web analytics

Tips voor langhoudende make-up

Als je veel tijd en moeite in je make-up hebt gestoken wil je natuurlijk wel dat deze lang blijft zitten. Zeker bij speciale gelegenheden of feestjes wil je er altijd op je best uitzien. Toch kan het al eens gebeuren dat je make-up uitloopt of vervaagt.

Gelukkig zijn er hier en daar wel wat dingen die je kunt doen zodat je make-up langer blijft zitten. Zo kun je de hele dag (of avond) blijven genieten van je mooie make-up zonder dat je deze continu hoeft bij te werken.

Dit zijn de beste tips voor langhoudende make-up:

Zorg voor een goede basis

Een mooie make-up valt of staat bij een verzorgde, gladde huid. Als je huid voldoende gehydrateerd is zal je make-up ook veel beter hechten waardoor hij beter blijft zitten.

Begin dus altijd met een goed gehydrateerde en gladde huid. Gebruik een vochtinbrengende crème die past bij jouw huidtype en exfolieer regelmatig om dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor wordt de huid mooi glad, ziet je make-up er beter uit en blijft alles goed zitten.

Gebruik ook zeker een primer. Een make-upprimer helpt om een gladde basis te creëren en zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten.

Kies een primer die past bij je huidtype, bijvoorbeeld een matterende primer voor een vette huid of een hydraterende primer voor een droge huid. Zelfs bij Action hebben ze al een hele fijne primer!

Kies de juiste producten

Het ene product is het andere niet en sommige producten zullen al wat sneller vervangen dan andere.

Als je snel het gevoel hebt dat je make-up uitloopt zou je kunnen opteren voor waterproof producten zoals een waterproof eyeliner of een mascara. Zeker als je weet dat je met water in aanraking komt of als je weet dat je veel gaat zweten.

Gebruik ook altijd een fixeerspray nadat je je make-up hebt aangebracht. Dit helpt niet alleen om je make-up te setten, maar zorgt er ook voor dat het langer blijft zitten.

Last van een vette huid die snel glimt en heb je het gevoel dat je foundation er snel afglijdt? Een dun laagje matterend poeder helpt bij het absorberen van overtollige olie en houdt je make-up langer op zijn plaats. Breng het poeder aan op gebieden waar je neiging hebt om glanzend te worden zoals de T-zone (voorhoofd, neus en kin).

Daarnaast bestaan er ook producten die de naam ‘langhoudend’ of ‘longwearing’ dragen zoals foundation, concealer en (vloeibare) lipsticks. Deze zijn vaak ontworpen om langer op de huid te blijven zitten en zijn dus beter dan een normaal product.

De techniek

Ook de techniek die je gebruikt bij het aanbrengen van je make-up heeft een grote invloed op de houdbaarheid. We hebben namelijk nogal snel de neiging om onze make-up uit te wrijven en dat zorgt er dus ook voor dat de make-up niet goed hecht en sneller loslaat.

Beter kun je een deppende techniek toepassen. Door te deppen duw je de make-up als het ware in de huid waardoor deze zich beter vast kan hechten, een beter resultaat geeft en dus ook langer blijft zitten. Maak indien nodig gebruik van een product zoals een kabuki brush of een Beautyblender om je gezichtsmake-up aan te brengen.

Door deze tips toe te passen, kun je ervoor zorgen dat je make-up fris en langhoudend blijft gedurende de dag!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. January 26, 2024 / 1:44 pm

    Mijn ultieme beauty hack om mijn make-up heel heel de dag (zelfs nacht) te laten zitten is met de All Nighter Spray van Urban Decay. Dit is echt een top product!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?