Favoriet: Too Faced Shadow Insurance

Er zijn zo van die producten die je gewoon blijft gebruiken, zelfs als er steeds nieuwe alternatieven op de markt komen. Zo’n typisch product is voor mij Too Faced Shadow Insurance, een oogschaduwprimer die ik al járen gebruik. Ik gebruik deze primer als sinds 2009 dus ik kan het zeker tot favoriet bombarderen. Waarom? Dat vertel ik je in dit artikel!

Too Faced Shadow Insurance

Too Faced Shadow Insurance, hoe werkt het precies?

De Too Faced Shadow Insurance is een doorzichtige oogschaduwprimer. Je brengt deze primer aan voor je je oogschaduw aanbrengt. Dit product vormt dus een barrière tussen je oog en de oogschaduw. Hierdoor blijft je oogschaduw niet alleen langer zitten maar wordt hij ook veel intenser, ideaal bij kleuren die van zichzelf niet zo gepigmenteerd zijn.

Er zijn primers die ook een kleurtje nalaten (bv. Benefit Stay Don’t Stray) maar de Too Faced Shadow Insurance doet dat dus niet. Als je last hebt van dunne oogleden met veel aders, dan kun je eventueel nog een getint product hierover aanbrengen. Ik heb hier zelf ook last van dus ik gebruik hem in combinatie met de MAC Paintpot in de kleur Painterly.

Too Faced Shadow Insurance

De concurrentie

Op het vlak van oogschaduwprimers is de concurrentie echt moordend. Shadow Insurance gaat al jaren een strijd aan met de Urban Decay Primer Potion, wat in deze categorie ook echt een cultproduct is. Ik heb beiden geprobeerd maar ik blijf toch altijd teruggaan naar de Shadow Insurance.

De Primer Potion is een fijn product als je vette oogleden hebt maar als je last hebt van droge velletjes rond de ogen vind ik die van Too Faced toch beter. Mijn oogleden voelen altijd droog aan maar worden steeds vetter naarmate de dag vordert. Beide producten werken even goed maar het hangt echt van persoon tot persoon af welke variant het best voor jou is.

Qua houdbaarheid doet de Too Faced Shadow Insurance alleszins wat hij belooft want ik heb het meermaals getest en oogschaduw blijft écht 24u zitten.

Too Faced Shadow Insurance

Conclusie

Too Faced Shadow Insurance is zeker een product voor jou als je droge oogleden hebt die snel vet worden. Hij doet volledig wat hij belooft en dankzij de handige verpakking is hij zeer makkelijk in gebruik. Het product is enorm zuinig en ik doe bijna 2 jaar met zo’n kleine tube omdat je er echt weinig van nodig hebt. Ik gebruik hem al 8 jaar en ben nog steeds fan!

De Too Faced Shadow Insurance is o.a. verkrijgbaar bij De Bijenkorf voor € 21. Met zo’n tube doe je best wel lang, ik gebruik het product bijna dagelijks en kom een jaar toe met 1 tube dus het is zijn geld meer dan waard!

Gebruik jij al een primer? Zo ja, welke?

10 Comments

 1. February 22, 2017 / 10:58 am

  Deze klinkt goed seg. Ik heb verschillende primers liggen maar vergeet ze meestal te gebruiken, oeps

 2. Britt
  February 22, 2017 / 11:12 am

  Ik heb al vele goede verhalen over dit product gehoord, maar ik moet ook zeggen dat hij me heel fijn lijkt!

 3. February 22, 2017 / 11:20 am

  Fijne review. Een tijdje geleden heb ik deze ook gekocht maar voor mij is het niet echt een winner helaas.

 4. February 22, 2017 / 12:04 pm

  Ik heb beide producten nog nooit geprobeerd! Voorlopig gebruik ik de I Heart Stage van Essence, maar ik ben toch wel zeer benieuwd naar zowel Too Faced als Urban Decay! 🙂

 5. February 22, 2017 / 2:26 pm

  Mmm, misschien moet ik deze toch eens gaan uitproberen. 😀 zoek al lang een goede primer 😀

 6. February 22, 2017 / 7:46 pm

  Ik heb nu voor het eerst die van Urban Decay. Ik vind die van de P2 (bij de DM in Duitsland te koop) echt heel goed en heb er nu 1 van de Etos die is ook wel goed.

 7. February 22, 2017 / 8:32 pm

  Ik gebruik de primer potion van Urban Decay of gewoon de Eye Primer van BE makeup.
  Ik heb deze nog nooit gebruikt om eerlijk te zijn, maar hij spreekt me zeker aan!

  Ilona
  http://www.artthisisart.com

 8. February 22, 2017 / 10:30 pm

  Ik ben jammer genoeg niet echt fan van deze! Ik ben vooral benieuwd naar die van
  NARS, schijnt erg goed te zijn!

 9. Christine
  February 22, 2017 / 11:51 pm

  Ik heb er al verschillende gebruikt maar deze nog niet, die van urban decay vind ik wel top, voor natuurlijke makeup vind ik het serum van Stila fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?