web analytics

5 tips voor mooier haar

We vroegen ons allemaal wel eens af wat hét geheim is achter mooi haar. Maar weet je wat? Mooier haar krijg je helaas niet door 1 bepaald ding te doen.

Het krijgen van lang, mooi haar vergt heel wat tijd en geduld maar gelukkig is het niet zo moeilijk. Door een paar kleine dingetjes toe te voegen of aan te passen krijg je al gelijk een mooiere haardos.

Met deze simpele tips voor mooier haar kom je al een heel eind:

Gebruik droogshampoo voor het vet wordt

De meeste mensen gebruik droogshampoo om het haar minder vet te laten lijken tussen wasbeurten door. Vaak gebruiken ze het product dus pas eens het haar vet is.

Maar wist je dat het vaak beter is om droogshampoo eerder te gebruiken? Droogshampoo is een product dat je haar droger maakt en overtollig talg absorbeert.

Door droogshampoo vóór het haar vet wordt te gebruiken zul je vet haar juist kunnen voorkomen i.p.v. genezen. Ook zorgt droogshampoo voor lekker veel volume in je haar.

Gebruik dit product dagelijks, vanaf dag 1 na het wassen, en geniet lekker lang van een mooie coupe.

Verzorg je hoofdhuid

Wil je mooier haar? Ga dan niet te spaarzaam om met haarolie. Gebruik het niet alleen in de lengtes maar breng het ook royaal aan op je hoofdhuid vlak voor het wassen.

Door je hoofdhuid goed in te vetten geef je het alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Aangezien je vlak daarna begint met wassen heb je dus ook geen last van vet haar want je wast het vrijwel meteen uit.

Daarnaast kun je je hoofdhuid ook nog eens extra stimuleren door deze te masseren met een Scalp Massage Brush. Met zo’n borstel stimuleer je de bloedcirculatie bij de hoofdhuid, iets wat je haar ook alleen maar ten goede komt.

Mooi haar begint bij een gezonde hoofdhuid dus vergeet deze dan ook niet mee te nemen in je verzorgingsroutine.

Redken Extreme shampoo en conditioner

Keratine voor mooier haar

Keratine werkt als een bouwsteen voor lang, mooi haar. Het maakt het haar gladder en zorgt ervoor dat het minder snel afbreekt of splijt doordat het de haarvezels sterker maakt.

Als je snel last hebt van droog, pluizig of weerbarstig haar moet je zeker wat extra keratine toevoegen aan je routine.

Kies dus voor een verzorgend product met proteïnen (zoals bv. de producten van Redken Extreme) of ga voor een keratinebehandeling bij het kapsalon.

Door extra keratine te gebruiken kun je je haar extra lang en mooi laten groeien.

haarmaskers voor gekleurd haar van L'Oréal

Investeer in een haarmasker en gebruik dit wekelijks

Een goed haarmasker zorgt er voor dat je haar in topconditie blijft. Het houdt je haar lekker zacht, soepel en glanzend. Dé tip voor mooier haar is dan ook investeren in een goed haarmasker.

Gebruik dit masker minstens eenmaal per week om het beste effect te verkrijgen. Je gebruikt zo’n haarmasker best onder de douche en laat het een tijdje intrekken.

Geen geduld om het masker in te laten trekken? Gebruik het dan op droog haar, doe een handdoek rond je haar en ga slapen.

Door met je haarmasker op te slapen krijgt het zeker voldoende de tijd om in te trekken. Zo ontwaak je ‘s ochtends met prachtig, verzorgd haar!

Maak gebruik van een scrub

Een droge en/of geïrriteerde hoofdhuid, roos, ontstoken haarzakjes… Er kunnen best veel problemen zijn met je hoofdhuid.

Daarom is het erg belangrijk om niet alleen goed voor je haar te zorgen maar ook om geregeld je hoofdhuid mee onder handen te nemen. Een goede manier om dit te doen is door je hoofdhuid te scrubben.

We scrubben ons gelaat en ons lichaam natuurlijk al wel maar onze hoofdhuid slaan we vrijwel altijd over. En dat terwijl je dus heel wat problemen kunt vermijden door je haar af en toe een goede scrubbeurt te geven.

Het is echter wel belangrijk om altijd voor een speciale haarscrub te kiezen i.p.v. een normale scrub. Een fijn product hiervoor is de HairLust Detox Scrub.

Dit product gebruik je voor het wassen en maakt je hoofdhuid lekker zacht en verzorgd!

Met deze tips voor mooier haar zul je ervoor zorgen dat je haar veel langer en gezonder zal worden waardoor het dus ook mooier zal ogen! Probeer ze dus zeker eens uit.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?