Top 5 low budget palettes

Make-up palettes, ze zijn toch zo mooi en fijn in gebruik. Ik heb er een heleboel in mijn stash, van zowel duurdere als goedkopere merken. Dat een goed palette niet duur hoeft te zijn wil ik graag bewijzen in dit artikel. Ik ga jullie namelijk mijn top 5 low budget palettes zien, die zeker even goed zijn als die van een duurder merk en die ik dan ook even graag gebruik. Kijk je mee?

Dat ik enorm veel hou van kwalitatief goede producten die ook niet al te duur zijn, dat weten jullie inmiddels al wel. Ik ben er niet vies van om eens veel geld uit te geven aan een speciaal product maar die producten zijn zeker niet in de meerderheid. Ik verkies om budget producten te kopen, mits ze natuurlijk kwalitatief goed genoeg zijn. Het kopen om te kopen, dat doe ik dan weer liever niet. Natuurlijk koop ik ook wel eens wat bij de Action maar alleen als ik overtuigt ben van de kleur of van de kwaliteit. Doordat ik al een redelijke collectie heb probeer ik zeer kritisch te zijn over alles wat er binnenkomt.

De 5 palettes die ik jullie vandaag wil laten zien vallen allemaal binnen die categorie. Ze zijn niet al te duur maar doen wel gewoon wat ik ervan verwacht. Ze zijn fijn in gebruik, mooi van pigmentatie en doen gewoon wat ze horen te doen. Ook al zijn ze allemaal relatief goedkoop! Het ene palette is al wat duurder als het andere maar bevat misschien wel wat meer kleuren, wat de omgerekende prijs dan ook weer iets goedkoper maakt. Maar genoeg gepraat nu, tijd om de palettes te laten zien! Ze zijn trouwens niet in volgorde want ik gebruik ze allemaal even graag en ook even frequent. Dit zijn ze:

Ik begin mijn top 5 met twee palettes die je al vaker op The Pink Perfectionist voorbij hebt zien kopen. Beide palettes zijn te koop bij Kruidvat dus ze zijn buiten goedkoop ook nog eens goed verkrijgbaar. Links zie je een van mijn all time favorites: het MUA Elysium palette. Dit prachtige palette bevat een mooie mix tussen mattes en shimmers en bevat vooral rosy tinten. Het doet me qua opzet wel wat denken aan Naked 3 van Urban Decay, alleen dan iets goedkoper en met meer goud en bronstinten. Dit palette is zó goed gepigmenteerd en de kleuren blijven bovendien enorm lang zitten op het ooglid. Het MUA Elysium palette is een van mijn meest gebruikte palettes in mijn collectie.

Een andere budgettopper is het Essence Eye & Face Palette in 02 Rise & Shine. Dit palette bevat 4 oogschaduwtinten, een blush en een highlighter. Een zeer compleet palette waar je dus lekker veel mee kunt doen! De oogschaduw is zeer neutraal maar zeker mooi voor iedere dag. Vooral de roze en de donkerbruine tint gebruik ik erg vaak. Toch is dé topper van dit palette de blush, die echt een prachtige glans op de wangen geeft. Tijdens de zomermaanden heb ik dit product enorm vaak gebruikt.

Onder palettes versta ik niet alleen oogschaduw palettes, ook andere palettes mogen zeker vernoemd worden. Dit Makeup Revolution Ultra Blush & Contour Palette in Hot Spice is echt een musthave. In dit palette vind je 8 warme tinten, van knaloranje tot koraalroze. De finishes zijn mat, satin én shimmery zoals je vooral bij de twee uiterste kleurtjes kunt zien.

Een zeer gevarieerd palette waar je lekker veel kanten mee op kan. Kwalitatief zijn de blushes ook erg goed en ze zijn echt superfijn in gebruik. Ze voelen zeer zacht en luxueus aan dus je zou echt niet verwachten dat ze zo goedkoop zijn.

Last but not least heb ik ook nog twee recentere favorieten voor jullie. Ik heb beide palettes nog niet zo heel lang maar ze zijn wel al flink gebruikt inmiddels. Ik heb het natuurlijk over de I Heart Makeup Chocolate palettes. Het oogschaduwpalette is de Death By Chocolate, een prachtig warm oogschaduw palette dat ideaal is voor de herfst. Als je benieuwd bent naar swatches kun je zeker mijn review eens bekijken.

Het tweede palette is misschien iets kleiner dan alle andere palettes in dit artikel. Het I Heart Makeup Bronze And Glow palette bevat een satijnen bronzer en een shimmery highlighter. Beide producten zijn echt goed geschikt voor een blekere huid, iets wat je niet zo snel vindt bij de drogist. Allebei de poeders voelen superzacht en luxueus aan en geven ook een mooie finish op de huid. Ik was echt aangenaam verrast door de kwaliteit! Ik gebruik dit duo meerdere malen per week, net zoals het Death By Chocolate palette. Daarom hebben deze twee nieuwelingen zeker een plaatsje verdiend in deze top 5.

Natuurlijk heb ik wel meer palettes die ik met veel liefde gebruik maar helaas kan niet alles een favoriet zijn. Van deze palettes kan ik met zekerheid zeggen dat bijna iedere kleur écht goed is en dat ze niet alleen mooi swatchen maar ook in gebruik erg fijn zijn. De meeste van deze palettes heb ik al een hele tijd dus ze zijn echt wel goed getest geweest voor ik dit artikel schreef. Je kunt over ieder palette ook een uitgebreide review terugvinden hier op The Pink Perfectionist. Maak dus zeker gebruik van de zoekbalk hierboven als je swatches wilt zien of een uitgebreidere uitleg.

Meer informatie:
I Heart Makeup Death By Chocolate – € 9,49 – Boozyshop
I Heart Makeup Bronze and Glow – € 6,49 – Boozyshop
MUA Elysium – € 7,99 – Kruidvat
Essence Eye & Face Palette 02 – € 3,99 – Kruidvat
Makeup Revolution Hot Spice blush palette – € 7,95 – Boozyshop

Wat is jouw favoriete palette?

Share:

5 Comments

 1. Britt van Ommeren
  October 18, 2017 / 10:12 am

  Ik heb ze nog geen van allen, maar ik wil die van I Heart Makeup snel eens gaan proberen!

 2. Yara
  October 18, 2017 / 11:15 am

  Zien er wel allemaal goede palettes uit met mooi tinten.
  Liefs,
  Yara

 3. Nienke
  October 19, 2017 / 12:30 pm

  Vooral het chocolade palette lijkt me tof. Ik ben zelf helemaal fan van de Morphe paletten.

 4. October 19, 2017 / 10:21 pm

  Ze zijn mooi palettes.

 5. Christine
  October 25, 2017 / 8:15 pm

  Qua low budget merk vind ik de palettes van Freedom wel goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?