgingsroutine. Het helpt om onzuiverheden, make-up en andere vuildeeltjes te verwijderen die op je huid zitten. Bovendien zorgt een goede reiniging ervoor dat je poriën niet verstoppen, waardoor er minder kans is op puistjes en andere huidproblemen.

Reinig je gezicht ‘s ochtends en ‘s avonds met een reinigingslotion

Er zijn veel verschillende soorten reinigingslotions verkrijgbaar, dus het is belangrijk om er eentje te kiezen die bij jouw huidtype past. Voor mensen met een normale huid is een lotion met pH-neutraal het meest geschikt. Mensen met een gevoelige huid moeten een lotion kiezen die alcoholvrij is en geen irriterende/bijtende  ingrediënten bevat. Voor mensen met een droge huid is het belangrijk om een lotion te kiezen die hydraterende ingrediënten bevat, zoals glycerine of aloë vera. Doe de lotion op een watje of spons en masseer je huid zachtjes in voor een periode van ongeveer 30 seconden. Spoel je huid  daarna af met warm water voor het beste resultaat.

Gebruik een hydraterende dagcrème

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom sommige mensen er zo gezond en stralend uitzien, is één van de belangrijkste redenen dat ze hydraterende crèmes gebruiken. Hydraterende dagcrèmes helpen de huid vochtig te houden en voeden de huid tegelijkertijd met voedingsstoffen. Dit helpt niet alleen om rimpels en fijne lijntjes te voorkomen, maar zorgt er ook voor dat de huid elastischer wordt en straalt. Hydraterende dagcrèmes zijn eenvoudig te gebruiken en verkrijgbaar in allerlei verschillende samenstellingen, dus is er altijd wel een crème die perfect bij jouw huidtype past. Zorg ervoor dat je elke ochtend een hydraterende dagcrème aanbrengt voordat je je make up gaat doen.

Gebruik een nachtcrème als je last hebt van droge huid

Als je last hebt van een droge huid, is het gebruik van een nachtcrème een goede manier om dit te kunnen behandelen. Nachtcrèmes bevatten doorgaans meer vochtinbrengende ingrediënten dan dagcrèmes, waardoor ze dieper in de huid kunnen doordringen en deze ‘s nachts kunnen hydrateren. Bovendien kan het gebruik van een nachtcrème ervoor zorgen dat de huid er gezonder uitziet en ook veel zachter aanvoelt. Wil je weten welke nachtcrème bij jouw huidtype past? Neem dan contact op met een dermatoloog of schoonheidsspecialist. Zij kunnen je advies geven over de beste producten voor jouw huid. Aangezien het kiezen van de juiste verzorgingsproducten een wat lastigere opgave is, dan het afsluiten van een verzekering, is het aan te raden dit de eerste keer niet online te doen. Online zorgverzekeringen vergelijken is daarentegen wel heel goed te doen. Zo zie je direct alle prijzen en kun je hiermee in combinatie met de aanvullende voorwaarden een goed keuze maken.

Drink voldoende water om je huid te hydrateren

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en heeft net als de rest van je lichaam water nodig om gezond te blijven. Zoals je vast wel weet, is hydrateren belangrijk voor je gehele lichaam, inclusief je huid. Maar waarom is voldoende water drinken zo goed voor je huid? Ten eerste helpt water je huidcellen om zichzelf te kunnen herstellen en te vernieuwen. Het zorgt ervoor dat je huid soepel blijft, voorkomt droogheid en rimpels. Ten tweede helpt water om je huid te beschermen en schoon te houden. Het spoelt gifstoffen weg die zich in je poriën ophopen, waardoor puistjes kunnen ontstaan en helpt het onzuiverheden te verminderen. Als je een gezonde huid wilt, drink dan elke dag voldoende water en verzorg je huid goed!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?