Travel beauty: vakantie

Ik vertrek, of ben inmiddels, op vakantie en neem natuurlijk weer een heleboel producten mee. Mijn beautyroutine gaat gewoon door, zelfs in het buitenland. Ik vertrek richting Orlando waar de zon elke dag redelijk hard schijnt. Zowel een goede verzorging als bescherming zijn dus zeer belangrijk. In dit artikel vertel ik welke beautyproducten ik meeneem op vakantie. Kijk je mee?

Skincare

Warm weer of niet, mijn huid is en blijft droog. In een tropisch klimaat heb ik er iets minder last van maar het blijft alsnog een ramp. Ik neem dus mijn gewone verzorging mee, alleen wordt mijn routine daar iets minder uitgebreid. Ik neem mijn Estee Lauder Advanced Night Repair serum mee omdat dit snel intrekt, luchtig aanvoelt en wel gewoon voldoende verzorging heeft. Het zorgt er ook voor dat de huid zich herstelt, iets wat zeker wel handig is als je continu in de zon loopt. Ook mijn La Roche-Posay Tolériane Ultra moisturizer gaat mee zodat ik mijn huid toch voldoende kan verzorgen ‘s avonds.

Voor ‘s ochtends neem ik de Caudalie Vinosource Sorbetcrème mee omdat dit een gelcrème is die lekker snel intrekt en zeer luchtig aanvoelt. Op die manier loop ik niet gelijk plakkerig rond in de ochtend want met die warmte moet je van ‘s ochtends al rekening houden. Mijn micellair water van La Roche-Posay gaat mee om mijn huid mee te reinigen. Ik draag geen make-up op vakantie dus een oppervlakkige reiniging is meer dan voldoende.

JOICO Blonde Life

Haircare

Met het warme weer is een goede verzorging van je haar erg belangrijk, zeker als je ook gaat zwemmen. Ik ga niet zwemmen (thanks chloorallergie!) dus daar hoef ik geen rekening mee te houden, met de zon dus wel. Dit keer neem ik de producten uit het JOICO Blonde Life gamma mee. Ik ben ‘bronde’ qua haarkleur (een mix tussen bruin en blond) en mijn vriend is echt blond. De producten kunnen dus voor ons beide dienen, erg handig.

Hygiëne

Scrubs en andere ‘extra’ doucheproducten neem ik niet mee omdat ik daar veel te lui voor ben op vakantie, dat wil ik gerust toegeven. Op vakantie wil ik mij alleen douchen en scheren zodat ik gewoon proper ben maar extra verzorging hoeft voor mij zeker niet. Om te douchen neem ik de Kneipp shower foam in Morning Kiss mee, die neem ik bijna elke vakantie mee. Het heeft zo’n lekkere zomerse geur die je in de ochtend gelijk goed wakker maakt. Een ander fijn doucheproduct is deze Olijf douchegel van Yves Rocher. Deze is gloednieuw en súper geconcentreerd. Met de inhoud van dit mini flesje kan je maar liefst 40 keer douchen. Ideaal dus als je niet veel mee wil sleuren op vakantie. Zo heb je ook meer ruimte in je koffer om te gaan shoppen ;-).

Scheren doe ik gewoon met de mesjes die ik al jaren gebruik: de Gillette Venus Breeze scheermesjes. Dit zijn gewoon wegwerpbare mesjes waar al een blokje zeep rond zit. Hierdoor snij ik mijzelf minder snel en voelt mijn huid nadien ook zachter aan. Ze zijn echt prettig in gebruik, daarom gebruik ik ze ook al een jaar of 8 denk ik.

Bescherming

In Orlando is het natuurlijk enorm warm en de UV-index is ook vrij hoog deze tijd van het jaar. Een goede bescherming én naverzorging zijn dus zeker een must. Mijn zonnecrème van Clarins gaat al alleszins mee omdat ik deze zowel voor lichaam als gelaat kan gebruiken. Als reserve neem ik ook mijn zonnecrème van Rituals nog mee, deze is ‘maar’ factor 30 en is dus beter geschikt voor uitjes in de avond. De After Sun van Kruidvat neem ik ook mee om me achteraf mee in te smeren. Een After Sun helpt niet alleen tegen een verbrande huid maar helpt de huid ook recupereren en herstellen!

Valt op zich best nog mee, toch? Hier thuis gebruik ik echt het dubbel van al deze producten, haha! Ik draag dus nooit make-up op vakantie en ook mijn verzorging probeer ik zo basic mogelijk te houden. Ik ben daar vooral om te ontspannen en ik ben ‘s avonds ook gewoon doodop als ik thuiskom. Het wordt weer een pretparkvakantie waarop ik iedere dag gemiddeld 16 km wandel. Dan heb ik echt geen zin meer om nog uitgebreid te gaan smeren, haha! Hier zie je dus echt de absolute musthaves die ik gewoon mee moet hebben.

Neem jij veel beauty mee op vakantie?

Share:

2 Comments

  1. Christine Lamot
    May 29, 2017 / 8:42 pm

    Ik neem altijd random mini’s mee op vakantie, dus het is elke vakantie weer iets anders 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge