web analytics

Tips voor langere wimpers

Wie wilt er nu geen lange, volle wimpers van zichzelf? Wimpers die helemaal niet zoveel mascara nodig hebben maar van zichzelf al heel erg mooi zijn. Gelukkig zijn er wel wat dingen die je kunt doen om langere wimpers te krijgen, zonder dat je meteen extensions hoeft te nemen.

Met deze tips voor langere wimpers mag je er zeker van zijn dat ze een heel stuk gaan groeien!

Wil je graag langere wimpers of juist vollere wimpers? Lees dan zeker verder!

Gebruik een wimperserum of een olie

Wist je dat er ook verzorgingsproducten bestaan voor je wimpers? Als je niet gezegend bent met lange, volle wimpers kun je er dus altijd voor kiezen om een extra verzorgingsproduct aan te brengen om de groei te bevorderen.

Zo bestaan er verschillende wimperserums die specifiek ontwikkeld werden om de wimpergroei te bevorderen. Of, je kunt ook gaan voor de budgetproof variant: gewoon klassieke castorolie.

Castorolie wordt vaak gebruikt in haarproducten maar mag je eigenlijk ook gebruiken voor je wimpers én wenkbrauwen. Gewoon voor het slapengaan aanbrengen met een proper mascaraborsteltje en na een tijdje zul je merken dat je niet alleen langere wimpers maar ook vollere wimpers krijgt!

Wimperprimer onder je mascara

Het is ondertussen geweten dat mascara de conditie van je wimpers aan kan tasten. Daarom zou je ervoor kunnen kiezen om een wimperprimer aan te brengen.

Een primer legt een beschermlaagje tussen de wimpers en de mascara waardoor deze niet zo hard hecht en dus ook niet zoveel schade kan veroorzaken. Ook werkt een wimperprimer verzorgend waardoor je wimpers in een extra goede conditie zullen verkeren.

Mijn persoonlijke favoriet? De primer van Cent Pur Cent. Werkt goed samen met mascara’s van hun merk maar kan ook perfect met iedere andere mascara. Hij maakt de wimpers langer en voller maar zorgt tegelijkertijd ook voor een optimale bescherming en verzorging.

Een milde maar grondige reiniging

Om lange, volle wimpers te krijgen én te behouden is het belangrijk dat je je make-up altijd grondig weghaalt maar dit liefst wel op een milde manier doet. Hardnekkig wrijven of een agressief product gebruiken is dus uit den boze!

Best kies je ervoor om je (waterproof) make-up te verwijderen met een olie. Hierdoor laat de make-up vrijwel meteen los en hoef je niet te hard te boenen. Ook heb je geen extra doekjes en dergelijke nodig aangezien je dit gewoon met je handen kunt aanbrengen en afspoelen met water.

Moest je wél van het schone gevoel van een doekje houden, laat de agressieve reinigingsdoekjes achterwege maar gebruik dan, in combinatie met een olie, een speciaal ontwikkelde cleansing towel of een herbruikbaar wattenschijfje zoals de Garnier Eco Pads.

Op die manier kun je je mascara en eyeliner makkelijk en efficiënt weghalen zonder agressief te werk te gaan. Je wimpers zullen je dankbaar zijn!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?