web analytics

Tips voor oogmake-up bij gevoelige ogen

Gaan je ogen snel tranen of worden ze snel rood bij het dragen van bepaalde oogmake-up? Dan heb je waarschijnlijk last van gevoelige ogen. Make-up dragen kan dan vaak lastig zijn want het is niet alleen pijnlijk maar het zorgt er vaak ook nog eens voor dat je make-up uitloopt.

Gelukkig zijn er wel een aantal zaken die je kunt doen om de irritatie te vermijden of te verminderen.

In dit artikel deel ik dan ook graag een aantal tips voor het omgaan met gevoelige ogen tijdens het aanbrengen van make-up!

Kies voor hypoallergene producten

Tegenwoordig zijn er heel wat producten op de markt die speciaal ontworpen zijn voor gevoelige ogen. Deze hypoallergene make-up bevat vaak minder kleurstoffen dan reguliere make-up en is meestal ook parfumvrij. De producten worden oftalmologisch getest waardoor ze dus ook goed te gebruiken zijn als je gevoelige ogen hebt!

Dit soort producten bevatten minder potentieel irriterende ingrediënten dan de standaard make-up die je in de winkel terug kunt vinden.

De beste plaats voor hypoallergene make-up? De apotheek. Bij de apotheek vind je bv. producten van Cent Pur Cent, een merk dat sterk inzet op producten die door iedereen goed te verdragen zijn. Ook de ‘klassieke’ apotheekmerken zoals La Roche Posay bieden hypoallergene producten voor gevoelige ogen aan.

Gebruik een oogschaduwprimer

Een oogschaduwprimer is een product dat een barrière legt tussen de huid van je ogen en de oogmake-up die je aanbrengt. Hierdoor blijft je make-up niet alleen langer zitten maar wordt ook het direct contact met de make-up geminimaliseerd. Dit vermindert dan weer het risico op irritatie.

Daarnaast is het ook gewoon heel handig als je make-up toch vaak de neiging heeft om uit te lopen. Zo’n oogschaduwprimer zorgt er toch wel voor dat je oogschaduw (en eyeliner) aanzienlijk langer beter blijft zitten.

Kies voor een milde reiniging

Voor gevoelige ogen is het belangrijk om altijd te kiezen voor een zachte reiniging. Kies voor een hypoallergene make-upremover die vrij is van agressieve chemicaliën en parfums.

Of nog beter als je tegen het gevoel van een (vette) olie kunt: kies gewoon voor een reinigingsproduct op oliebasis. Dit werkt meestal veel sneller dan een reinigingsdoekje of een micellair water omdat make-up vrijwel meteen loslaat. Ook zorgt de olie voor een extra zacht en verzorgend effect aan de ogen en gaat hij niet uitdrogen zoals een klassieke make-upremover wel zou doen.

Reinig ook altijd voorzichtig om irritatie te minimaliseren. Ga dus niet te hard boenen of wrijven maar ‘week’ liever de make-up gewoon los door je wattenschijfje wat langer op je oog te laten. Veeg daarna alles zachtjes weg zodat je ogen minder snel rood worden.

Een aantal fijne reinigers die snel en efficiënt reinigen zonder te irriteren:

Met de juiste zorg en de juiste hypoallergene producten kunnen mensen met gevoelige ogen genieten van prachtige oogmake-up zonder zich zorgen te maken over irritatie.

Het begint allemaal met het kiezen en aanbrengen van de juiste producten en een milde reiniging om deze nadien weer te verwijderen. Het vraagt misschien even een aanpassing t.o.v. de normale producten die je gewend bent maar je ogen zullen je zeker dankbaar zijn.

Ben je toch niet helemaal zeker of je make-up of huidverzorging wel hypoallergeen of geschikt is? Vraag dan zeker raad aan je apotheker. Zij kunnen je helpen bij het aanschaffen van de juiste producten voor jouw situatie.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?