Trend: monochrome oogschaduw

Monochrome oogschaduw, oftewel een complete oogschaduwlook met slechts 1 kleurfamilie, is helemaal on trend tegenwoordig. Vooral gouden oogschaduw lijkt dé nieuwe hype van het moment te zijn. Steeds meer merken komen met monochrome oogschaduw palettes en ook op Youtube is de trend immens populair.

Daarom wil ik jullie in dit artikel een aantal voorbeelden van monochrome oogschaduw laten zien. Monochrome oogschaduw hoeft absoluut niet saai te zien en je kunt er volledig los mee gaan. Met deze oogschaduw palettes zit je alvast goed:

Colourpop Uh-Huh Honey Golden Eyeshadow palette

“Sweet like honey, bright like the sun”, dat is het Colourpop Uh-Huh Honey palette. Dit palette staat volledig in het teken van goud en geel. Knal geel, mosterdgeel, metallic goud, …

Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit als goud- of geeltint in dit palette. Er zit zelfs een gepresste glitter in dit palette waardoor je een zeer opvallende look kunt creëren. Alsof knalgele oogschaduw op zichzelf al niet opvallend genoeg was 😉 !

Urban Decay Naked Honey

Een iets neutralere variatie op het honingpalette is dit gloednieuwe Urban Decay Naked Honey palette. De Naked palettes zijn over het algemeen, zoals de gehele Naked lijn, vrij rustig en draagbaar.

Moest je dus wel van geel- en goudtinten houden maar niet meteen zo opvallend willen gaan als bij Colourpop, dan is Naked Honey zeker een goed alternatief.

Met Naked Honey kun je ook voor diezelfde monochrome oogschaduw look gaan maar je kunt er evenzeer ook een neutrale ooglook mee maken. Ondanks dat het dus voornamelijk uit honingtinten bestaat is het toch een zeer bruikbaar palette.

Colourpop Baby Got Peach

Een ander monochrome palette van Colourpop is deze gloednieuwe Baby Got Peach. Je raadt het al wel: dit palette werd volledig geïnspireerd op perziktinten.

Ook binnen dit palette vind je weer een heleboel monochrome tinten terug, gaande van donker en mat tot opvallend metallic. Net als bij het Uh-Huh Honey palette zit er ook weer een pressed glitter bij. Dit palette vind ik persoonlijk ook iets beter draagbaar tegenover Uh-Huh Honey.

Huda Beauty Neon Obsessions

Neon mag dan officieel geen kleur zijn maar toch reken ik het graag even mee binnen dit artikel. Bij Huda Beauty hebben ze namelijk de Neon Obsessions palettes, oftewel palettes die enkel uit neon oogschaduw bestaan.

Als je dacht dat je met deze palettes een neutrale, draagbare look kon creëren heb je het volledig mis. Deze palettes zijn álles wat ze beloven waardoor de oogschaduw echt knalt op de ogen.

Er zijn verschillende palettes verkrijgbaar zoals Orange Obsessions, Green Obsessions en Pink Obsessions. Hierdoor kan ik ze dan toch nog een beetje meerekenen als een monochrome oogschaduwpalette.

Zo zie je maar dat monochrome make-up écht niet saai hoeft te zijn. Ook binnen dezelfde oogschaduwkleur kun je lekker experimenteren om tot nieuwe looks te komen. Niet ieder geel, oranje of roze is hetzelfde en dat bewijzen de palettes hierboven volledig. Ik vind het alleszins een heerlijke trend om je creativiteit in los te laten!

Wat vind jij van deze trend? 

2 Comments

  1. October 4, 2019 / 5:23 pm

    Dan ben ik al jaren onbewust trendy! HaHaHa Ik draag vaak zulke mono looks

  2. October 8, 2019 / 12:11 pm

    Wauw ze zijn echt prachtig! Allemaal echt mijn kleurtjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?